185 / 552
    dvojfarebné muffiny plnené arašidovým krémom a banánom

    poprosila by som recept, DAKUJEM 😊

    6. júl 2014

    Suroviny:
    1 hrnček mletých ovsených vločiek,
    1 hrnček špaldovej celozrnnej múky,
    1 prášok do pečiva,
    1ČL sódy bikarbóny,
    1/2 šálky rastlinného oleja,
    1/2 hrnčeka prírodného trstinového cukru,
    1 kelimok acidka,
    štipka soli,
    3 vajcia,

    na plnku:
    2PL arašidoveho masla,
    1 PL šľahačkovej smotany,
    1PL Agáve,
    asi 3/4 banánu

    Postup prípravy:
    Rúru si predhrejeme na 190st. Formu na mafiny vyložíme mafinovými košíčkami. Premiešame poriadne múku spolu s pomletými vločkami, práškom do pečiva a sódou bikarbónou a odložíme bokom. Olej, cukor, vajcia a acidko vyšľajáme na kompaktú hmotu. Spomalíme šľahanie a pridávame postupne zmes múky a prášku do pečiva so sódou bikarbónou. Rozdelíme cesto na polovicu a do jednej časti pridáme 2PL kakaa a zamiešame. Ohrejeme si arašidové maslo, aby sa trochu rozpustilo a pridáme doň smotanu a Agáve, premiešame to. Košíčky plníme do polovice bielym cestom, potom dáme plnku, krúžok banánu a potom hnedé cesto. Cestom naplníme košíčky vo forme a pečieme asi 15-20 min na 190st. Kým nie je špáradlo suché.

    6. júl 2014

    @rebeka01 si ma predbehla, uz je pridany 🙂

    6. júl 2014

    este raz DAKUJEM, uz sa na ne tesim 😉

    6. júl 2014

    @rebeka01 nie je zac 🙂 boli super, aj navsteve chutili 🙂 ale este za surova to cesto ochutnaj, ak by sa ti zdalo malo sladke, este prihod cukru, lebo toto je taka menej sladka verzia, ja sice malo sladim, ale podla mna tam toho cukru mohlo ist viac 😉

    7. júl 2014

    @catherine63 oki, vyskusam este za surova a popripade tam kvapnem agave ale myslim, ze to bude akurat, tiez nesladim a radsej robim menej sladke verzie. Akurat doobeda som si bola kupit arasidove maslo na muffinky 😊

    7. júl 2014

    @rebeka01 ok, tak nech sa vydaria 🙂

    7. júl 2014