205 / 552
    tvarohovo-jablkový pšenovník

    Suroviny:
    80g pšena
    mlieko (presné množstvo neviem, odhadom je to 1 šálka, treba to miešať, sledovať a prípadne dolievať)
    2 lyžice medu
    hrsť hrozienok
    hrsť orechov
    2 nahrubo nastrúhané jablká
    škorica
    tvaroh
    lyžica pudingového prášku
    citrónová šťava

    Pšeno 3x prepláchneme, aby nebolo horké a uvaríme v mlieku cca 20 minút. Mlieko prilievame podľa potreby, ako pšeno nasiakne. Postrúhame si jablká a zmiešame ich so škoricou a pudingovým práškom.
    Nachystáme si formu, vystelieme ju papierom na pečenie. Keď máme pšeno uvarené, dáme ho bokom a do mierne vychladnutého vmiešame med a vrstvíme do pekáčika. Poukladáme hrozienka, orechy a dáme tvaroh ochutený citrónovou šťavou. Na záver navrstvíme jablkovú zmes a dáme zapiecť do rúry. Pečieme pri 180°C (treba sledovať).

    25. júl 2014

    Ak to chuti aspon tak dobre, ako to vyzera, tak to chceeeeeeeeeeeem 😀

    25. júl 2014

    @dibik bolo to ozaj super, aj malej chutil, a to ona moc kolacova nie je 🙂 ale je to mnozstvo tak na tri porcie na ranajky, robila som ho do formy na chlieb, takze mnozstva si prisposob, ak chces viac 🙂

    25. júl 2014

    Aky si davala puding? Gustin, Zlaty klas ci hocijaky? Prichut je najlepsia asi vanilkova vsak?

    26. júl 2014

    @lucikatn dala som Gustin, ale myslim, ze vanilkovy je najlepsi 🙂

    26. júl 2014