225 / 552
    špaldový čučoriedkovo - čokoládový krambl koláč

    Na prípravu 1 menšieho plechu potrebujeme:

    250g špaldovej hladkej celozrnnej múky ( ja som dala 50:50 špaldovú cz a pšennú ),
    50g kokosového oleja,
    3PL xylitolu,
    1 vajce,
    2ČL bezfosfátového pdp,
    štipka soli,
    2dcl mlieka,
    2 šálky čerstvých alebo mrazených čučoriedok,
    1/2 tabuľky horkej 86% tnej čokolády,
    1PL kokosového oleja,

    na krambl: 1/2 šálky špaldovej hladkej celozrnnej múky, 3/4 šálky drvených mandlí, 2PL xylitolu, 2PL maslo

    Postup prípravy:

    Zmiešame si suché ingrediencie, potom vyšľaháme cukor s kokosovým olejom a pridáme vajce a mlieko a postupne vsypávame suché do mokrého, kým nevznikne kompaktné, nie riedke cesto. Do cesta vmiešame polovicu pripravených čučoriedok. Ohrejeme v mikrovlnke čokoládu s kokos.olejom a lyžičkou naberáme kôpky čokolády a kladieme nepravidelne do cesta. Potom cesto posypeme ešte zvyškom čučoriedok, a vysypeme na vymastený plech. Rúru zohrejeme na 180st. Vložíme a pečieme 15 minút. Medzitým si pripravíme krambl. Zmiešame všetky ingrediencie spomínané vyššie - tie na krambl. Vznikne nám drobenka. Vyberieme koláč, posypeme drobenkou a ešte pocukríme / ja som poliala datľovým sirupom /. Dáme späť do rúry a pečieme ešte 20 minút.

    11. aug 2014

    na tento recept potrebujem slovnik cudzich slov :o)

    11. aug 2014

    @martinajordan 😀 preco? ked budeme volat, pripomen mi to, prelozim 🙂 inak je fakt genialny, este mam na ranajky 🙂

    11. aug 2014