chymenitta33
10. apr 2018
350 

Upratujem, teda som...

Vo vzduchu bolo cítiť jar, keď sa všetko prebúdza k životu, keď je zrazu všade plno krásy a dni sú čoraz živšie a živšie.  Prebúdzala som sa aj k životu, po dlhej zime.  A keďže s jarou je spojené aj „jarné upratovanie“ a ja som natrafila na testovanie čistiacich prostriedkov.  Ja taký maniak na upratovanie. By mi svedomie nedalo sa nezapojiť, vyskúšať šťastie. Na moje prekvapenie ma vybrali. Veľmi som sa potešila tejto možnosti. 

Nedočkavo som čakala balík.  Keď zásielka dorazila tešila som sa ako malé dieťa. 

Upratovanie si vyžaduje veľa trpezlivosti. Každá miestnosť v dome, alebo v byte  má iné požiadavky. V každej miestnosti sa nachádzajú  špecifické  povrchy, ktoré často tvrdohlavo odolávajú snahe o vyčistenie.

Kedže stále tvrdím, že  upratovanie sa dá zvládnuť efektívne za zlomok vyhradeného času. Chce to len dobrú organizáciu a zopár skvelých produktov, ktoré vám to uľahčia. 

Tie vám predstavím 🙂 

Kedže pýchou každej žienky domácej, pri pohľade zvonku sú jednoznačne žiarivé okná. Na to, aby vám ich lesk susedy závideli budete potrebovať  Denkmit čistiaci prostriedok na okná – čistí okná, zrkadlá, sklenené povrchy, autosklá a iné hladké povrchy. Špeciálne zloženie redukuje zachytávanie nečistôt a stará sa o brilantný lesk bez šmúh.  Ja ho doma využívam, hlavne na okná, zrkadlá.. Zrkadlo,ktoré moje dieťa číslo 2. s obľubou a určitou vášňou dokáže hodiny "ťapkať"

Používam ho veľmi dlho a už mi dochádzal, prišiel v hodine dvanástej. 

Pri oknách som využila aj univerzálne vlhčené utierky – sú ideálne pre rýchle a jednoduché čistenie. Vďaka účinnému zloženiu budú čistené plochy jedným ťahom vyčistené – pre hygienickú čistotu a sviežosť.  Vyčistila som nimi žalúzie a okolie rámov.  Pre rýchle aj ľahké upratovanie kedykoľvek a kdekoľvek. Obrúsky nie len voňajú "čistotou" ale predovšetkým čistia a dezinfikujú všetky povrchy od baktérií a alergénov

Obrúsky hodnotím veľmi pozitívne, vždy je dobré ich mať doma v zálohe. Pre rýchly zásah.

Ďalej moje kroky viedli k mojej bielej pomocníčke, ktorá u nás beží každý deň aj viackrát. Všetky to dôverne poznáme. Farebná a biela bielizeň, jemné látky, športové oblečenie, uteráky, veľmi veľa šatstva po deťoch, ktoré prezliekame niekoľkokrát za deň. Niekedy mám pocit, že tie  kopce bielizne jednoducho nechcú ubúdať. 

Univerzálne pracie kapsuly- už dlhšiu dobu nepoužívam kapsule, používam len sypaný prach.  A musím priznať bola to veľmi príjemná zmena. Ja mám tendenciu presýpať, dávkovať viac ako je potrebné. Ale v tomto prípade aj keď som dala dva kusy, rozpustili sa, nezanechali fľaky ani čiastočky na textílii. Keď budete využívať kapsule čaká Vás, pohodlné pranie, ktorého výsledkom  bude krásne čisté a voňavé prádlo bez škvŕn. Hodnotím kladne 🙂 

Denkmit aviváž – chráni vlákna a farby bielizne. Jej hlavnou úlohou je spraviť bielizeň hebkou a voňavou. Ľudia s citlivou pokožkou by preto mali určite siahnuť po aviváži.  Textílie  sú uhladené a menej škriabu, materiál potom nedráždi pokožku. Svoju funkciu splní, prádlo, jemné na dotyk, nadýchané, mäkké sprevádzané vôňou  mandľových kvetov. Ja kedže som v eufórií z perličiek, tak nemám za potreby používať aviváž.  Ale, ak v budúcnosti budem používať aviváž, určite po nej siahnem. 

Denkmit Oxi Power sprej pred praním – účinnou silou aktívneho kyslíka odstraňuje fľaky od ovocia, zeleniny, kávy, červeného vína, mastnoty, oleja a zmrzliny. Aktívna pena efektívne čistí všetky textílie, čalúnenia aj koberce. Mamičky písali, že na detské oblečenie je výborný... Ale žiaľ mňa to nepresvedčilo teda vôbec. Kedže moje D2 je malý výmyselník a vďačný stravník mala som na akom šatstve testovať.

Dávala som tomu tri pokusy a neodstránilo. Poslednú šancu som mu dávala keď D1 prišiel z tréningu a na novej bežeckej bunde som našla pár fľakov a D1 nevie z čoho (typické). Nechala som pôsobiť,  nie len pár minút. A samozrejme dala prať.  Zjemní trochu farebnú štruktúru škvrny ale nato, ako to mamičky ospevujú som čakala viac. Fľaky nezmizli. Za mňa nie...

Denkmit utierky na zachytávanie farieb a nečistôt  

Poznám, využívam ale na biele prádlo. Samozrejme vyskúšala som, pridala som do prania, ale... Tejto možnosti neviem prísť na "chuť" mamička ma vždy učila biele s bielym, farebné s farebným a toho sa ja držím. Len to budem využívať, keď kúpim nové šatstvo, aby nepustilo. Netvrdím, že nefungujú. Proste len ja som stará škola, kde mám stále utkvelú predstavu "zadubenia".

Denkmit vonné perličky –zažite s vonnými perličkami jedinečnú a intenzívnu sviežosť. Každá perlička obsahuje vzácny parfum, ktorý prenikne hlboko do vlákien a dodá bielizni fascinujúcu a dlhotrvajúcu vôňu. 

Priznám sa, tieto perličky som nejako prehliadala, nevenovala som tomu pozornosť.

Ale sú úžasné, strašne ma očarila tá vôňa. Mohlo by tu platiť pravidlo, ako som mohla bez nich žiť... Odteraz nesmú chýbať na zozname produktov, ktoré mi uľahčujú pranie. 

Denkmit vlhčené utierky na ošetrovanie nábytku – vďaka jemnej emulzii jednoducho a pohodlne čistia a ošetrujú povrchy vášho nábytku. Antistatické zloženie pôsobí proti opätovnému ukladaniu prachu. Zároveň pohlcujú alergény a peľ a teda odstránia aj nečistoty spôsobujúce alergie. Do tejto úlohy som sa pustila s mojimi pomocníkom. D2 sa zhostil tejto úlohy, veľmi dôkladne. Dokonca mal tendenciu ich testovať aj hubičkou :-/ vôňa ho vábila... Tieto obrúsky nepoužívam doma a som vďačná za skúsenosť,  že som si ich mohla vyskúšať. 

Ak máte v úmysle rýchlo a efektívne očistiť nábytok alebo inú plochu. Tak smelo dotoho. Vôňa síce pekná, nevtrieravá, ale obrúsok na moje pomery suchý. V budúcnosti nemám v pláne ich kupovať.  

Multi-Power univerzálny čistiaci prostriedok – bez problémov odstráni vodný kameň, zvyšky mydla a hrdzu. Vysoko účinné zloženie odstráni aj tú najtvrdšiu špinu pre žiarivú čistotu v celej domácnosti. Používajte na čistenie sprchovacích kútov a kabínok zo skla a umelej hmoty, vaní, umývadiel, toaliet, armatúr, keramiky, chrómu a obkladačiek. Každá žena, mama, ktorá má domácnosť vie, že to je deň čo deň, večný boj. A tento čistič vám to jednoznačne uľahčí!  smelo odporúčam. Dávam tomu 100% a budem kupovať ďalej. 

Denkmit čistiaci prostriedok– účinne čistí všetky umývateľné povrchy. Multi-Aktiv zloženie odstraňuje odolné nečistoty a stará sa o žiarivú čistotu a brilantný lesk bez dočisťovania. Keď máte deti musíte počítať s tým, že sa na podlahe hrajú, naháňajú, neustále niečo rozlievajú alebo im niečo na podlahu spadne. Teda aspoň u nás to tak vyzerá. Podlahu umývam ráno predtým ako ideme na prechádzku a večer keď deti zaspia. Nemám doma mop, pretože ho nepoužívam. Umývam na kolenách s hrandričkou. 

Kupujem tento produkt aj keď obmieňam s octom,  s ktorým často umývam. Určite ho

nevyradím zo zbierky "pomocníkov". Za vyskúšanie určite stojí.

WC vonné bloky s vôňou lotosových kvetov. Balík obsahoval 3 ks. Dve z toho  mám už minuté. Takže hodnotím to nevtieravo, voňavo ale pre moju domácnosť nepraktické.

Čistiaci prostriedok na rúry a gril -  Pre mňa je rúra a digestor asi najačší strašiak v mojej domácnosti. A myslím, že nie som sama. Kto ma pozná vie, že moja veľká slabosť je vymýšľanie receptov, neustále testovanie, kombinovanie. Veľmi veľa času trávimv kuchyni.  Zapájam do toho aj deti, ktoré majú z toho veľkú radosť.  Krásne chvíľe, ktoré však nekončia prázdnym tanierom. Výpary a tuky z varenia sa ukladajú na rôzne plochy spolu s prachom. Roky rokúce som používala rôzne agresívne prostriedky, ktoré neboli lichotivo voňavé. Dráždili všetko čo sa dalo.

Veľmi som bola zvedavá, na účinok, výsledok. Tento nevýrazný sprej  veľmi prekvapil. Silné účinné zložky rozpúšťajú zvlášť odolné zasušené zvyšky ako i stopy po pripálení.  Vyčistilo mi to rošt za pár minút. Krásny ako nový. Tak isto aj sporák. Ešte sa pustím do digestora, kedže testovanie skončilo, ale moje používanie neskončilo 🙂 Odporučila som ho aj svokre, ktorá často "bojuje" so sporákom. Aj môjmu ockovi, po ktorom som "postihnutosť" upratovania zdedila. 

 Dezinfekčný sprej – U mňa doma by ste našli viac dezinfektov ako parfémov. Neviem či mám nejakú poruchu, alebo utkvelú predstavu, že všade sú baktérie. Ale ako mi bolo raz povedané: " Nechaj toho Damiena, trochu špiny deťom neublíži!" posilní to ich imunitu. Naozaj? Existuje miera, koľko je trochu špiny a koľko už priveľa? U niektorých detičiek je imunita skvelá u niektorých ako je môj Dami, ktorý je predčasniatko je veľmi chabá. Prečo by som ho nemala chrániť, keď môžem? veľa predmetov s ktorými prichádza do styku sa nedá umyť alebo oprať. Zbožňuje drevené hračky. Pár strekov a hneď som pokojnejšia 🙂

Tento sprej  odstraňuje 99,99 % baktérií, húb a špeciálnych vírusov. Rýchlo a spoľahlivo dezinfikuje všetky umývateľné povrchy ako textílie, povrchy a objekty.  Praktické dávkovanie aj balenie, ktoré môžte mať hneď po ruke keď treba. 

Každé upratovanie, alebo aj udržiavanie si vyžaduje hlavne chuť a trpezlivosť.. Ak sa doňho pustíte, nerobte to na oko. Ak patríte do skupiny, kedy to je pre Vás únavné a obťažujúce, zapojte ostatných "pasažierov" deťom dajte vybrať z činností, budú sa cítiť dôležito a potrebne. Tak isto zapojte aj manžela, priateľa. A dôležité je učiť ich od malička k poriadku 🙂 

Ďakujem za možnosť testovať  dm Slovakia a samozrejme aj Modrý Koník, bez ktorého by tieto úžasné spolupráce neboli.

Krásny deň praje Dominika 

#test_dm14 

Toto je heslo mojej svokry!🤣upratujem,teda som...ja upratujem,lebo musim🤣

10. apr 2018

😎l😀

10. apr 2018

Začni písať komentár...

Odošli