classymom
24. nov 2017
2511 

Tri aktivity na tému ľudské telo + video

Obdobie, keď sa láme jeseň so zimou je u nás tento rok spojené s chorobami. Hanka aj Agátka nastriedačku soplia. Neteší ma to, ale keď už mám nejak zabaviť staršie dieťa, tak sa do toho pokúšam prepašovať aj trochu edukácie. Tento raz sme si zobrali na mušku ľudské telo. Vyrobili sme domáci stetoskop, mechanickú ruku a keď už bola Hanka unavená, prečítali sme si aj peknú knihu. Možno vás to tiež inšpiruje. 

Mechanická ruka

Budete potrebovať: kartón, slamky, špagát, nožnice, lepiacu pištoľ, ceruzku alebo fixku

Postup: Najprv obkreslite svoju ruku na kartón. Menšie deti vám môžu pomôcť (prípadne ich nechajte ruku vyfarbiť či ozdobiť). Ruku vystrihnite. Slamky budú slúžiť ako kosti, tak ich narežte na kúsky – tri menšie a jeden dlhší (ten bude na dlani). Pomocou lepiacej pištole ich pripevnite na ruku. Cez slamky prevlečte špagát, na konci zauzlite. Ruka dobre poslúži na výuku názvov jednotlivých prstov. Ak dáte farebné slamky, môžete si precvičiť aj farby. A poťahovaním si dieťa vyskúša aj jemnú motoriku.

Stetoskop

Budete potrebovať: plastovú hadičku, dva lieviky, lepiacu pásku, nožík

Postup: Nožíkom odrežte kus plastovej hadičky. Na jej konce pripevnite lieviky, ktoré zaistíte lepiacou páskou. Hotovo. Je dobré, ak je pri používaní stetoskopu ticho a tiež nezaškodí, aby sa počúvalo pod tričkom. U nás sa to trochu zvrhlo a deti začali používať stetoskop ako telefón. Som rada, že nikto neohluchol.

Kniha o ľudskom tele

Hľadala som niečo, čo by bolo vhodné pre trojročné dieťa, ale zároveň by som bola rada, keby kniha rástla spolu s Hankou. Teda tak, aby si v nej našla niečo zaujímavé, aj keď bude staršia. Kniha Ľudské telo zo série Život na zemi presne toto spĺňa. Nájdete v nej veľa otázok a odpovedí, pričom niektoré z nich sú schované pod okienkami. Kniha je interaktívna a veľmi pekne ilustrovaná. Samozrejme, inak s ňou pracuje trojročné a inak sedemročné dieťa. Ale obe si v nej nájdu veľa zaujímavých vecí. A poučila som sa aj ja. 

Začni písať komentár...

Odošli