1 / 1

    A ak smiem vediet xomu sa cudoval muz, dcerka mala dake problemy na pokozke?

    5. feb 2019

    @alyn myslim, ze naraza na plienky. Nepiuziva jednorazove

    5. feb 2019

    tak to si na omyle s tou ekologiou, už dávno bolo dokázané, že látkové plienky nie sú ekologickejšie...

    5. feb 2019

    Dalo by sa dohadovat o tom ci je spracovanie odpadu jednorazovych plienok menej eko ak to ze pri prani plienok minies zivotne dolezitu vodu, energiu, elektrinu, vypustis kvanta pracieho prasku a avivaze cim tu vodu kontaminujes a zamestnas tak cisticku. To len v skratke. Ale nemyslim to v zlom tak sa prosim nenahnevaj.

    5. feb 2019

    @pdt
    @janinka007 su ekologicjejsie v tom. Že sa ich minie menej. Latkove deti sa skôr naučia na nočnik ako nelatkove. A keď chcete byť ekobionatur nastudujte si BKM

    5. feb 2019

    😁

    5. feb 2019

    Prešla som si tým polroka pri dcere, keďže mala tak citlivú pokožku že žiadne jednorazovky nemohla. Mňa to otravovalo, stále prať i častejšie prebalovat.... ale na druhej strane od necelých 2 rokov behala bez plienky. Syn plienkovany jednorazovkami, za chvíľku ma 2 roky a nema ani paru aby sme šli do odplienkovania...

    5. feb 2019

    Ja som pri dcere jednorazovky pouzivala iba ked sme sli von alebo ku lekarke. Inak som pouzivala latkove a aj som ich do polroka zehlila. Ale nie kvoli ekologii. Pride mi divne ze niekto prezentuje nieco ako ekologicky svetovy patent ked to tu bolo uz davno predtym. A latkove sa prestali pouzivat iba z dovodu usetrenia casu atd. Dalsia vec je pravda ze dieta s latkovymi sa rychlejsie odnauci od plienok.

    5. feb 2019

    @norikk tak som zase o kusok mudrejsia, precitala som si clanok o tom vasom BKM, ale teda mam pocit ze spajate dve rozne veci dokopy, clanok nespomina latkove plienky, samotne BKM je o tom ze miniete menej akychkovek plienok.

    5. feb 2019

    @pdt No veď o tom hovorím. Čo je ekologickejsie ako menej plienok. Keď ide porovnávať kto je ekologickejsi. Či latkove ci jednorazové. Bkm funguje bežné vo svete... aj taká variant a je

    5. feb 2019

    @norikk som rada ze sme si nakoniec porozumeli, len si skuste precitat svoj prispevok, kde ste BKM nespomenula vobec a riesite len ekologickost latkovych plienok, preto bola moja reakcia taka aka bola, zelam vam krasny den a nech sa vam dari.

    5. feb 2019
    claydox
    autor

    Dakujem baby za nazory. Kazda sme ina kazda mame rada nieco ine. Pre kazdu je lepsie nieco ine. A kazdej vyhovuje nieco ine. A prave touto roznorodostou je svet zaujimavejsi. Ako posem prispevku nic neodsudzujem ani netvrdim,ze to.moje je naj. Teda ano. Je naj. Pre mna.

    5. feb 2019

    @claydox môžu ísť do sušičky?

    5. feb 2019
    claydox
    autor

    @azbestica plienky ano, nohavicky nie.

    5. feb 2019

    @claydox ahoj, len tak pre zaujimavost, ked si napriklad na navsteve a mas okkakanu plienku, tak si ju potom das niekde do sacku? A dalsia vec, ked sa babo pokaka, tak ja viem ze malo babo este nema neviem aku stolicu, ale ked treba, tak TO vyhadzujes do wecka? Alebo ako to funguje? Cisto zo zaujimavosti, lebo ja nepoznam nikoho kto latkuje, tak preto 🙂

    5. feb 2019

    @iwina Do tych plienok sa davaju take tenke separacne bambusove utierocky, ktore oddelia huste od riedkeho. Huste vyhodis a tu plienku smahnes do nepremokaveho vrecka, ktore sa vyraba z toho materialu, co nohavicky k latkovkam.

    5. feb 2019

    Moje deti mali jednorazovky a obaja mali rok a pol a pekne sa oducili.

    5. feb 2019

    @dorotik ahaaaaa už je mi to jasné 😊 dakujem za vysvetlenie

    5. feb 2019
    5. feb 2019

    Moji mali jednorazové a odučii sa od denných plienok (dcéra aj nočných) v necelých dvoch rokoch. Je to o viacerých faktoroch, nie len o type plienky...

    5. feb 2019

    @iwina Rada 🙂

    5. feb 2019

    @danusskaaa moze to byt aj tym, ze chlapcom to dlhsie trva, susedka syn odplienkovany 3.5 roka, dcera 1.5 roka, obaja mali jednorazovky. musi dozriet nervova sustava, kedy sa dieta zacne pytat a chapat to. 😉 inak je to viac menej zachytavanie mocu. kazde dieta je pripravene inokedy no.

    6. feb 2019

    ale ja to aj chapem, ked dieta kaka bobky pekne. moj mladsi ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a kaka 3x za den a riedke stale. kakaval aj 7x za den. tak to sme fakt na jednorazovkach. aj vlhcene, lebo to proste treba zazit. ine je ked dieta kaka jeden bobek za dva dni.

    6. feb 2019

    aj ja latkujem a je to super, odporucam kazdemu.

    13. feb 2019