da_nie_la
31. máj 2018
380 

Rajo bezlaktózové výrobky- pre nás správna voľba

Je rozdiel medzi pojmami intolerancia na laktózu a alergia na mlieko, pretože i keď si mnoho ľudí myslí, že ide o jeden a ten istý problém, nie je to tak. Pri intolerancii ide totiž o problém tráviaceho traktu. Alergia zase zhŕňa komplex rôznych symptómov. Zatiaľ čo tá prvá sa môže liečiť, pri druhej ide o pretrvávajúcu záležitosť, pri ktorej musíte vylúčiť z jedálnička množstvo potravín. Intolerancia na laktózu je neznášanlivosť na glukózu, ktorá je súčasťou mlieka.

Problém u mojej dcéry začal keď mala cca 1 rok. Na tvári  a na trupe sa jej objavil škaredý akzém. Keďže u detí do 3 rokov ťažko určiť alergiu lekárskou cestou, tak som sa to rozhodla odsledovať ja. 

Po cca 2 mesiacoch som prišla na to , že  Livinke zle trávi obyčajné mliečko.  

Pár dní sme vynechali mlieko, následne sme nasadili vaše Rajo výrobky.  BOL to skvelý nápad. LIVINKE po čase  zmizol ekzém  a začalo jej lepšie  tráviť. 

Vďaka našej výhre sme mali možnosť vyskúšať viacero bezlaktózových vyrobkov od spoločnosti  Rajo. 

Skúšali sme: tvaroh, mlieko 1.5% a 3.5%, smotanu na šľahanie, smotanu na varenie.

Vyskúšali sme mnoho alternatív s týmito výrobkami. Naša Livinka aj tak najradšej pila mlieko z fľaše.  Taktiež miluje hráškovú krémovú polievku so smotanou na varenie. 

 Super voľbou je aj smoothie. Tých sme počas testovania urobili niekoľko. Livi chutí najviac spojenie  baby špenát + banán + bezlaktózové mlieko +med+ chia semienka. 

Aj táto šľahačková torta bola dobrou voľbou. Sa za ňou doslova až zaprášilo 😁. 

Vyskúšali sme aj maffinky.

Upiekli, uvarili sme ešte mnoho dobrôt, ktoré sme nestihli zdokumentovať. (Rôzne polievky, palacinky s tvarohom..)

Chcem este raz veľmi pekne poďakovať spoločnosti Rajo za výborné výrobky a za možnosť testovania. 

#test_rajo3  #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli