danulicek
21. jún 2020
405 

Vyložte nohy, máme upratané

Ak nemáte, aspoň si to predstavte, dajte si pohár vína (alebo čo len chcete) a prečítajte si, ako to išlo počas dvoch týždňov s testovaním výrobkov Denkmit a Profissimo mne.

Kým som bola čerstvo vydatá a bezdetná, upratovanie som doslova MI-LO-VA-LA. Teraz mám doma troch chlapov a viete, ako to je... Jeden sa učí utierať si sám ritku, druhého upratovanie nudííííí a tretí sa zas stále niekam ponáhľa a nemá čas, ale „nemám stresovať, však on to uprace“. A ja... Ja som deň čo deň zrelá na kazajku a niekedy len upratujem to, čo by som nemusela a na to, čo by bolo potrebné, nie je už „zbytočný“ čas. Ale priznám sa, že som akosi vyrástla z toho, keď som vedela všetko urobiť sama rýchlejšie, lepšie a krajšie, dokonalejšie a čistejšie... Vlastne ja to viem stále, ale nejako ich predsa musím naučiť, že sa to doma samo neuprace, všakže. Takže sa často len zhlboka nadýchnem, zavriem oči a predstavím si, že to, čo nazývajú čisté a upratané, je skutočne čisté a upratané. Občas je síce po nich sodoma-gomora, ja sa neovládnem a potajomky to ešte naprávam na svoj obraz, ale ten pocit z toho, ako mi pomohli, je na nezaplatenie. Ich, nie môj. 

Navyše, ako test mojej „upratovacej“ trpezlivosti nám zatepľujú panelák. Verte či nie, trvá to už MAGICKÉ dva roky (!) a ak ste videli Nekonečný príbeh, to určite nebol ten naozaj nekonečný... Ale aj naše zatepľovanie vraj už pomaly končí. Od marca. Mne naň však ostala krásna pamiatka - otrasná červená farba na oknách a rámoch, kopa polystyrénu nafúkaného do bytu, ktorý odniekiaľ vyskočí na mňa snáď aj na Vianoce. Dlho som sa ospravedlňovala sama sebe, že poriadne jarno-letno-jesenno-zimné upratovanie urobím, až keď to konečne chlapci dorobia... 

A keďže som pracujúca mama, upratovaniu sa nevenujem až toľko ako v čase, keď som na materskej stále nemala čas. A podľa toho to u nás občas aj vyzerá. Ale upratovať sa musí, niekedy menej, niekedy viac. A tak, keď na mňa vybehol príspevok s testovaním DM výrobkov, brala som to ako akési znamenie: Daniela, vzchop sa, tie okná treba fakt umyť, zatiahnuté žalúzie už nepomáhajú a ak ťa vyberú, budeš to musieť urobiť. Neurobíš si predsa hanbu. A potom sa ozvalo moje škodoradostné ja - aj tak nevyhráš, nie si predsa žiadna influencerka s tip top domácnosťou, vylož nohy, kašli na to a daj si radšej pohár vína... Ale predsa len mi to svedomie nedalo a ja som sa raz neskoro večer zapojila fotkou, ktorá verne dokumentuje, ako kto u nás upratuje. 

Aké bolo moje prekvapenie, keď som dostala súkromnú správu, že som bola vybraná na testovanie DM produktov, číslo 26. Keďže som si istá, že „vyberačov“ oslovila upratovacia metóda mojich detí, rozhodla som sa mládencov trošku zapojiť aj do testovania, nech to nemajú len tak bez roboty... Tak poďme na to. 

1. Denkmit Čistiaci prostriedok na koberce a čalúnenia (600 ml, cena: 1,19 eur) 

Na tento výrobok som sa celkom tešila, pretože asi týždeň pred zapojením do testovačky som uvažovala nad tým, že by sa mi už patrilo vyčistiť gauč. Zvyknem z času na čas používať profi tepovač, ktorý si požičiavam z požičovne. Odsúvala som to však asi tri roky, najprv nebol čas a potom začalo to neslávne zatepľovanie. Keďže v byte bol nonstop prach, gauč som čistila priebežne len na povrchu (hĺbkové čistenie som nechávala, „keď skončí zatepľovanie“), a to teda nebolo bůhvíco. 

A tak som plná očakávaní začala testovať. V popise výrobku je uvedené, že vďaka svojej aktívnej pene preniká do hĺbky vlákien kobercov a čalúnenia a spoľahlivo odstráni nečistoty a nepríjemné pachy. Pritom chráni a osviežuje farby. No a ja dodám, že by mali doplniť: Môže spôsobiť infarkt, veriacim posilní vieru a neveriacich k viere prinavráti. Prečo? Začala som striekať prostriedok na gauč. Okamžite vyletela mega pena kade-tade, všade prskali malé čiastočky, na stene sa objavil hneď mastný fľak. Druhá šoková terapia nastala, keď sa pena začala vstrebávať po veľmi krátkej chvíli do látky a mne ostali prenádherné vzory, ktoré nezmizli ani po opätovnom nastriekaní a následnom prekefovaní na etapy. No dovi dopo, najprv som si pospomínala hádam na všetky nadávky sveta a potom som sa modlila, nech to zmizne skôr, ako príde manžel. Stena by ma neštvala, sú na nej pastelky, môj lak na nechty, fľaky od kakaa a nejaký mastný fľak by tam už veľa vody nenamútil. O dôvod viac na vymaľovanie obývačky, ktoré presúvam tiež už dlho predlho. Ale ten fľakatý gauč... No nebolo mi všetko jedno a to ja rozhodne nemám stres s ničím „okydaným“ v našej domácnosti. Po pár hodinkách gauč preschol a po fľakoch ani stopy. Dokonca zmizli aj tie zo steny. Gauč je príjemne voňavý aj po týždni od vytepovania, je tmavší a „novší“. Minula som naň odhadom asi polovicu fľaše, ale stálo to za to. 

Druhá testovačka tohto výrobku bola trochu neplánovaná. Andrejko jedol pistáciový termix, kydlo mu na koberec a on to „očistil“ po svojom. Samozrejme, mlčal ako partizán a priznám sa, že ja som si to všimla až na druhý deň. Tak sme to pekne krásne išli spolu čistiť. Vodou a kartáčom takéto škvrny proste „nedávam“, vždy tam ostane nejaký fliačik. Tentoraz som na to striekla DM-kový prostriedok, nenechala ani pôsobiť, Andrejko to prebehol hneď kartáčom a fľak zmizol komplet celý. 

MOJE HODNOTENIE: 

+ výborná cena

+ príjemná vôňa

+ perfektne čistí aj zaschnuté škvrny na koberci

+ účinný aj pri rýchlom domácom tepovaní čalúnenia

- striekajúca pena všade naokolo 

- na veľké plochy rátajte mega spotrebu (ale zas tá cena to vyváži)

Napriek počiatočným infarktovým stavom som sa rozhodla tento výrobok zaradiť do svojej domácnosti. Či už na pretepovanie a prevoňanie gauča alebo na vyčistenie škvŕn z koberca. Stojí za to.

Dávame: 8/10

2. Denkmit Čistiaci prípravok proti vodnému kameňu (500 ml, cena: 0,99 eur)

Tento výrobok je BOMBA! Kde som žila doteraz, keď som to objavila až pri testovaní?! Ale pekne po poriadku.

Na obale píšu, že odstraňuje účinne vodný kameň ako aj zostatky mydla. Jasné, takých „účinných“ som už mala... Mám nerezový odkvapkávač na riad a aj keď ho pravidelne čistím a utieram do sucha po každom uprataní riadu, vyzerá všelijako. V ošiali som si kedysi kúpila „značkový“ čistič na nerez a to bolo pre mňa veľké sklamanie. Preto som ani od tejto malej modrej fľaštičky nečakala žiadny WOW efekt. Na fotografii vidíte nerez po celom týždni „neúdržby“. Zámerne som občas riad nechala uschnúť na odkvapkávači (nie vždy predsa človek stíha, tak nech sa prípravok predvedie). 

Pri testovaní som nerez pokvapkala DM-kovým čistiacim prostriedkom, nechala pôsobiť dve tri minútky, určite nie viac, pretože som bola nedočkavá. A následne som to len zotrela suchou handrou. Ľudia, takýto pekný bol naposledy, keď bol nový! Pre porovnanie, po tom origoš prípravku na nerez som musela ešte dôkladne drhnúť ostávajúce šmuhy a aj tak ten odkvapkávač vždy ostal fľakatý. Teraz to nebolo nič náročné, dokonca nebolo nutné žiadne drhnutie. 

MOJE HODNOTENIE:

+ praktický uzáver, ktorý dieťa ľahko neotvorí

+ vysoko účinný

+ ľahká „obsluha“

+ netreba ho veľa, balenie vám vydrží teda dlho

+ vôňa nie je typická ťažká „chémia“

+ nie je agresívny na pokožku, ak si zabudnete dať rukavice

+ skvelá cena

Čestne hlásim, že toto je výrobok, ktorý ma dostal najviac zo všetkých testovaných a vôbec mi nevadila ani tá „octová“ aróma, ktorú bolo chvíľku cítiť v byte. Tu doslova platí to povestné „za málo peněz kopec muziky“. 

Dávame: 20/10

3. Denkmit WC – čistiaci gél, nature (750 ml, cena: 0,99 eur)

Na fľaške je napísané: Účinne odstraňuje vodný kameň, nečistoty a usadeniny. Dodá sviežu vôňu. Priznám sa, na tento výrobok som bola zvedavá, pretože ja mám v obľube už roky „svoj“ výrobok a jeho citrusové vône. Tak som tomuto testovaciemu nejako podvedome nedôverovala už od začiatku. O to viac ma prekvapil. Aj keď je „prírodný“, poradil si s bežnými nečistotami, aj vodný kameň, ktorý sa nám akosi z času na čas udomácni v záchodovej mise, sa trošku zľakol. Ale „zmizík“ to proste nie je... Navyše, v návode na použitie, je uvedené, že máme aplikovať cca 30 ml, čo evokuje, že fľaša vydrží naozaj dlho. Kalkulačka mi pomohla, že by to malo byť 25 použití. Niekde nastala chyba v programe, pretože výrobok je riedky a aby som aspoň ako-tak bola spokojná so „zafarbením“ záchodu, minula som gélu štvornásobne viac... Ale výsledok ma milo prekvapil a keď si k tomu pozriem cenu, myslím, že za málo peňazí je to účinný pomocník do mnohých domácností.

MOJE HODNOTENIE:

+ bezpečný uzáver, ktorý deti neotvoria len tak ľahko

+ tenký aplikátor, ktorý sa dostane všade

+ príjemná vôňa počas pôsobenia 

+ mierka na fľaši pre správne dávkovanie

+ skvelá cena

- riedky skôr ako tekuté mydlo, nie ako gél

- sviežu vôňu cítiť len počas pôsobenia, po spláchnutí sa „spláchne“ aj vôňa

- pre „účinok“ je potrebné minúť viac, ako je odporúčané

Pre mňa tento výrobok v oblasti WC gélov nevyhráva, presvedčil ma tak na polovicu, ale určite si nájde svojich obľúbencov. Ja však ostávam pri svojich citrusových „bordeloch“. 

Dávame: 5/10

4. Denkmit Čistiaci prostriedok na okná (1 000 ml, cena: 1,19 eur)

Podľa informácií na výrobku je prostriedok vhodný nielen na zrkadlá, ale aj okná, autosklá a sklenené povrchy. Bola som teda zvedavá, čo predvedie. Zhodou okolností nám pár dní pred testovaním natierali fasádu a chlapci sa evidentne pokúšali umyť mi okno aj zvonku, len to teda celkom nezvládli. 

Ja som „stará škola“ a okná umývam výlučne prostriedkom na riad zriedenom s vodou. Skúšala som už aj šampón, kadejaké prostriedky na okná a vždy som sa vrátila k mojej overenej klasike. Teraz som neočakávala zázrak, pretože okná boli totálne zaprasené, ale predsa len som skúsila tento prípravok. Nič, nula bodov. Napokon som uprednostnila prostriedok na umývanie riadu, o ktorom vám napíšem nižšie. Ale na doleštenie som použila tento testovaný výrobok. Bola som skeptická, pretože som mala pár recenzií aj od vás a boli teda rôzne. Zhodnotím to tak: neprekvapil, ale ani nenaštval. Zanechal fajn lesk aj vôňa bola v pohode. Ale pri umývaní okien mi ku šťastiu chýbať nebude. 

Druhú šancu som mu dala pri zrkadle a tam som bola veľmi príjemne prekvapená. Parádny lesk, žiadne šmuhy a čo ma potešilo najviac, aj po pár dňoch to zrkadlo bolo zrkadlom. Predtým sa mi zvykli na ňom zachytávať po krátkom čase čiastočky prachu, teraz ani stopy... Krajšia som v ňom síce nebola, ale to nebude výrobkom...

MOJE HODNOTENIE:

+ veľké balenie za výbornú cenu

+ na zrkadlá je perfektný

+ praktická tryska, možnosť zvoliť si penu alebo „tekutinu“

- podľa popisu je na okná, ale tam až takú spokojnosť neočakávajte

Tento výrobok je podľa mňa taký príjemný priemer. Odporúčam používať najmä na zrkadlá, okná s ním krásne nebudú.

Dávame: 7/10

5. Mikrofázová leštiaca utierka na sklá (1 ks, cena: 1,69 eur)

Podľa popisu je utierka na sklá vhodná aj na kryštál, chróm, nerezovú oceľ. Suchá utierka pôsobí ako magnet, špinu priťahuje a drží. Najskôr ma potešila jej veľkosť „taká akurát“. Doposiaľ som používala maličkú „noname“ mikrofázovú utierku, lebo som ten výrobok poznala z domu a nejako som ani nehľadala zmenu. Túto DM-kovú utierku som testovala len na zrkadlo, pretože ju plánujem používať aj naďalej výlučne na tento účel. Zrkadlá sú u nás štandardne ocapkané. Menší sa chodí obzerať, či si nedal naopak trenky, robí tam na seba grimasy a občas sa trošku aj stihne upraviť, kým je „dve sekundy“ bez dohľadu. A tak zrkadlá u nás dostávajú zabrať viac ako pri dievčatách...

Jasné, na čisté zrkadlá je dôležitý prípravok, ale aj ten je zbytočný, ak je handra „na dve veci“. Táto rozhodne nie je, je kvalitná, plochu dočistí bez šmúh a ako bonus je naozaj pravda, že pôsobí ako magnet. Spoľahlivo zotrela aj zaschnuté (asi) kakao. 

MOJE HODNOTENIE:

+ príjemný materiál 

+ veľkosť „akurát“

+ po vyčistení neostávajú šmuhy

+ ľahko saje aj zaschnutú špinu

+ opakované použitie, možnosť prať

Za mňa určite tento výrobok áno.

Dávame: 10/10

6. Denkmit prostriedok na umývanie riadu Beach Breeze (500 ml, cena: 0,99 eur)

Je jasné, že v modernej dobe má veľa žien umývačku, ale stále je nás veľa takých, ktoré ju nechcú, prípadne z nejakého dôvodu nemajú a riad umývajú ručne. Ja som „úchylná“ na vôňu citrusov a na to, ako to všetko pení. A tak umývam „do nemoty“ ručne... Doteraz som tvrdohlavo používala na striedačku dve trojpísmenkové značky. Asi dvakrát som skúsila na odporúčanie aj niečo iné, ale vždy som bola sklamaná. A tu zrazu - v testovacom balíčku sa ocitol prostriedok na umývanie riadu, ešte k tomu typ vône, ktorý proste nemusím. Ale keď musíš, tak musíš... 

Skúsila som ho najprv na tie slávne okná. Tu a teraz musím priznať, že ma očaril. Vôňa bola úplne príjemná, bordel z okien išiel dole bez problémov. Dokonca som si poradila aj so zaschnutými škvrnami od stierky, ktoré ostali po mojich šikovných „kamarátoch“ z lešenia. Pre porovnanie, okná som počas zatepľovania umývala asi len trikrát, a to s mojimi „overenými“ výrobkami, po ktorých zbytky tej stierky nie a nie zmyť. Zázrak spravil aj pri umývaní žalúzií - isto to poznáte, taký ten usadený prach, to je des a veru, žalúzie mám neraz chuť vyhodiť von oknom. Tento výrobok si s nimi raz dva poradil. 

Rozhodla som sa teda dať prípravku šancu aj v kuchyni. Keďže sa v popise píše, že má vysokú účinnosť voči mastnote, otestovala som ho na hrnčekoch, ktoré majú za sebou dlhoročný príbeh. Asi pred dvadsiatimi rokmi mi moja milovaná babka sľúbila, že „kej zemrem, budú tvoje, Danulinka, lebo sú strašne pekné a každá gazdziná musí mac poriadne šialky ve fiočku“. Babka už takmer štyri roky hádže perličky v nebi, ale ja som doposiaľ nemala „gule“ sa na tie hrnčeky pozrieť bez toho, aby som sa rozplakala. Teraz cez víkend, keď už bolo oficiálne po testovačke, mi ich mamina priniesla z babkinho domu v stave na zaplakanie, keďže roky sa s nimi nehýbalo. Isto poznáte takú tú lepkavú mastnotu okolo sporáka, čo sa nachytá na niektoré veci. A na tých hrnčekoch presne taká bola a na nej trónil zaschnutý prach. Tak som na prvú časť hrnčekov použila prípravok z DM-ky a na druhú ten môj „overený“. 

Teraz by tu mala byť podobná porovnávačka ako v reklame, kde Zuzana Šebová umýva riad „bežným“ prípravkom a Gizka jej ukáže ten „trojpísmenkový“. Ale nie je treba... Všetci vieme, že efekt je rovnaký - riad je umytý a čistý. Podstatná vec je námaha, ktorú som musela vynaložiť na vydrhnutie tej „lepkavej“ mastnoty a tu rozhodne vyhral testovaný výrobok. Pri tom druhom som musela drhnúť o stošesť, aby som tú mastnotu necítila a nebolo mi to príjemné.

MOJE HODNOTENIE:

+ šikovné menšie balenie

+ šetrný k pokožke

+ príjemná nevtieravá vôňa

+ naozaj účinný na mastnotu

+ odporúčam aj na okná

+ výborne pení 

Čo viac dodať, čestne prehlasujem, že toto je výrobok, ktorý ma dostal a po rokoch som sa rozhodla nahradiť ním to, čo som používala doteraz. A to už je čo povedať...

Dávame: 15/10 

7. Denkmit Čistiaci prostriedok na kúpeľne Nature (750 ml, cena: 1,29 eur)

Tento výrobok som testovala na vaňovej točke v kúpeľni, pretože v kuchyni mám relatívne novú a bez vodného kameňa. Vodný kameň je moja smrť, ale tým, že kúpeľňa je pred rekonštrukciou, podľa mňa sú tu jeho pozostatky ešte z doby kamennej. Niežeby som išla pri čistení obetovať život, ale skúšala som to už viackrát a vždy všetko pomohlo len čiastočne. A tak som prestala s tým bojovať, až prišiel tento výrobok. Keďže je „nature“, nečakala som zázrak. Predsa len chémia je chémia a ani tá nie je účinná ako treba. 

Pri testovaní som nastriekala celú točku, nechala pár minút pôsobiť a zotrela handričkou. Bola som veľmi prekvapená, keď väčšina usadenín a kameňa zmizla. Ostalo len to najhoršie miesto, kde zakladáme hlavicu zo sprchy (z ktorej sem-tam kvapká), aby sa nešmýkala do vane. Aj tento výrobok mal jemne „octovú“ vôňu, čo však určite neprekáža, základ je jeho vynikajúca účinnosť. 

Druhýkrát som ho skúsila na sprchovú hlavicu. Tú sme pred niekoľkými mesiacmi vymieňali, ale vodný kameň je potvora. Hlavicu zvyknem čistiť pravidelne, ale teraz sa priznám, že koronačasy v kombinácii s náročným homeoffice-om, domácou škôlkou a online vyučovaním s prvákom urobila svoje a na túto časť upratovania som sa fakt za posledné mesiace vybodla... Preto ma veľmi milo prekvapil testovaný výrobok aj pri hlavici, na prvý šup vyčistil väčšinu bordelu. 

Ako tretí som s ním čistila povrch „z iného súdka“, a to dávkovač na mydlo. V obchode sa mi páčil, ale týždeň čo týždeň pri čistení nadávam. Mydlové usadeniny sa dostávajú do rýh dávkovača a keďže okrem tekutého mydla musíme mať doma aj klasické (manžel má alergiu na tekuté, umýva si ruky klasickým asi 100x za deň a prská kade-tade), dávkovač položený na umývadle vyzerá nonstop ako ovracaný. Obvykle ho drhnem ako šialená a aj tak je pekný asi tak dva dni... Teraz som naň nastriekala testovaný prípravok, bez času pôsobenia som zotrela vlhkou hubkou a výsledok vidíte na fotke. Úplne čistý bol po treťom nastriekaní. Bonusom je, že žiadne drhnutie sa nekonalo, len som zotrela hubkou. Čiže som spokojná.

MOJE HODNOTENIE:

+ účinný na rôzne povrchy

+ „prírodný“

+ praktický dávkovač

+ perfektne odstraňuje usadeniny aj vodný kameň

+ poradí si aj so zvyškami mydla

+ cena

+ vysoký lesk

- „octová“ aróma (pozitívum ale je, že sa rýchlo vyvetrá)

Aj tento výrobok budem používať, a nie preto, že som „testovačka“. Naozaj mi vrátil nádej, že aj vodný kameň z roku pána sa dá odstrániť. 

Dávame: 8/10

8. Denkmit Ošetrujúci sprej na nábytok (400 ml, cena: 1,79 eur)

Podľa popisu tento výrobok čistí, ošetruje a chráni drevené, plastové a sklenené povrchy. Je tiež ochranou pred opätovným ukladaním prachu. Zanecháva príjemnú vôňu a slúži na jednoduché, pohodlné a rýchle čistenie nábytku. 

V skutočnosti som bola z tohto výrobku príjemne prekvapená. Pre porovnanie, pri veľkom upratovaní používam leštidlo na nábytok asi dva-trikrát do roka. Trošku mám problém s tým, že mi ostáva po ňom „mastný“ povrch. Ale ošetrený a voňavý. Inak mi na klasické utieranie prachu stačia vlhčené utierky. Doma máme rôzny nábytok - poctivé drevo, drevotriesku i „moderné“ neviem čo. Ošetrujúci sprej na nábytok z DM-ky som vyskúšala na všetky typy a musím vyjadriť veľkú spokojnosť. Zatiaľ čo pri vlhčených sa usadí prach snáď sekundu po tom, čo idem vyhodiť utierku do koša, tento výrobok „zabezpečil“, že prach „bojoval“ dva dni, kým „sadol“. 

MOJE HODNOTENIE:

+ kvalitný výrobok, ktorý plní, čo sľubuje v popise

+ príjemná vôňa

+ vhodný na všetky typy povrchov

+ nábytok je po použití ošetrený a vyzerá „novšie“

+ cena (tu som si myslela, že si robia srandu, pretože výrobok inej značky stojí raz toľko a efekt je plus mínus rovnaký)

Mínusy podľa mňa tento výrobok nemá žiadne. S ohľadom na cenu, objem a čo je hlavné, účinok, určite odporúčam! A mňa, zarytú milovníčku vlhčených utierok, presvedčil, že na nábytok ho budem používať aj naďalej. 

Dávame: 10/10

9. Profissimo univerzálne utierky (6 ks, cena: 0,89 eur)

Poviete si, utierky. Čo už len na nich môže byť pozitívne alebo negatívne. To som si myslela aj ja. Ja som totiž divná osoba, ale ako kombináciu k vlhčeným, ktoré spomínam vyššie, používam najradšej klasickú látkovú utierku. A mám špeciálne vyčlenenú jednu na doutieranie prachu. So zvedavosťou som sa teda pustila do testovania týchto profi utierok. V balení ich je šesť, v troch farbách. Popis informuje, že sú extra savé, vhodné použiť namokro aj nasucho. Odstraňuje aj tie najmenšie nečistoty a nezanecháva za sebou chĺpky. A to je to, čo ma zaujalo. Táto utierka priťahuje prach a nečistoty aj nasucho, čo je veľkou výhodou, ak chcete prach len narýchlo zotrieť. 

MOJE HODNOTENIE:

+ veľké balenie za super cenu

+ použitie nasucho aj na vlhko

+ sú účinné pri čistení škvŕn

+ nenechávajú chĺpky po utretí 

+ sú dosť veľké, možno ich nastrihať aj na menšie

? osobne nemám veľmi dôveru v opratie, utierky vo mne evokujú jednorazovosť. Ale neskúšala som, preto nemôžem zhodnotiť ako negatívum  

Vzhľadom k cene a širokému využitiu tento výrobok stojí za vyskúšanie. Výhodou je rôznorodé využitie od skla, cez nábytok až po utieranie hračiek napríklad. 

Dávame: 10/10

10. Profissimo mikrofázová utierka na dlážku (50x60 cm, 1 ks, cena: 1,99 eur)

Toto bola pre mňa ďalšia výzva, pretože nepoužívam ani mop, ani špeciálne utierky. Roky je pre mňa víťaznou klasikou obyčajná metla a handra vyrobená zo starých fľakatých (samozrejme, opratých) plienok alebo postrihaných bavlnených tričiek. Nič lepšie na podlahy som pre moju spokojnosť zatiaľ nenašla. A nie, ani mop... 

Testovaná handra (ehm, vlastne utierka) ihneď po namočení do vody nasaje brutálne množstvo vody a ostane ťažká s pocitom, že nie je dobre vyžmýkaná. Ale to je len pocit, na podlahe nenecháva zbytočnú vodu. Čo sa týka výsledného efektu, bola som veľmi spokojná. Neostali žiadne fľaky po zmývaní, podlaha bola viditeľne čistá, čo je pre mňa najdôležitejšie. Nepáčilo sa mi však, že voda po namočení ostala šedá a najskôr som si myslela, že asi sú tie podlahy dočerta fakt také špinavé. Ale dôvod bol jednoduchý, handra púšťala farbu. Neveľmi spokojná som bola aj s rozmerom, pretože som mala mega problém preložiť ju a udržať na metle. Stále sa zvliekala a mňa to fakt nebavilo. Zato môj mladší jej našiel využitie raz dva a behá po obývačke a umýva podlahy ako maminka. Ja ostávam verná svojim tričko-handrám. 

MOJE HODNOTENIE:

+ plní svoj účel, na ktorý je určená

+ podlaha je po zmytí bez šmúh

+ dá sa prať a opätovne používať 

- malý rozmer na klasickú metlu

- púšťa farbu (aspoň tá moja testovaná)

Každopádne, tento výrobok je výborný, ak potrebujete niečo narýchlo zotrieť alebo ak nefandíte nastrihaným starým tričkám ako ja a s modernejšími výdobytkami sa nekamarátite. 

Dávame: 6/10

11. Vonný set Profissimo – vôňa Kúzlo sviežosti (90 ml, cena: 2,99 eur)

Vonný set som otvorila hneď, ako mi kuriér doručil do práce balík s výrobkami. Rozhodla som sa ho testovať v našej redakcii, kde sa miešajú naozaj rôzne vône. Najčastejšie placky a vysmažené rybie filé, ktoré kolega jedáva na raňajky. A tak som bola zvedavá, čo to dá...

„Upútavka“ na tento vonný set na stránke DM drogérie znie: Navodí príjemnú atmosféru a vôňu v miestnosti s ratanovými tyčinkami. Naplní miestnosť osviežujúcou vôňou. Tento produkt poznám, i keď som ho doposiaľ používala len do priestoru WC, kde naozaj bola tá vôňa intenzívna dlhé týždne (alebo teda pokiaľ to menšiemu nezačalo „podávať ruky“). Preto ma zaujímalo, čo to spraví v miestnosti veľkej asi ako priemerný dvojizbový byt. Set som si rozložila na pracovný stôl a testovala som ho plné dva týždne. Samozrejme, v mojej blízkosti bola vôňa jasná a silná. Pre zvyšok osadenstva sa však až taký zázrak nekonal. Musím ale napísať, že postupne sa vôňa napila do tyčiniek a po pár dňoch akoby občas miestnosťou „preletela“ aróma z tohto setu. Aj ráno po príchode do práce už pekne vôňu cítiť, čiže po dvoch týždňoch testovania môžem napísať, že vôňa sa dostala do vzduchu. A stále je veľa náplne v nádobke, čiže vydrží ešte dlho predlho.

MOJE HODNOTENIE: 

+ jemná vôňa

+ dlhá niekoľkotýždňová výdrž

+ výborná cena 

+ dizajnovo sa hodí podľa môjho názoru všade – od záchodu až po obývačku

- pri malých deťoch nemôže byť v dosahu, lebo si s ňou raz dva poradia

- ak čakáte výraznú vôňu, budete sklamaní 

Najprv som si hovorila, že je to „slabota“, ale v podstate o to ide – aby vôňa bola príjemná a nevtieravá. A aby to nebol „bolehlav“. A to táto vôňa rozhodne spĺňa. Plus tá cena v porovnaní s rovnakými výrobkami inej značky... Nie je o čom, rozhodne sa oplatí. 

Dávame: 7/10

12. Denkmit Gélový osviežovač vzduchu Fruit Sensation (150 g, cena: 0,79 eur)

V popise produktu sa uvádza: Prevonia vašu domácnosť osviežujúcou vôňou ovocia. Neutralizuje nepríjemné pachy a zanechá príjemnú atmosféru v každej domácnosti. Vydrží po dobu 6 týždňov. Kde začať... Asi najlepšie od konca. Vôňu necítim vôbec ani po dvoch týždňoch, nie tak po šiestich. A to máme ozaj malé WC, kde bol výrobok umiestnený. Priznám sa, ja som trochu „trafená“ na tieto vône – neznesiem smrad moču v záchode. A to mám troch chlapov, čiže fakt mám čo robiť. Ale tento výrobok mi v tom naozaj ani trošku nepomohol. Navyše, a to je môj osobný „problém“, ja pre „čisté“ WC potrebujem cítiť citrusovú vôňu. 

MOJE HODNOTENIE:

+ pekné balenie, vhodné do WC

+ cena

+ obsahovo vydrží dlho

- slabá, takmer nulová vôňa

- „vôňovo“ nevydrží nič

Jediné, čo môžem vyzdvihnúť, je že obsahovo sa ani po dvoch týždňoch skoro vôbec náplň neminula. Ale vôňa sa takmer neuvoľňuje, takže asi to až taká výhoda nebude... 

Dávame: 1/10

13. Denkmit prací prostriedok na farebnú bielizeň (2,7 kg (40 PD), cena: 4,99 eur)

Akurát počas testovania sa mi minul môj prach na pranie inej značky, tak som s veľkým očakávaním otvorila tento výrobok. Prvé, čo ma zarazilo, bola vôňa po otvorení balenia. Alebo taká divná aróma. Ja obľubujem svieže alebo kvetinové vône, toto na mňa pôsobilo ako nejaký chemický prípravok. Neviem, prečo. Ďalšie sklamanie prišlo po vytiahnutí bielizne z práčky. Napriek tomu, že aviváž používam dlhodobo tú istú (rôzne vône), celá opratá várka smrdela ako „boľavá noha“. Nestáva sa mi to často, ak vôbec, ale várku som musela pustiť druhýkrát a nakydala som aviváže viac ako treba, len aby to prepánajána aspoň trochu voňalo. Po vysušení (na sušiaku, sušičku nemám) ostala bielizeň zvláštna na dotyk. Druhýkrát som dala do práčky menej bielizne a výsledok bol o niečo lepší. Dokonca po presypaní prášku do mojej plastovej dózy mi začína po dvoch týždňoch pomaly aj voňať. Ale tento prípravok ma ohúril zo všetkých testovaných najmenej. Vlastne neohúril ma vôbec. Samozrejme, bielizeň je opratá, škvrny miznú a to je dôležité... Ale v podobnej cene sa dá kúpiť aj niečo viac voňavé, ak ste maniak na voňavú bielizeň ako ja. Ak nie, tak vás určite poteší.

MOJE HODNOTENIE:

+ praktické malé balenie

+ odstráni škvrny

- zvláštna vôňa

- zvláštna aróma po otvorení

- pri "full" práčke mi bielizeň smrdela, pri menšom množstve bielizne, ale "kope" prášku to bolo v pohode

Dávame: 1/10

14. Denkmit čistiaci prostriedok na mastnotu Multi-Power (750 ml, cena: 1,79 eur)

Varila som pomarančový džús a pri cedení a prelievaní do fliaš vždy ostane po mne hrozný bordel na sporáku. Jasné, že to hneď zmývam, ale tentoraz som to s veľkým sebazaprením nechala zaschnúť do druhého dňa. Dôvodom bolo testovanie tohto prostriedku na mastnotu, ktorý je určený na kuchynské linky, spotrebiče, obkladačky, umývadlá, sporáky, plechy na pečenie a pod. Rozhodla som sa ho skúsiť na sporák. Celé to tam ostalo lepkavé, zaschnuté a do toho ešte mastnota z toho, čo si môj spolubývajúci smažil slaninu... Podobné prostriedky používam a som s nimi spokojná, tak som bola zvedavá na tento. Použitie je jednoduché, nastriekate, necháte pôsobiť a zotriete. Bola som veľmi spokojná, pretože som nemusela nič extra drhnúť. 

Veľmi účinný bol aj na tej vecičke, v ktorej je umiestnený horák. Priznávam, ja mám asi tisícročný sporák, ale nejako sa mi nechce ho meniť, pretože som s ním maximálne spokojná. Lenže so zažratou špinou už nebojujem, nebolo toho výrobku, ktorý by ma jej zbavil komplet. Ostali tam drobné fliačiky, ktorých sa neviem zbaviť. Ale moja "trubka" pečie skvelé koláče, tak takúto chybičku krásy celej "bedni" odpustím. Ale bola som zvedavá, čo tento výrobok dokáže tu... Stačilo pár minút, drátenku do ruky a bolo... Za mňa určite môže byť. 

MOJE HODNOTENIE:

+ vysoko účinný

+ príjemná vôňa 

+ široké využitie v kuchyni

+ bezpečný aj pri deťoch

- skúšala som ho na špinavý plech, tam moja spokojnosť nebola úplne veľká

Za tú cenu je to veľmi dobrá kúpa, prostriedok je kvalitou a účinkom porovnateľný s tými drahšími. 

Dávame: 9/10

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ak ste sa dostali až sem, verím, že moja recenzia vám bola na niečo užitočná a ak sa na základe nej rozhodnete nejaký výrobok vyskúšať a budete spokojní, o to viac sa poteším. Moje obrovské ďakujem patrí DM drogérii, že som mohla byť súčasťou tejto testovačky. Vďaka tomu som objavila množstvo výrobkov, ktoré som akosi automaticky v drogérii obchádzala, pretože „ja mám predsa svoje overené“. 

Kedysi som bola v DM-ke varená pečená, odkedy pracujem, zvykla som si skôr na časovú úsporu, pohodlnosť a sortiment hypermarketov, ale táto testovačka ma opäť preniesla do drogérie s pocitom, ktorý podľa mňa má každá matka (a nielen na materskej): 

(zdroj: triezvamama)

A ja si ten pocit pôjdem čo najskôr zopakovať osobne do našej DM-ky 🙂 Zatiaľ ale vykladám nohy, keď mám tak pekne upratané... 

Počkať, jedine žeby nie... 

Asi by som potrebovala otestovať aj nejakého osobného „žehliča“... Aj vy? 🙂 Lebo ja jedného majstra v zácviku doma mám 😀

Tak do upratovania nabudúce 🙂 #test_dm26  #recenzia

Danka 

Asi najlepšie napísaná testovačka akú som tu čítala,vyzdvihnuté aj kladné ,ale aj negatívne vlastnosti.Používam DM produkty a s tvojím hodnotením sa stotožňujem na 100 percent.👍👍👍

22. jún 2020

@darinka60 veľká vďaka 🌹 ja som dlho DM výrobky nepoužívala, našla som si tie "svoje", ale testovanie ma presvedčilo, že niektoré z nich zaradím do bežného používania. Ešte sa musím naučiť písať kratšie texty a bude to fajn 😀

22. jún 2020

Začni písať komentár...

Odošli