receptu:Cesto: 3 a ½ pohára múky, 1 pohár prevarenej vody, 4 polievkové lyžice oleja, 1 čajová lyžica cukru, soľ Plnka: 5 ks paradajky, 200 g tvrdý syr (môže byť aj bryndza, posolený tvaroh), petržlen, cesnak, soľ Postup: vymiesi sa cesto, rozdelí sa na dve polovice, vypracujú sa pláty asi 3 cm hrubé, na jeden plát cesta sa poukladá plátok paradajky a plnka (postrúhaný syr+posekaná vňať+popučený cesnak+soľ), prekryje sa to druhým plátom, vykroja sa šišky a vypráža sa na to oleji
receptu:Cesto: 3 a ½ pohára múky, 1 pohár prevarenej vody, 4 polievkové lyžice oleja, 1 čajová lyžica cukru, soľ
Plnka: 5 ks paradajky, 200 g tvrdý syr (môže byť aj bryndza, posolený tvaroh), petržlen, cesnak, soľ
Postup: vymiesi sa cesto, rozdelí sa na dve polovice, vypracujú sa pláty asi 3 cm hrubé, na jeden plát cesta sa poukladá plátok paradajky a plnka (postrúhaný syr+posekaná vňať+popučený cesnak+soľ), prekryje sa to druhým plátom, vykroja sa šišky a vypráža sa na to oleji