136 / 906

    toto vyzerá naozaj parádne ...dala by som si povedať...🙂 mňam, prosím náhodou recept k tomu nemáte ? 🙂 ďakujem

    20. feb 2013
    dia35
    autor

    @janka830 nie nemam :(je to zo zahranicnej stranky🙂ale urcite je mnamkovna 🙂

    20. feb 2013

    @janka830 @dia35 ja by som to spravila asi tak, ze piskota, nejaka smotanovo tvarohova plnka, a po stranach su piskoty, ktore su ale uz dopredu pripravene ako smailiky a navrchu kiwi na platky a posupane sladkymi gulickami 🙂

    3. mar 2013

    Prisady: 600-800 ml kyslej smotany, 400 ml bieleho jogurtu, 200 g prask. cukru, 1 vanilin. cukor, 500-750 g cerstveho ovocia - jahody, maliny, banány, kiwi, alebo jeden velky pohar kompotoveho ovocia, 3 balicky okruhlych piskot.
    Postup:
    1. Kys. smotanu zmiesame s jogurtom, cukrm a van. cukrom. Vymiesame na hladky krem, ovocie umyjeme a pokrajame na mensie kusky.
    2. Tortovu formu vylozime potravinarskou foliou, aby sa hotova torta lahsie vyberala. Dno aj okraje tortovej formy vylozime piskotami tak, aby bolo cele do zakryte. Na piskoty poukladame polovicu ovocia a vylejeme nan polovicu smotanoveho kremu. Cely postup znova opakujeme: poukladame druhu vrstvu piskot a na ne vylozime zvysne ovocie. Nezabudnime piskotami vylozit aj bocne steny tortovej formy. Zamejeme zvyskom smotanoveho kremu, prikryjeme potravinarskou foliou a odlozime a nechame cez noc stuhnut do chladnicky.
    3. Na druhy den tortovu formu opatrne otvorime, stuhnutu tortu vyberieme z formy a prelozime na tortovu misu. Podavame ozdobenu kusmaki ovocia,slahackou alebo inym zdobenim podla vlastnej fantazie

    15. mar 2013