1 / 1

    Ja som chodila do skautského tábora 🙂

    17. júl 2022

    Zemplinska Šírava a rodina na dedine...no a aj Šturovo...to je všetko tak cca 35r dozadu

    17. júl 2022

    Chodievali sme do tabora, tesili sme sa na to cely rok..

    17. júl 2022

    Tábory, dovolenky s našimi kadectade po Slovensku, babkovci nas povlacili po celom Československu na turistiku. Obišla som pol Čiech "po hranici". Pešia turistika Poľsko, NDR, Ceskoslovensko. Dokonca sme boli prvé leto po otvorení hraníc aj na nemeckej strane Sumavy. Prázdniny u druhej babky na chate boli za trest.

    17. júl 2022

    Celé prazdniny u babky na dvore s 🐔🐤🦆, slovenský dvor a farma v jednom plus hektáre pôdy s rôznymi plodinami

    17. júl 2022

    Jedna babka bývala 800km ďaleko, druhá na prízemí (my na poschodí v rodinnom dome). Veľmi som chcela ako dieťa ísť na prázdniny, tak ma babka z prízemia zobrala na dve noci ku nej. Zážitok na celý život 😅 inak som bola dieťa, ktoré nikam bez rodičov veľmi nechodilo.
    Až potom s partiou na stanovačky a chaty 😅

    17. júl 2022

    K babičke na dedinu, hoľa to úžasná teba , ktorá by nám dala ak to posledné , jej parené buchty a priesvitné palacinky mi veľmi chýbajú ❤️ , na našu chalupu , stanovačky . Do zahraničia a k moru sme ako deti s rodičmi vôbec nechodili

    17. júl 2022

    Celé leto som trávila na dedine u babky a dedka 🙂

    17. júl 2022

    Ja pochádzam z Bratislavy, moja babka z maminej strany bývala v starom meste.. tam som bola asi len raz na noc, neviem prečo lebo babku som mala veľmi rada a mesto tiez.. bravala má však na kuchajdu a vždy sme jedli palacinky.. otec pochádzal pôvodne z bytce, jeho rodičia žili v Žiline a v rajeckých tepliciach mali chalupu a tam som chodievala na pár týždňov pravidelne každé prazdniny.. na chalupu spomínam veľmi rada, bola cela z dreva a krásne voňala, bola útulna ako z Harryho Pottera.. so starenkou som si moc nerozumela, ale mala som tam sesternicu takže to bývali moje obľúbené prázdniny.. vymýšľali sme blbosti, chodili po lese, preliezali ploty.. aj som tam spadla do jazera 😅

    Kým bol otec zdravý, chodili sme celá rodina na nejaké dovolenky po Slovensku, ale pamätám si len útržky.. mama sa snažila nás brávať na výlety v rámci možností po slovensku.. takže sme cestovali veľa vlakom.. ale pamätám si aj nudu cez prázdniny, keď sa nič nedalo robiť.. našťastie boli knižky.. keď som mala 9r príbuzni mamy mňa a môjho brata vzali k sebe do augsburgu v Nemecku.. bol začiatok 90rokov, tam bol iný svet.. všetko bolo dokonalé, boli sme tam aj v aquaparku, čo som ani netušila že také čosi existuje.. a keď som mala 11rokov, mama naserila peniaze aby mi ukázala more a vzala má do Talianska do Bibione.. to bol premna ohromný zážitok, aj keď už ku koncu mama nemala peniaze a tak sme jedli len suché pečivo.. kúpila mi tam však šaty a ja som bola hrozne šťastná.. keď som bola staršia raz ma vzala do Tatier.. mala som 14r a vtedy som si neuvedomovala aké náročné to prenu muselo byť nájsť peniaze na také čosi.. teraz je ten hotel opustený a spustnuty, bola som sa tam raz pozrieť s deťmi.. rada na to spomínam.. nikdy sme nemali moc peňazí, ale vždy som mala nejaké zážitky..

    17. júl 2022

    K starkým na dedinu. A 2roky po sebe to zažili aj moji chlapci, síce so mnou, ale v dome po mojich starkych 🖤🖤 presne tie potokove zbojstva, ako my kedysi... A vraj, "mamka, to boli super prázdniny, lepšie ako v chorvátsku... Skrátka, partia je partia

    17. júl 2022

    Stanovačka na Zemplínskej Šírave. Nezabudnuteľné spomienky. Chlebík s paštekou, ráno spoločné umývanie zubov aj s inými deťmi, opekačky. Hneď by som sa vrátila.

    17. júl 2022

    k babe a k dedovi na východ... čakali ma tam sesternice - približne rovnako staré ako ja.... celé dni sme sa hrali ...bolo super...

    17. júl 2022

    Do tábora, dve babky na dedine, to bol zážitok. A ešte obaja rodičia mali ako sa vtedy hovorilo "podnikové chaty." Skutočné to neboli chaty, na Domaši mali dve bunky a vo Vrbovom maringotku.

    17. júl 2022

    Tabor, s deťmi na kupko, s nasimi s karavanom, ku babke, ku krstnej...to boli časy 😍

    17. júl 2022

    Kedze sme bratislavska rodina, chodili sme k babke do ststeho mesta a dedovi do ruzinova...obcas na chalupu na lazy a tetou do brezna

    17. júl 2022

    K mamininej spolužiačke zo strednej na dedinu na 3 týždne kazde leto, bolo to super 😁

    17. júl 2022

    Do táborov a s rodičmi po podnikových chatách z Pozemných stavieb.. Štúrovo, Patince, Slnava....

    17. júl 2022

    S rodičmi na chalupu zdedenu po starých rodičoch z maminej strany, mame ju stale a dokonca tam chodia už aj moje deti 🙂
    Potom na dovolenky do HR al Orava, firemné dovolenky, krasne spomienky nezabudnuteľné

    17. júl 2022

    My sme stále chodili na Domašu a na Širavu 😊

    17. júl 2022

    Moja milovana babka a dedko (byvali o 2 ulicky dalej) 🥰 ani more, kupaliska, camping ich nevedel nahradit.

    17. júl 2022

    Do tábora, pretože v tej dobe rodičia dostávali v práci poukazy. Starých rodičov sme mali, no nikdy som nezažila "prázdniny u starkých", neboli vzťahy. Chodili sme do hôr, lesa na hríby, opekačky, hrali a stavali sme si stan okolo bytovky..s kamarátmi, susedovci. Auto sme nemali, pri mori son bola až v dospelosti. Ale aj tak celkom rada spomínam, čo pamätám. Mojim deťom sa snažím dávať viac zážitkov, zo starých rodičov majú už len 1 zdravú babku. Inak nikoho.

    17. júl 2022

    Bolo nás doma sedem detí a tak naši nemali na to, aby sme každý rok chodili niekam po dovolenkách.
    Cez odbory nám vybavili tábory, ale nie všetkým. Mohli ísť väčšinou 3 deti, alebo iba dve. Ostatné deti išli k babke k jednej, alebo ku druhej.
    Vždy mi bolo smutno, keď sme sa takto rozdelili, ale zasa chápem, že všetkých nás nemohli zobrať, alebo že jedna babka by nezvládla všetky deti. Napriek tomu, sme mali vždy bohaté prázdniny plné zážitkov a kamarátov.
    Najlepšie bolo, keď sme zostali všetci doma cez prázdniny. Od rána do večera sme boli vonku, každý deň...aj keď pršalo. Hrali sme sa na indiánov a kovbojov. Stavali sme si bunkre na stromoch, normálne s kladivom, klincami, pílkou zo starých plotov a starého dreva...Mali sme tam deky, poháre, hrnce, lyžičky 😀 mama ich už nikdy doma nenašla...
    Keď sme boli hladní, tak sme si vždy niečo našli vonku. Napríklad divoké čerešne, jablká, marhule, kukuricu 😀 áno jedli sme ju aj surovú. Alebo sme si ju opiekli na ohni. V tráve sme našli chlebíčky, tie malé zelené guličky. No a keď sme si nič nenašli, tak bol vyslaný jeden z nás na misiu do Kambodže 😀 a ten priniesol chleby s cibuľou a masťou, papriku, paradajky z Kambodžskej záhrady. Vodu so sirupom tea 😀 vo fľaškách od octu alebo keď nebola, tak bola dobrá aj z litrovej vodky sklenená. Alebo nejakú paštétu a rožky. V bunkroch sme si potom rozprávali strašidelné príbehy, až do tmy. Alebo sme tam mali plechovú vaňu a keď bolo horúco, tak sme z potoka nanosili do nej vodu a člapali sme sa v nej.
    Potom sme sa vrátili domov zvyčajne až, keď slnko zapadalo. Okúpali sme sa všetci, lebo sme boli špinaví ako baníci 😀 a na vôňu brezového, žihľavového šampónu v malých sklenených fľaškách nikdy nezabudnem. Najedli sme sa fakt dobrej praženice na masle z domácich vajec, ktorú nám mama pripravila.
    No a mama nám ešte dovolila na schodoch pred barákom pozorovať hviezdy v pyžamách., hlavne, keď boli teplé noci 🙂 Takto sme dokázali presedieť a rozprávať sa aj celé hodiny. Pozerali sme na hviezdy a hovorili sme si o iných svetoch, galaxií, mimozemšťanov, o ufe 😀 Boli to tie najkrajšie dni z môjho detstva.

    17. júl 2022

    Nikde 😂bývali sme s babkou

    17. júl 2022

    K babke ❤️

    17. júl 2022

    @larsen úžasné.. milujem čítať/alebo pocuvat takéto spomienky z detstva..

    17. júl 2022

    @jana_eyre_2 Mám veľa nádherných zážitkov z detstva 🙂 aj ja to milujem. Nestačilo by ani na jednu knihu 🙂 Musím niečo vymyslieť, lebo aj súrodenci mi vravia, aby som napísala o našej rodine, že by to bol trhák 😀

    17. júl 2022

    K babke a dedkovi 💕❤️💯👌👍

    17. júl 2022

    Doteraz s laskou spominam na prazdniny na Lutisiach (stary rodicia a cela rodinka tety), veeeeeela prace na senach, kravy (zaviest na pasu, z pase nas povlacili k prvemu potoku), prasiatka a hospodarstvo, skore ranne vstavanie, tepla pasteta s rozkami pod vozom, kde bol jediny tien, kydanie chlievov, zber burgine, sekanie zihlavy, a vecer hry na ceste, kofola v miestnej krcmicke s partiou z ulice. Ta chut posuchov a maslom od starej mami ... A Kozkari, ktorych sme sa bali ako cert kriza 🙈 Nezabudnutelne zazitky!

    17. júl 2022

    Kazde leto povinne do tabora 😁

    17. júl 2022

    Na Zemplínsku Siravu. A vraciam sa tam každý rok kvôli spomienkam,okúpať sa. Chodili sme k babke a raz som bola v tábore Levoča ale nepáčilo sa mi. Sestra tam zbožňovala chodiť každý rok.

    17. júl 2022

    My sme chodili z mesta k babke, ktorá bývala pod Tatrami, vozili nás tam rodičia na trabante 😀 a s babkou sme chodili na huby, na maliny, varili sme potom lekvár, babka robila rezance... Ja som tam trávila každé leto aspoň mesiac, tak som mala pred činžiakom na ihrisku aj kamošky, skákali sme gumu, hrali sme hry s loptou, mali sme zákaz liezť do potoka (teda do rieky Poprad). S druhou babkou sme chodievali na chalupu k jazeru s bratrancami. S rodičmi na nejaké závodné dovolenky. Pri mori som bola 1.x až s dcérou a do táborov som chodila do denných.
    Teraz bývame pre zmenu na dedine, tak moje deti zažívajú do značnej miery také starosvetské letá, keďže chováme sliepky a máme aj malé kuriatka, pestujeme ovocie aj zeleninu a zavárame, sušíme, kvasíme celé leto. Syn si robí z lieskových prútov luky a z väčších konárov típí, hojdajú sa na lane zavesenom na orechu...

    17. júl 2022

    k starým rodičom do rodinného domu v Sinici nad Myjavou. Dom už nestojí a starí rodičia dávno zomreli...

    17. júl 2022

    My sme chodievali do Vysokých Tatier a často aj na celé prázdniny. Mala som tam totiž starých rodičov. 😊

    17. júl 2022

    @larsen naozaj pekne napísané a prežité, normálne som si to po každom kúsku predstavovala..

    18. júl 2022

    K babičke a do táborov

    18. júl 2022

    Pioniersky tábor,babka na ,,vychode", ale hlavnú časť prázdnin(a každučký jeden víkend) som trávila u mojej prababičky. Mala 96r a mala ju česť spoznať dokonca aj moja dcéra. Teraz bývame v jej dome,ktorý už síce nevyzerá,ako predtým,ale ONA v ňom zostala.🥰

    18. júl 2022

    @juliac opísala si to, čo sme zažili aj my ako deti. Aj @larsen, identické zážitky. Ja ešte dodam, že môj dedko bol včelár a poľovník.Takze pozorovali sme ho ako chodí k včelám a a pomáhali sme mu stáčať med. Len neviem už či to bolo cez prázdniny. On vyrábal aj veci z parožia, tak nám dovolil na neho pozerať, a ešte nezabudnuteľné bolo ako sme trávili čas na streche, takej šikmej, na šope, a jedli čerešňe. Pozbierali všetky deky a vankúše z domu a robili si bunkre a stany. A ešte jedna super vec- na pôjde sme objavovali staré oblečenie, rôzne retro šaty, listy ľúbostné, topánky, klobúky... Take detstvo ako sme my zažili, naše deti už nemajú. Možno niektoré niečo z toho zážiju ešte, ale teraz deti sedia doma na nete.

    18. júl 2022

    Na východ do Sedlic k babke, najlepšie čo mohlo byť 😊 ešte teraz si pamätám zvucku rozhlasu a takú tú dedinskú vôňu 😍 dúfam, že sa tam toto leto dostanem 🍀

    18. júl 2022

    Tábory, chalupa, podnikové chaty, detstvo bolo čarovné 🙂verím, že rovnaké spomienky budú mať aj tieto deti, ako im bolo dobre

    18. júl 2022

    Každé prázdniny takmer celé u milovanej babičky a dedka ❤️💙 učili ma láske k ľuďom, zvieratám, s babičkou som varila a piekla a s dedkom chodievala na maliny a černice do lesa 🙏.... Boli to prekrásne časy, ktoré sa už nikdy nevrátia... Ale s mm sme si dali predsavzatie, že to všetko zažijú s nami naše vnúčatá o pár rokov dúfam 🙂

    18. júl 2022

    Letny tabor na Sirave 🥰

    18. júl 2022
    19. júl 2022

    @domichrumi dakujem❤🧡💛

    19. júl 2022

    Ďakujem veľmi pekne, rada som si zaspomínala 😍

    19. júl 2022

    @domichrumi ďakujem 😉

    19. júl 2022

    K prababke na dedinu 🙂

    23. júl 2022