dusanplichta
6. apr 2017
90 

PREČO SOM SA ROZHODOL VYMYSLIEŤ NOVÚ „N-TELLU“

Výzva, ktorej čelíme každý deň, je správny výber jedla. Mnoho ľudí žije v neuvedomelosti a myslí si, že je jedlo ako jedlo, hlavne nech to nejak zasýti. Na druhej strane, čím ďalej tým viac ľudí prichádza na to, že je naozaj veľký rozdiel z čoho má fungovať telo, ale hlavne mozog. Neviem ako vy, ale ja očakávam od môjho jedla 3 hlavné hodnoty. Originálny chuťový zážitok, zdravú a stabilnú energiu a vieru, že svojím výberom nedevastujem planétu, alebo jednoducho, že podporujem udržateľnosť. Tak som sa pustil aj do vývoja alternatívy slávnej orieškovej nátierky…

 Keď chcem niečo zmeniť, nenadávam, nesťažujem sa…

Ak čítate moje články v poslednom roku, tak verím, že ste zachytili, že najviac riešim isté konvenčné slovenské myslenie. Myslenie, ktoré funguje v mentalite nedostatku, sťažovania sa, porovnávania sa a lamentovania namiesto kreatívneho myslenia a akcie pre zmenu.

Pred  troma rokmi som začínal s Power Coffee, kedy mi jednoducho chýbala káva pre 100% Espresso v BIO kvalite podľa mojich predstáv. Na trhu boli skoro všade konvenčné talianske zmesi, prepražené, rýchlopražené, horké, kyslé….

Jednoducho, človek musel mať šťastie na prevádzku, baristu a vybranú kávu, aby sa priblížil k 100% zážitku z kávy. Ten je opäť pre každého z nás dosť subjektívnou záležitosťou. Ja potrebujem plnú chuť, zážitok, nakopnutie a hlavne serióznu energiu.

Naopak, niekto hľadá v káve relax, oddych a svoju chvíľku dňa.

Späť však k téme tohto blogu, ktorou je slávna „N-tella“ alebo podobné nátierky, ktoré sú často plné palmového oleja, či rôznych emulzifikátorov a konzervantov. Nehovoriac o dávkach cukru, ktoré spôsobujú, že aj keď zjete pol balenia, tak ste schopní pokračovať až do konca. 

Späť aj k realite nášho správania, kedy sa vieme pekne sťažovať, že aké je to s tou „tellou“ celé zlé,  koľko tam je cukru a palmového oleja… Keď si ale spravíte prieskum, tak vo veľa rodinách ju stále nájdete. Pozorujem veľmi veľa príkladov, kedy napríklad rodičia jasne vedia, aké je zloženie, no z pohodlnosti, alebo z iného dôvodu, si to vždy vedia zargumentovať… však raz za čas to dieťa nezabije.

SÚHLASÍM, OTÁZKOU VŠAK OSTÁVA, ČI JE TO RAZ 
ZA MESIAC, TÝŽDEŇ, DEŇ, ČI RÁNO….?

celý článok tu : https://www.dusanplichta.com/blog/preco-som-sa-rozhodol-vymysliet-novu-nutellu/

Začni písať komentár...

Odošli