12 / 63
    Bebe Brumík Jahudka. Jemné pečivo s jablkovo-jahodovou náplňou 28 %. (Opavia)
    ejha
    autor

    OVOCNÁ NÁPLŇ:
    glukózo-fruktózový sirup
    ovocná dreň 45 %:
    --koncentrát jablkovej drene 27,3 %
    --jahodová dreň 17,7 %
    zvlhčovadlo:
    --glycerol
    regulátory kyslosti:
    --kyselina jablčná
    --kyselina citrónová
    --citrany sodné
    koncentrát z bazovej šťavy
    aróma
    zahusťovadlo:
    --xantánová guma

    pšeničná múka 23,6 %
    vajcia
    glukózo-fruktózový sirup
    cukor
    repkový olej
    stabilizátor:
    --glycerol
    sušené odtučnené mlieko
    sušené plnotučné mlieko
    kypriace látky:
    --difosforečnany
    --uhličitany sodné
    emulgátory:
    --estery mono- a diglyceridov mastných kyselín s kyselinou mliečnou
    --estery polyglycerolov s mastnými kyselinami
    jedlá soľ
    kakaový prášok so zníženým obsahom tuku
    aróma

    18. apr 2013

    fuuu, toto ani moj mm nechce jest, nieto este malemu kupovat

    19. apr 2013

    @ejha mnamka 🙂

    19. apr 2013

    mojím babám to nie veľmi chutí. osobne to nekupujem...

    19. apr 2013

    mame domaci recept a je vyborny! :-ň

    19. apr 2013

    @miriamab ahoj možem poprosit ten rp...dík

    19. apr 2013

    @7461166383 Brumíci
    1 hrnček polohrubej múky
    1 hrnček hladkej múky
    1 prášok do pečiva
    1 vanilkový cukor
    ¾ hrnčeka práškového cukru
    ¾ hrnčeka mlieka
    ¾ hrnčeka oleja
    2 vajcia
    Všetko vyšlahať. Na nožičky použijeme trochu cesta zafarbaného kakaom a formičky potom naplníme asi do polky, do bruška a hlavičky dáme trošku nutely (asi ako väčší hrášok) a zalejeme nutelu svetlým cestom. Cesto je asi na 24 malých medvedíkov.
    Pečieme na 180°C asi 15-20 min. Formu vymazať olejom a vysypať polohrubou múkou.

    19. apr 2013

    @miriamabdakujem velmí pekne skusim urobit...pekný dník

    20. apr 2013

    znie to nebezpecne :O doma pripravene jedlo je doma pripravene jedlo a hlavne viete co ste tam dali

    20. apr 2013

    A formu na brumikov mate odkial?

    20. apr 2013

    dakujeme za recept...uz len zohnat formu medvedika a ide sa piect 🙂

    21. apr 2013

    @nonatka doniesla mi ju kamarátka aj s receptom, no neviem kde ju kúpila. Aj ona ju mala ešte od niekoho, tak ozaj neviem. Skúste pozrieť na nete.

    21. apr 2013

    @miriamab ďakujeme za recept, vyskúšam! :D

    22. apr 2013

    @kachorratt nie je zač 🙂

    22. apr 2013

    super, idem aj ja vyskusat, predsa len domace je domace

    25. apr 2013

    ty kokso inak ze jahodova prichut a vsade nacpu aj jablka lebo su asi najlacnejsie😀

    7. máj 2013

    wau, som vedela, ze je to kentus, ale az takyyyy,...fujky 🙂
    nas maly to tiez moc nemusi
    vdaka za receptik-urcite skusime

    7. máj 2013

    ten glycerol je uplne najlepsi, nas maly brumika nikdy nemal prave kvoli tomuto zlozeniu.

    7. máj 2013

    Dcera dostala. nechcela, ani ja a ani pes tento hnoj nechcel zrat

    7. máj 2013

    Malá to dostala a keď ochutnala vyhlásila "fuj hnusné" a mám pokoj, nemusím ju presviedčať, že to je nezdravé. Ani malý to nechce

    12. máj 2013

    malej nechutí a ani ho nesmie kvôli tej jablkovej dreni, vysoká alergia aj na prevarené jablká

    26. jún 2013

    @miriamab Zaujímavý recept, určite o niečo zdravší než origoš, až na ten prášok do pečiva. Jeden kuchár tu tvrdí, že bolo dokázané, že spôsobuje alzheimera... ☹

    22. jan 2015

    @martinkaha a co soda bikarbona ako nahrada pdp? my na nej uz dost dlho frcime, staci jej pridat 1 mokka lyzicku

    13. sep 2015