eliniatko
21. júl 2018
10349 

Recenzia Rockit hojdadla na kočík AKA ako udržať dieťa uspaté za pomoci malej raketky

Nedávno som sa zúčastnila na veľtrhu For Kids v pražskom PVA Expo v Letňanoch. Videla som mnooožstvo detských a mamičkovských vecí, niektoré nesmierne zaujímavé, iné úplne obyčajné a občas dokonca aj z kategórie zbytočných či predražených. Mala som popritom možnosť byť poradným hlasom pri výbere víťazných finalistov zo zúčastnených o výherný, najzaujímavejší ponúkaný produkt. S porotkyňami som sa zhodla v tom, že najoriginálnejšia a zároveň funkčne vyzerajúca idea bola raketka pripevniteľná na kočík Rockit - hojdadlo, ktoré kočík mierne hojdá za vás. Kuk prípadne aj oficiálnu stránku. A tak sa Rockit stal výherným produktom tohto ročníka výstavy For Kids.

Možno to znie ako zbytočnosť. Ja sama som, keďže mám doma ročného drobca, ktorý rád spinká v kočíku, premýšľala o kúpe tejto milej pomôcky. Nakoniec som sa pre iné povinnosti k tomu nedostala. Na stánok som si spomenula po návrate domov, kde sa o maličkých tých pár dní, čo som bola preč, staral samozrejme tatík. Vítajúc ma sa mi rovno posťažoval, že krpatý je akýsi nervný a jediné, čo reálne pomáha ak už je zle, je hojdanie ho v kočíku. Vtedy som si spomenula na raketku a ľutovala, že som sa k tomu nedostala. Po pár dňoch mrzutého dieťatka som si od kolegyne pýtala kontakt na výherný stánok. Našťastie ho mala, a ja som s malou dušičkou, keďže Rockit tam výnimočne bol len v predpredaji a oficiálne bude dostupný až v júni, napísala majiteľovi Yookidoo, či mu náhodou nejaká raketka na predaj neostala. Veľmi oceňujem jeho milý prístup a ochotu mi Rockit poskytnúť, vďaka čomu mám možnosť tento výmysel modernej doby otestovať a na základe toho aj zrecenzovať.

Popíšem najprv prvé dojmy, aj keď nie mňa, ale môjho muža. Ten totiž nevydržal počkať na mňa, kým prídem z práce (momentálne je na materskej dovolenke on), a rovno otvoril a testoval. Písal mi medzitým, aké je to zlaté, a tiež, že po tom, čo bábo uspal, krpatý v kočíku rovno pospal dvakrát dlhšie, než je obvyklé.

Keď som prišla domov, mohla som si ho konečne obzrieť zblízka. Je to plastová, pomerne ťažká vecička, niečo ako veľké ťažítko. Na kočíku vyzerá ako hračka či doplnok. Dá sa ľahko zložiť, s tým, že na konštrukcii ostane plastový pásik na ktorý sa pripína. Musím vás varovať, dajte pozor, aby se raketku založili smerom dovnútra konštrukcie, nie do von - pri prechádzaní dverami by ste ju mohli pobúchať či pri prílišnej sile odlomiť. Predavačky v obchode a známe sa pozastavili akurát nad tým, čo za novú hračičku malý Ferďo má.

Čo sa týka mňa, musím skonštatovať, že je super, že to existuje. Nie, nie je to zázrak, nečakajte, že položíte dieťa a ono to za vás dieťa uspí a udrží v spánku a prípadne aj nakŕmi a vyumýva 🙂 ALE! Ak je dieťatko nakŕmené a prebalené a je čas jeho spánku, no zo spania sa stŕha keď prestanete kočíkom hojdať, tak s Rockitom to už nerobí. Krpček mi spinká ďalej a keď sa to po polhodinke vypne, môžem pustiť znovu, alebo aj nie, ak chcem, aby sa mi už pomaličky zobudil. Tiež je to neoceniteľný pomocník na ihrisku, kde malý už spinká, a ja chcem ísť pomôcť strednému šmýkať sa zo šmykľavky či preliezať vysoké preliezky namiesto hojdania a chodenia. Posleným výborným využitím je moment - a ten poznajú iste mnohé z nás, čo majú viac detičiek - keď z toho ihriska prídeme domov a kočík zaparkujem nabok, dieťatko sa bežne ako naschvál v tej chvíli prebudí s plačom. Samozrejme treba vtedy vyzúvať a vyzliekať a umývať ruky starším, a do toho samozrejme rev, že si malého nevšímame. Teraz, s Rockitom, spinká ďalej, lebo je ešte stále jemne hojdaný. Vytkla by som možno nutnosť trochu tuhšie zatlačiť zapínací gombík (časom je to už lepšie), a chýba mi možno nejaká jasnejšia signalizácia slabej baterky. Verím tomu, že sa nájde kopa ľudí, čo si o tom myslí svoje a zahundre si, že sme ľudia leniví a na čo také hlúposti a pod... Ale ten ocko, čo to vymyslel má určite viac detí, pretože aj keď na prvý pohľad sa to ako zbytočnosť zdala aj mne, pri troch chlapcoch viem oceniť ten moment, keď mi dieťa ešte zo dvadsať minút nemrnčí, prípadne ak mám voľné ruky na niečo iné. Ak je vaše dieťatko rovnako kočíkovo pozitívne a ste v podobnej situácii, myslím si, že je to jedna z investícií, ktorá sa v pomere k ušetreným nervom vyplatí.

Za poskytnutie Rockitu a celkovo skvelý prístup a komunikáciu ďakujem českému www.yookidoo.cz, u nás sa zatiaľ zohnať nedal. Testovali sme už niekoľko týždňov a plánujeme aplikovať, kým bude fungovať 🙂 

Na predstavu veľkosti, v ženskej ruke.

Takto vyzerá pripevnený.

Po odpojení na konštrukcii nezavadzia. Upevnenie je plast, nie kov, nepoškriabe kočík.

Na kočíku.

A s vyloženými nohami. Komu je lepšie 🙂

Tuto vychytavku by som brala vsetkymi 10timi! Kolko by to malo stat?

7. aug 2018

@chichua myslím že to stojí okolo 40e, čo sa môže zda dosť. naj je asi kúpiť keď sú nejaké zľavy, alebo v niektorých obchodoch využiť 5% zľavu po registrácii

8. aug 2018

@eliniatko teraz by som to uz tak nevyuzila,ale kebyze nieco take bolo uz pred 4 rokmi,tak by som nevahala. Pre mna ako zufalu matku,by bola ta cena priatelna.

8. aug 2018

@chichua presne to aj mne takto prišlo 🙂

8. aug 2018

Eli a ono to funguje,ze to vibruje,ci ako prosim ta ?

21. aug 2018

@denya ono to tak hojdá hore dole, podobné ako vibrovanie ale nie úplne, akoby to menilo ťažisko. pocit je podobný, akoby si štuchala rukoväť - teda celý kočík hore dolu, takže ozaj podobné hojdaniu.

21. aug 2018

@eliniatko ten uchyt na kočík sa dá aj extra dokúpiť?

5. jún 2019

dá sa doobjednať u predajcu, pokiaľ viem. určite si zavolaj alebo napíš email.
@p_etrisha

5. jún 2019

@eliniatko ďakujem moc ❤

5. jún 2019

@eliniatko
@p_etrisha ahoj objednala si? Ja dnes tak dúfam že to neni somarina 😂

5. sep 2019

mne to prišlo v tom období, keď som to potrebovala (syn vyžadoval pohúpavanie) ako veľmi praktické. neskôr sme posunuli, keď už toľko kočíkový nebol.

6. sep 2019

@decembrovka2019 Áno, mali sme to, je to predsa len špecifický pohyb, u nas nezaberalo

6. sep 2019

@eliniatko
@p_etrisha mňa napadli že som to objednala a kočík ešte nemám 😂😂😂 kde to vyskusam😂

6. sep 2019

@decembrovka2019 akože či je to funkčné?

6. sep 2019

@p_etrisha ano, že asi aký pohyb to robí. Skúsim na vajicko? To mám

6. sep 2019
6. sep 2019

@p_etrisha som strašne zvedavá že čo to je za zázrak, čakám od neho veľmi veľa 😂

6. sep 2019

Baby ako pomáha to? Chystám sa to objednať. 😉

20. okt 2019

@melinka0071 neviem čo máš už ale ja to posielam na reklamacku

12. nov 2019

mne to pomohlo vtedy keď som to potrebovala a malý veľa spával v kočíku ako bábo. a
@melinka0071 absolútne, ak máš problém, pošli na reklamáciu . ako každá vec, aj toto sa jednoznačne môže pokaziť.

12. nov 2019

@eliniatko jasné po mesiaci 👌🏻padne vhod 😫

12. nov 2019

@ali211 stane sa. mrzí ma to, asi blbý kus. držím palce nech sa to rýchlo spraví alebo resp. reklamácia vybaví.

12. nov 2019

Ale vhodne je to asi len na odpruzene kociky, ktore sa daju hojdat, nie?

14. apr 2020

@rebelka2014 ja som to mala na Miose, nie je to hojdací model. ono to tak jemne "hrká" tým kočíkom, ako by si aj rukou robila.

15. apr 2020

Mal ho niekto aj na stokke trailz? lebo ani ten sa neda velmi hojdat dakujem

7. aug 2020

@rogiii podľa mňa to bude čosi robiť aj na ňom, ale dúfam že ti niekto odpovie, kto ho tam mal...

7. aug 2020

Začni písať komentár...

Odošli