foxylady13
13. mar 2019
1994 

7 rituálov pre lepší deň, ktoré zaberú len pár minút

Rituály sú užitočné. Vo svete, ktorý je plný chaosu, neočakávaného a zmäteného kriku a zhonu, dokážu vytvoriť ostrovček bezpečia, pokoja, poriadku a pohody. Spríjemnite si všedné a uponáhľané dni rituálmi, ktoré zaberú nanajvýš pár minút, ale po ktorých budete oddýchnutí, ako by ste sa vrátili z dovolenky od mora. 

No, myslím si, že s tým morom je to trošičku prehnané, ale každý si chce predsa ten svoj deň spríjemniť, no nie? 

1. Ranná kávička - či už vaša obľúbená kávová hodinka pripadá na ráno, dopoludnie, čas po obede alebo popoludňajšie hodiny, užite si rituál pitia kávy (čaju) všetkými zmyslami. Svoj horúci nápoj čuchajte, dotýkajte sa hrnčeka, vnímajte jeho teplotu, farbu, zvuky a samozrejme chute. Počas pitia kávy sa nenechajte ničím a nikým rušiť. Táto chvíľa patrí len vám.

Ja by som inak nič iné nerobila, len sa dotýkala tých hrnčekov kávy počas dňa? :D
2. Horúca sprcha - vypnite myšlienky a pustite na seba prúd sprchy. Hladkajte svoju kožu, masírujte sa, nasávajte vôňu sprchového gélu, započúvajte sa do zvuku vody, pozorujte, ako sa uvoľňujú svaly a ako všetok stres a starosti odtekajú spoločne s mydlinkami a vodou preč.

Toto sa ale s dvoma potvorkami, čo mi väčšinou robia v sprche spoločnosť až tak nedá :D Asi sa musím začať sprchovať o polnoci :D
3. Hlboké dýchanie - hneď po prebudení sa skúste 5x pomaly nadýchnuť a vydýchnuť. Buďte chvíľu len tu a teraz, so svojím telom, svojím dychom a vašou mysľou. Tento extrémne užitočný rituál opakujte kedykoľvek počas dňa!
4. Aromaterapia - kúpte si domov aj do práce aróma lampu alebo aróma olej v rozprašovači. Pri výbere dbajte na to, aby boli oleje 100% prírodné - syntetické vône môžu spôsobovať bolesti hlavy. V priebehu dňa si doprajte pár okamihov, kedy na seba necháte vône intenzívne pôsobiť. Sledujte, čo robia s vaším telom i náladou. Ak potrebujete chvíľku súkromia a pokoja, pomažte si olejčekom zápästia a dlane, dlane priložte na tvár, zatvorte oči, nasávajte vôňu a vnímajte vnútorný pokoj a harmóniu.
5. Dezert dňa - každý deň, aj ten najbežnejší, si zaslúži dezert. To vy si zaslúžite dezert! Aj v prípade, že dodržiavate diétu alebo len chcete jesť zdravo, si toto potešenie neodopierajte. Sladká odmena je niečo, na čo sa môžete celý deň tešiť, niečo, čím sa odmeníte, alebo niečo, čím si spravíte náladu. Je jedno, či siahnete po šiške, proteínovej tyčinke alebo miske ovocia - dajte si niečo, čo máte radi a čo si potom nebudete vyčítať.

Môžete vyskúšať aj niečo z KetoDiet dezertov:

https://www.ketodiet.sk/c/proteinove-dezerty/
6. Vítanie a lúčenie - venujte čas vítaniu a lúčeniu sa s tými, ktorých máte radi. Vždy pri odchode a príchode domov pobozkajte svojich milovaných, privoňajte si k ich vlasom, objímte ich a pozrite sa im do očí.
7. Vypínanie telefónu - po príchode domov vypnite telefón (v ideálnom prípade) alebo ho aspoň dajte z dohľadu. Keď vám bude niekto volať, telefón počujete, ale vyvarujete sa nezmyselnému surfovaniu po internete, sociálnych sieťach a mailoch ( toto sa ešte musím ja osobne naučiť ).

Hovorte si reálnymi ľuďmi a sledujte vlastné myšlienky. Žite vlastný život a nebuďte otrokmi svietiacej obrazovky.

A ako ste na tom vy? Máte nejaké podobné rituály?

#ketodiet #motivacia #inspiracia #zdravy_zivotny_styl

zaujimavy clanok, ale fotka je uplne nespravna. Mala som dojem, ze idem citat clanok o mobile.

co sa tyka ritualov, ked pridem domov, vzdy sa s dcerkou porozpravam, aky mala den, co sa jej v skole pacilo, co nie, dam si v pokoji kavu, vychutnavam po narocnom dni v skole ticho a klud. Ked dcerke pomozem s ulohami, vezmem si svoju oblubenu knihu, zaleziem do oblubeneho kresla, prikryjem sa oblubenou dekou a potom uz utekam do ineho sveta 🙂

13. mar 2019

Ja relaxujem pri počúvaní hudby .. večer uložím deti ľahnem dám si sluchátka a už mi nič viac netreba 🙂

13. mar 2019

1 , 5 a s tým mobilom je to pravda.
Ak ho nie je 🙂 hneď sa dá stihnúť veľa vecí ...

16. mar 2019

Nas ritual s dcerou rano v autobuse si vzdy precitame kratku pozitivnu myslienku. Vystupime, odprevadim ju na pol cesty do skoly,tam sa 5 minut lucime,pusinkujeme,objimame a potom vybehnem opacnym smerom ako ona na autobus. Cestou na nu skoro vzdy- teda ked neni otoceba- zapiskam a kyvame si z dialky a ukazujeme srdiecka. Ide sa nam tak lahsie do prace a do skoly. Milujem ju. A laskou sa dobijame.

23. mar 2019

@pipina5 to je krasne❤

24. mar 2019

Začni písať komentár...

Odošli