foxylady13
21. mar 2019
162 

Nájdite správnu motiváciu! Chudnite, pretože sa máte radi

Nemôžete zapnúť svoje obľúbené šaty, partner obdivuje krivky inej ženy a výstup na tretie poschodie po svojich vám pripadá ako výstup na osemtisícovku? Vaše sebavedomie najskôr práve utrpelo veľkú ranu a vy si tak môžete pripadať škaredí až menejcenní. Je to však ten správny dôvod, prečo so sebou začať niečo robiť?

Nenechajte sa strhnúť tzv. negatívnou motiváciou, ktorá je založená na tom, že sa vám na sebe niečo nepáči. Táto motivácia sa totiž môže vytratiť rovnako rýchlo, ako k vám prišla. „Než sa vrhnete do akejkoľvek redukčnej diéty a pravidelného športovania, nájdite pre zmenu pozitívny dôvod. Nechudnite, aby ste sa necítili tuční, jedzte zdravo, pretože máte svoje telo radi a chcete byť sami so sebou spokojní. Uvidíte, že kilá potom pôjdu dole samy,“ hovorí Martina Dvořáková, diétna trénerka KetoDiet, ktorá sa zdravému stravovaniu venuje už viac ako 15 rokov.

Jeden tanier, dva uhly pohľadu

Jete zdravo len preto, aby ste nepribrali, alebo preto, že vám to jednoducho chutí? Na tanieri môžete mať vo výsledku to isté, rozdiel je však v prístupe. Spomeňte si na rozhovor so svojou štíhlou kamarátkou, ktorá tvrdí, že je všetko, čo chce. V tej chvíli ste jej zrejme neverili alebo vám napadlo niečo o nespravodlivosti bleskového metabolizmu. Ľudia ako vaša kamarátka neberú vyváženú stravu a pravidelný pohyb ako nutné zlo, ale ako svoj životný štýl, ktorého by sa za nič na svete nevzdali. Vedia totiž načúvať svojmu telu a vedia, že ľahšia pravidelná strava s nižším množstvom sacharidov a potrebnými bielkovinami im prospieva nielen na tele, ale aj na duši. „Pre seba by ste mali vždy chcieť to najlepšie. Jedzte zdravo a kvalitne, nájdite si pohyb, ktorý vás bude baviť, spite doružova a odstráňte zo svojho okolia negatívne aspekty, či už to sú zle naladení ľudia alebo zbytočný stres,“ odporúča Martina Dvořáková. Ani desiatky tvrdo zhodených kilogramov vám nezaručia spokojnosť a sebavedomie, keď sa do chudnutia pustíte z nesprávnych dôvodov.

Odmeňujte sa pochvalou

Každý krok správnym smerom, či už ide o premenu stravy alebo prvú lekciu nového cvičenia, si zaslúži pochvalu. Veď ste sa práve odhodlali vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, čo nebýva ľahké, a urobili tak niečo pre seba! Cítite sa šťastnejší? Pochváľte sa. Pokojne opakovane. Často to za vás nikto iný neurobí. 🙂 Ochota a vôľa niečo zmeniť vyžaduje veľkú dávku odvahy, trpezlivosti a sily. Možno sa budete musieť vyrovnať aj s rozpačitými až negatívnymi reakciami svojich blízkych. Nedajte sa a svoje odhodlanie si udržte. Nie ste si istí, ako začať? Na to sú tu špecialisti. Ak pre vás nie je zdravá a vyvážená strava bežnou záležitosťou, nechajte si podať pomocnú ruku. Či už si vyberiete účinnú proteínovú diétu - https://www.ketodiet.sk/stranky/o-proteinovej-diete/  alebo inú cestu k svojmu novému spokojnejšiemu ja, nebuďte na to sami. Je zbytočné sa doma stresovať tým, čo máte kedy jesť.

Pokĺzli ste sa? Nechajte to plávať

Aj keď sa poctivo držíte svojho diétneho plánu, môže nastať situácia, keď bude pohár vína s priateľmi alebo kúsok voňavej bábovky od mamičky silnejší ako vy. „To sa jednoducho stane. Dôležité je prešľap príliš neriešiť, hodiť ho za hlavu a cítiť sa v pohode,“ vysvetľujeMartina Dvořáková. Najhoršie, čo sa môže stať, je, že vám potom pôjdu kilá dole o niečo pomalšie. „Chudnutie nie je súťaž. Za občasný prehrešok vám nikto body strhávať nebude. Navyše na zmenu prístupu k sebe samému a jej realizáciu potrebujete silu, energiu a sebavedomie, tak sa pre jedno pošmyknutie zbytočne nenervujte,“ dodáva Martina Dvořáková.

Doprajte balzam telu aj duši

Aby ste sebe a svojmu telu dokázali, že si ho vážite, starajte sa oň. Telo máte len jedno a investícia do neho sa vám zaručene vráti. A čo iného dokáže spríjemniť deň tak ako uvoľňujúca masáž, sauna, wellness alebo návšteva kozmetického salóna? Rozmaznávajúcimi procedúrami, odkiaľ odchádzate svieži a oddýchnutí, sa však starostlivosť o telo nekončí. Nemenej dôležitý je aj pravidelný pohyb. „Možno vás prekvapí, že fyzická aktivita je odmenou aj pre mozog. Cvičenie, presnejšie svalová záťaž, vyplavuje do krvi antistresové hormóny, tzv. endorfíny, ktoré navodzujú pocit šťastia a dobrej nálady,“ uzatvára Martina Dvořáková.

Či už sa venujete posilňovaniu, tancu, behu, joge alebo akémukoľvek pohybu, ktorý vám robí radosť, nechajte sa vďaka nemu nabiť pozitívnou energiou a jarná únava vás nedoženie.

Rozhodli ste sa pustiť do KetoDiet?

Skvelé! Skúsené výživové poradkyne vám totiž budú zdarma k dispozícii na telefóne, e-maile, v online čete priamo na webovej stránke KetoDiet -https://www.ketodiet.sk/ , alebo sa staňte členom vernostného klubu Moja KetoDiet a pripojte sa k ostatným spolubojovníkom v uzavretej facebookovej skupine, kde sa okrem cenných rád môžete tiež motivovať navzájom.

ZDROJ: www.ketodiet.sk

#ketodiet #motivacia #inspiracia #zdravy_zivotny_styl

Začni písať komentár...

Odošli