foxylady13
10. júl 2018
224 

Osvedčené diétne tipy! Ako si užiť leto bez výčitiek?

Letné prázdniny, na ktoré ste sa dlho tešili, sú tu. Čo je však dobré postrážiť si v priebehu uvoľneného leta, aby vaše štíhle krivky alebo skvele naštartované chudnutie neutrpeli? S KetoDiet pre vás máme hneď 3 overené tipy.

1. Neupúšťajte od pravidelnosti

Čo si budeme hovoriť, horúce leto zvádza k poľaveniu. Pre vás, vaše odhodlanie aj štíhlu líniu však bude rozhodujúce vyvarovať sa prípadným pošmyknutiam. A to nielen počas diétneho plánu, ale aj po jeho skončení. Nezabúdajte na to, ako ste sa cítili s nadváhou a nenechajte si svoj nový zdravší režim rozhodiť.

„Dôležité je sa aj mimo domova stravovať pravidelne, jesť 5x denne po cca 3 hodinách. Je nutné strážiť si aj kvalitný pitný režim. Mali by sme sa zaujímať o to, čo jeme, a hlavne o to, ako si rozložiť jedlo v priebehu dňa. Sacharidy zaraďujeme skôr dopoludnia a k večeru ich, naopak, uberáme alebo vynecháme úplne. No a tiež stále nezabúdajme na pravidelnú pohybovú aktivitu. Sama dobre viem, ako je na cestách hocikedy ťažké pravidelne a zdravo sa stravovať. Mám preto vždy v kabelke poruke proteínovú tyčinku, ale aj vrecúško KetoDiet proteínového smoothie, ktoré si za pár minút v šejkeri pripravím,“ hovorí nutričná poradkyňa KetoDiet Martina Dvořáková.

Pokiaľ máte sem-tam o niečo dlhší deň alebo len chodíte spať v lete neskôr, zaraďte jedno na bielkoviny bohaté jedlo navyše. „Nemali by sme chodiť spať prejedení, ale ani hladní. Ideálne by sme mali posledné jedlo zjesť 2 hodiny pred spaním, dokonalý univerzálny návod však neexistuje. Čo vyhovuje jednému, druhému nemusí. Niekto bude spokojný, keď bude jesť 3x denne a iný si dopraje pokojne 6 menších porcií za deň. Vždy je dôležité, aby sme sa cítili dobre. Len tak môžeme nastavený stravovací režim dlhodobo dodržiavať,“ dopĺňa Martina Dvořáková.

Leto je ideálnym obdobím na chudnutie aj preto, že vás v teplom počasí prejde chuť na výdatné jedlá. Základom letnej stravy sú ľahké zeleninové šaláty napríklad s prírodným plátkom hydinového alebo hovädzieho mäsa či s grilovaným syrom. Šaláty si navyše môžete dochutiť domácimi diétnymi zálievkami.

2. Osviežujte sa ľahko a diétne

Vaša pevná vôľa teraz podstúpi „skúšku ohňom“. Na kúpaliskách, záhradných grilovacích párty, hudobných festivaloch aj na dovolenke vás bude čakať veľa lákadiel. Ako odolať kopčekom smotanových zmrzlín, nanukom s chrumkavou čokoládovou polevou alebo jarmočným cukrovinkám? Sladké vás nedobehne, ak budete mať poruke iné dobroty. Pripravte si svoje diétne pochúťky, ktoré si môžete dopriať aj počas diéty a pochutí si na nich celá rodina.

Pripravte si skvelú diétnu domácu zmrzlinu

Vyskúšajte svoje nové formičky na nanuky, ktorá od KetoDiet pri nákupe nad 115 € dostanete ako DARČEK.

>>> https://www.ketodiet.cz/eshop/

3. Pite dostatočné množstvo vody

V horúcom letnom počasí je dodržiavanie pitného režimu ešte dôležitejšie ako v zime. Je logické, že sa v lete pri totožných činnostiach spotíme o niečo viac ako v zime, takže je nutné stratené tekutiny znovu doplniť. V opačnom prípade sa zahrávate s dehydratáciou organizmu. Vypite 2,5 až 3 litre vody za deň a podľa potreby pokojne pohárik alebo dva pridajte. Stále pamätajte, že do pitného režimu sa počítajú len nesladené tekutiny – čistú vodu môžete prestriedať vychladeným čajom alebo prírodnými minerálkami, vďaka ktorým doplníte dôležitý horčík či sodík. Nepočítajte do neho však kávu ani slané polievky alebo sladené limonády. A alkohol už vôbec nie.

Dôležité je tekutiny dopĺňať postupne. V priebehu dňa by ste vôbec nemali pocítiť smäd ani sucho v ústach. Nepite teda tým spôsobom, že si dáte pohárik vody ráno a zvyšok dobehnete večer. Svoj pitný režim podporte čerstvou zeleninou a ovocím alebo si z nich rozmixujte osviežujúce smoothie. Zelenina a ovocie totiž priemerne obsahujú okolo 90 % vody – uhorka 96 % a vodný melón 93 %.

Potrebujete v dusnom letnom dni povzbudenie? Nabite sa energizujúcou zázvorovou limonádou ( https://www.ketodiet.cz/recepty/detail/energy-zazvorova-limonada/ ) alebo si namiešajte nealkoholické mojito ( https://www.ketodiet.cz/p/sirup-bez-cukru-s-prichuti-mojito-500-ml/ ) s vetvičkou mäty, limetkou alebo uhorkou. Než si však do svojho nápoja pridáte veľa ľadu, zbystrite. Vedeli ste, že čím chladnejší nápoj vypijete, tým viac vám bude horúco? Vaše telo ho totiž musí ohriať a pri tom vydá energiu, vďaka ktorej sa môžete dokonca aj zapotiť.

Užite si krásne slnečné leto!

#ketodiet

#zaujimavosti

#recepty

ZDROJ: www.ketodiet.sk

Začni písať komentár...

Odošli