Krásny začiatok druhého adventného týždňa vám prajem žienky 🙂
Tak ako ste na tom s vypekaním vianočných dobrôt? Už ste začali, chystáte sa alebo zostávate verné zdravému životnému štýlu, aby ste sa potom nemuseli trápiť so zhadzovaním nabratých kilogramov počas sviatkov? Ja s deťmi začnem asi aj dnes, ale hlavne kvôli tej ich radosti z robenia bordelu, pečenia a výsledku :D
Ak práve neprechádzate niektorým z diétnych plánov KetoDiet, ale aj napriek tomu by ste si radi štíhlu líniu udržali, spolu s KetoDiet výživovými poradkyňami vám prinášam pát trikov, ktoré vaše sladké pečivo odľahčia.
Nepoužívajte bielu múku - biela múka je výživovo veľmi chudobná, oproti celozrnnej múke obsahuje napríklad až o 80% menej vlákniny, menej vitamínov a minerálov a ešte má tendenciu poriadne potrápiť trávenie. Preto odporúčam piecť napríklad z celozrnnej špaldovej múky, ktorá má príjemnú orieškovú chuť a je skvelým zdrojom vlákniny. Siahnuť môžete však aj po ďalších celozrnných múkach: ražnej alebo pšeničnej a nebojte sa ani najrôznejších bezlepkových múk: ryžovej, pohánkovej alebo pšenovej. Časť bežnej múky sa dá tiež nahradiť rozmixovanými ovsenými vločkami či orechmi, alebo proteínovým práškom.
Zlatý tip na záver. Čím menej sladkého pečiva, tým menej kalórií. Začnite už pri príprave cesta, a to tým, že znížite dávky jednotlivých surovín. Vo výsledku ho potom budete mať menej. A čím menej kúskov sladkostí bude doma na očiach, respektíve poruke, tým menej ho tiež zjete.
Začni písať komentár...