foxylady13
16. mar 2019
3673 

Roztrasené vnútorné stehná – hlavný problém mnohých žien

Roztrasené vnútorné svalstvo stehien je hlavnou príčinou toho, čo spôsobuje, že vaše nohy vyzerajú tučné. 

Ak sa chcete tejto negatívnej črty zbaviť, musíte dostatočne zapracovať na precvičení svalov vnútornej časti stehien.

Ženy a ich vnútorné stehná

Táto časť tela je spolu s bruškom u žien najproblematickejšou partiou. Preto je veľmi dôležité naučiť sa ich dokonale precvičiť. Ak sa na nich však nachádza veľa tuku, nepomôže vám ani kvalitné cvičenie. Okrem precvičenia týchto partií sa preto treba zamerať aj na správne stravovanie a na vykonávanie aeróbnej aktivity.

Cviky na vnútorne stehná

Výhodou nižšie uvedených cvikov je, že sú veľmi jednoduché, a teda sa dajú vykonávať aj doma. Pred cvičením sa vždy rozohrejte (5 minút akéhokoľvek pohybu). To pomôže vášmu metabolizmu sa nakopnúť. Ďalším dôležitým úkonom pred cvičením je dynamický strečing, vďaka ktorému predídete zraneniam. Samotné cvičenie vykonávajte v dĺžke približne 30 minút. Po tréningu vykonajte statický strečing, ktorý vám pomôže dosiahnuť lepšie uvoľnenie svalov.

Roznožovanie

Vzpriamene sa postavte, pričom rukou sa oprite o stenu. Jednu nohu plynulým pohybom roznožujte do strany, približne do uhla 45°. V tejto polohe zotrvajte tri sekundy a následne nohu plynulo vráťte k druhej nohe, ale nepoložte ju. Po vykonaní stanoveného počtu opakovaní, vykonajte aj na druhú nohu.  

Široké drepy

Postavte sa do širokého postoja s chodidlami širšie, ako sú vaše ramená. Cvičte drepy, pričom nezabúdajte, že kolená musia stále smerovať do strán.

Kmitanie nohou

Ľahnite si na bok, hornú nohu pokrčte a spodnú natiahnite. Začnite zdvíhať spodnú nohu a vo výške približne 40 až 50 cm nad zemou pohyb zastavte a s nohou začnite kmitať v rozmedzí cca 10 centimetrov.

Strihanie nohami

Ľahnite si na chrbát, ruky si dajte vedľa tela. Nohy si vystrite do mierneho 45-stupňového uhla. Kolená aj špičky majte vystreté, nohy roznožte a vzápätí urobte zástrih prekrížením oboch nôh.

Stláčanie vankúša pomocou kolien

V ľahu na chrbte si položte nohy na podlahu, pričom v kolenách majte uhol 90°. Medzi kolená si vložte vankúš a ten stláčajte a následne uvoľňujte.

Medzi ďalšie cviky, ktoré vám tiež pomôžu pri precvičení vnútorných stehien, patria, samozrejme, drepy, ďalej výpady dopredu, výpady dozadu, výpady do strán...

Všetky uvedené cviky vykonávajte formou kruhového tréningu v 3 až 5 cykloch a v počte 15 až 20 opakovaní. 

Zdroj foto: goodfon.su

Zdroj článku: www.cvicte.sk

#ketodiet #motivacia #inspiracia #zdravy_zivotny_styl #cvicenie

Myslím si, že skutočné problémy sa netýkajú toho, ako vyzeráme.

16. mar 2019

@zuzitko74 to je fajn, ale kedze ja som ambasadorka pre urcitu znacku, ktora zahrna aj to, ako clovek vyzera, ale vacsinou to je tak, ze ked sa clovek citi vo svojom tele dobre, tak potom je spokojnejsi. A to aby sme boli spokojni a zdravi chce aj to, aby sme so sebou a svojim telom nieco robili a to nieco ke napriklad aj cvicenie. A kedze sama viem o com pisem, tak preto aj tento clanok a priklady ako a co cvicit

16. mar 2019

@foxylady13 To je v poriadku, beriem ťa ako ambasádora, ktorý má povinnosti vyplývajúce zo zmluvy.

16. mar 2019

@zuzitko74 taaaak😉🙏🏻😘

16. mar 2019

Super cviky 👍

18. mar 2019

@foxylady13 dokonalá postava ani naháňanie sa za dokonalou postavou nevyrieši problémy, ktoré máme. No, endorfíny a vďaka nim dobrá nálada, celkový dobrý pocit zo seba, za tých pár minút cvičenia stoja. Ďakujem za super články ❤️

18. mar 2019

@zuzitko74 určite sa týkajú skutočné problémy toho, ako vyzeráme. Polovica detí je obéznych alebo má k tomu nakročené - a je to vďaka rodičom a ich laxnom prístupe k pohybu.

18. mar 2019

Dobrý článok🤗👍🏼

18. mar 2019

Pohyb je rovnako dôležitý ako dobre vyzerať. Čo hovoríš na stepper? Ja mám 4x do týždňa stepper pri telke 20 mi. A 3 x do týždňa jogu. Keby nebolo dôležité ako človek vyzerá nebolo by fitko stále plne 🙂

18. mar 2019

Prakticke cviky na jednom mieste. Dakujem. Jasne a polopate napisane. Uz len kmitat nohami...

18. mar 2019

je čo robiť :D vďaka za článok a motiváciu

18. mar 2019

@kittykat22 OK, obezita je však choroba, nie estetický problém. To je trochu rozdiel.

18. mar 2019

Super článok, už niekoľko krát som sa pokúšala niečo s tými stehnami robiť. Nevedela som ale ske cviky použiť... Jediné, čo by som doplnila, ak by sa dalo, sú fotky. Pre lepšiu predstavivosť 🙂

18. mar 2019

@luci1012 najlepsie videa...

18. mar 2019

Ja si od 7 00 rana do 22 00 nesadnem pri detoch...to mam namiesto cvicenia...nemam kedy pribrat😉

19. mar 2019

@zuzitko74 to je trochu hra pojmov. Obezita je choroba - možno skôr dôsledok zlého stravovania a pohybu. To nie je choroba spôsobená virovým alebo bakteriálnym pôvodom. 1% ľudí má problémy so štítnou žlazou kde je nutná korekcia liekmi, ten zvyšok sa primárne musí hýbať.

19. mar 2019

@zuzitko74 dovolila by som si nesuhlasit, pretoze ked sa dobre citis vo vlastnom tele, nemas ziadne komplexy, lahsie zvladas problemy a zivotne situacie..si pokojnejsia a niesi nervozna. Navyse cvicenie vyplavuje endorfiny, takze vsetko sa tym padom zvlada lahsie..viem, o com hovorim 🙂

19. mar 2019

@zuzitko74 podľa mňa je to také utešovanie sa, že výzor nie je dôležitý. Pri mojej profesií bol vzhľad podstatný, preto som sa o seba vždy príkladne starala. Pokazené zuby, zanedbaná pleť, kilečká navyše, všetko spolu súvisí. Detto pravidelné návštevy lekárov, kde sa samozrejme rieši aj príp. nadváha a to už je problém. Polka žien sa aj 10 rokov po pôrode vyhovára, že nemá čas cvičiť ani doma, nie to ešte ísť do fitka.

19. mar 2019

dakujem za tip. potrebujem. 🙂

19. mar 2019

Dik za tip.

19. mar 2019

@molinka777 tak,tak☺

19. mar 2019

@kittykat22 Obezita je choroba v tom zmysle, že pri nej telo funguje inak ako má. Obezita má aj číslo diagnózy.
@nikuska13 To je pravda. Ale sú ľudia, ktorí sa cítia dobre vo svojom vlastnom tele aj keď ich výzor nie je ideálny, nemajú komplexy a majú sa radi takí akí sú.
@malasandrika Výzor je dôležitý, ale nie najdôležitejší.

19. mar 2019

@zuzitko74 v tom pripade je vsetko ako ma byt 🙂

20. mar 2019

Začni písať komentár...

Odošli