foxylady13
31. mar 2019
719 

Úsmev lieči dušu a zhadzuje kilá

Muži sa usmievajú výrazne menej ako ženy. Tento rozdiel je zrejmý už pri dvojmesačných bábätkách. Kým muži sa na vysokých pozíciách usmievajú menej než ich podriadení rovnakého pohlavia, u žien neexistuje z tohto hľadiska žiadny významnejší rozdiel. Jedno je ale isté, smiech má kladný vplyv na myseľ a kto úsmevom nešetrí, lepšie nadväzuje vzťahy a muži dokonca vyzerajú príťažlivejšie. Zmysel pre humor navyše veľmi pomáha proti psychickým problémom a dokáže predchádzať depresiám.
Existujú dva druhy úsmevov
Skutočný úsmev pôsobí na dve svalové skupiny okolo úst a očí a nie je možné ho simulovať. Druhý, hraný úsmev, ovplyvňuje len svalovú skupinu okolo úst. Predstieraný úsmev tiež značí určitú podriadenosť. Ukazuje vodcovi, že sa nemusí ničoho obávať. Kým podriadená osoba sa takpovediac smiať musí, dominantná osoba sa môže usmievať, kedykoľvek sa jej zachce. Keď je šéf so svojimi zamestnancami, je teda väčšia pravdepodobnosť, že u neho budeme môcť pozorovať skutočný úsmev so zapojením očí a úst, zatiaľ čo u zamestnancov sa bude častejšie objavovať podriadený úsmev len so zapojením svalov okolo úst.

Žena je nešťastná, muž dominatný
Ženy, ktoré sa neusmievajú, bývajú považované za nešťastné, ale o mužoch, ktorí sa nesmejú si ostatní myslia, že patria medzi dominantných jedincov. Zaujímavé je, že úsmev účinkuje vždy, či je naozajstný alebo falošný. Rozhodujúci je totiž úsmev sám o sebe. Pri úsmeve sa uvoľňujú svaly a zvyšuje sa sekrécia endorfínov. Humor tiež napomáha prekonávať najrôznejšie problémy každodenného života.
Smiech prekonáva aj bolesť
Mnoho štúdií tiež uvádza, že smiech zvyšuje prah vnímania bolesti. Podľa Willibalda Rucha z Zurišskej univerzity dokázala skupina dobrovoľníkov podržať ruku v ľadovej vode dlhšie, keď bola predtým rozveselená vtipmi.
Smiechom ku štíhlejšie línii
Niektoré účinky smiechu sú viditeľné aj na prvý pohľad. Denným patnásťminútovým smiechom môžete schudnúť za rok až o dva kilogramy. Smiech totiž zvyšuje tep a zamestnáva početné svaly, takže účinkuje podobne ako bežná prechádzka. Ľudia, ktorí pozerajú komédie tiež spotrebujú o 20 percent kalórií viac, ako keby sledovali iný televízny program.
Veselá matka, zdravé dojča
Ďalšie pozitívne účinky smiechu sa prejavujú aj na kojencoch: ak sa matka smeje, obsahuje jej mlieko viac melatonínu, ktorý priaznivo ovplyvňuje spánok dojčaťa, chráni jeho pokožku pred kožnou vyrážkou a alergiami.

Ako často sa schuti zasmejete vy?

ZDROJ: www.fithall.sk

#ketodiet #motivacia #inspiracia #zdravy_zivotny_styl #smiech_je_liek

Začni písať komentár...

Odošli