foxylady13
6. máj 2017
164 

Vaša pleť sa vám odvďačí keď budete jesť zdravo 🙂

Určite ste tušili, že strava, ktorú jete a vaša pokožka majú veľmi veľa spoločného. To, čo dávate do úst neovplyvňuje len kondíciu vášho tela, ale aj stav pleti. O pokožku tváre i celého tela sa možno starať dvoma spôsobom - zvonku a zvnútra. Môžeme na seba denne nanášať vrstvy ošetrujúcich a hydratačných prípravkov, čistiť kožu peelingom, ošetrovať ju sérami a masírovať zázračnými prípravkami proti vráskam, ale keď podceníme rolu vyváženej a zdravej stravy, nikdy nedosiahneme vysnívané výsledky.

Tu je niekoľko tipov, ako prostredníctvom jedla vyživíte a rozžiarite svoju pleť:

  • Mastné kyseliny - omega 3 a 6 mastné kyseliny sú nevyhnutné pre správnu funkciu organizmu, nervového systému, metabolizmu, ale aj pre kvalitné vlasy a pleť. Zamerať by ste sa mali predovšetkým na omega 3 viac nenasýtené mastné kyseliny, ktoré nám v jedálničku často chýbajú. Doprajte si preto tučné morské ryby, orechy, orechové maslo, akékoľvek semienka aj avokádo. Energetickej hodnoty tukov sa nebojte - vyvážia ju svojím pozitívnym vplyvom na zdravie i pleť.
  • Proteíny - bielkoviny sú stavebným kameňom všetkých tkanív nášho tela, teda aj pleti. Aby sa mohla koža kvalitne hojiť a regenerovať, je potreba jej stavebný materiál dodávať v jedle. Jedzte chudé mäso, ryby, celé vajcia, mliečne výrobky aj strukoviny. Vyživíte nielen svaly, ale aj pleť.
  • Vitamíny - nebojte sa toho, že by ste mali vo svojom jedálničku nedostatok vitamínov - teda za predpokladu, že jete dosť zeleniny a ovocia. Ak sa bojíte, že svojmu telu vitamíny v takom množstve, v akom by ich potrebovalo, nedodávate, nebojte sa zaobstarať si multivitamínové tablety. Pleť potrebuje predovšetkým vitamíny C, B a E!
  • Minerály - s minerálmi je to ako s vitamínmi - v našich podmienkach takmer nikto ich nedostatkom netrpí. Pleť minerály miluje, preto jedzte potraviny, ktoré sú bohaté na selén, zinok, vápnik, horčík či železo. Nájdete ich v mäse, zelenine, ovocí, vajciach i mliečnych výrobkoch. Multiminerálové doplnky stravy sa predávajú tiež, ale ako aj u vitamínov platí, že ak máte jedálniček pestrý, nepotrebujete ich. Ak ich chcete vyskúšať, nebojte sa, určite vám neublížia.
  • Voda - voda je základ života aj hydratovanej pleti. Pite čistú vodu, minerálky a slabé čaje; naopak zabudnite na nadbytok alkoholu, kofeínových a sladených nápojov. Myslite na to, že nielen vaše telo potrebuje piť, ale aj jeho pokožka. Dehydrovanú pleť spoznáte ľahko tak, že sa vysušuje a tvoria sa na nej zbytočne vrásky - a to predsa nechceme.

ZDROJ: www.fithall.sk

#ketodiet #zdravy_zivotny_styl 

Začni písať komentár...

Odošli