greys
8. jún 2019
172 

Snažíme sa žiť ekologickejšie. A čo vy, pridáte sa?

Po správe, že som bola vybratá na testovanie, som si čo to naštudovala o výrobkoch a o filozofii firmy FeelEco. Prvá vec, čo ma najviac zaujala a potešila, bola, že výrobky neboli testované na zvieratách, ale na ľuďoch s citlivou pokožkou a sú bez parabénov a parfumácie.

FeelEco je česká firma a jej výrobky sú vysoko koncentrované, preto stačí dávkovať v menších dávkach pri zachovaní vysokej účinnosti výrobku. V pracích prostriedkoch odporúčajú vynechať predpierku a prať možno už od 30 °C, tým sa šetria náklady za elektrinu a vodu.

Ja mám obrovský problém s chemickými čistiacimi prostriedkami, po ktorých mám vždy červené ruky a neskutočne ma svrbia. Používam aj rukavice, ale aj na tie mám už alergiu. Takže moje prvé pozitívne hodnotenie po vyskúšaní FeelEco prípravku na cumlíky a fľašky Baby musím pochváliť už v úvode, keďže pri umývaní detských nádob ostali moje ruky bez svrbenia a dokonca boli jemné. Ja som doposiaľ túto značku nepoznala, tak som bola zvedavá, či splní moje očakávania aj pri ostatných výrobkoch a to sa dočítate ďalej v mojej recenzii.

Testovanie prišlo v tú najvhodnejšiu chvíľu, kedy som mala 90 dní do pôrodu a nenakúpené, nepretriedené veci po staršom a samozrejme ani opraté a ožehlené. To ma prinútilo trošku sa s prípravami rozhýbať. V balíčku na testovanie som si našla FeelEco prací gél Baby na detské prádlo, FeelEco aviváž Baby na detské prádlo, FeelEco Baby odstraňovač škvrn, FeelEco Baby prostriedok na čistenie cumlíkov a fľašiek a FeelEco sprchový gél s vôňou levandule a Ylang-Ylang pre dospelých.

Prípravky sú dostupné na stránke feeleco.sk, v dm drogerie markt a iných drogériach na Slovensku. 

1. FeelEco odstraňovač škvŕn Baby

Najviac som bola zvedavá na odstraňovač škvŕn, keďže to sa v každej domácnosti s deťmi zíde. Zatiaľ som nenašla žiadny, ktorý by mi vyhovoval, tak som do tohto výrobku vkladala veľké nádeje. Pustila som sa do testovania a hneď som vyskúšala starý podbradník ešte po skoro 3-ročnom synovi. Poliala som ho troškou olivového oleja, pridal sa aj nátelník od temperovej farby a svetrík zašpinený od jedla. Výrobca uvádza, že si FeelEco odstraňovač škvrn poradí aj s nečistotami od rôznych potravín, mastnoti, blata, trávy a kozmetiky. 

Prípravok som nastriekala z dostatočnej vzdialenosti na škvrnu a okolie, kefkou som napenila a nechala pôsobiť cca 30 min. Výrobca neuvádza koľko by mal prípravok pôsobiť, ale tie 30 min úplne stačili. Potom som prádlo dala do práčky na 40st, 30 min, pridala FeelEco prací gél Baby a FeelEco Baby aviváž a výsledok bol na svete. So škrvrnou od oleja a jedla si poradil hravo, škrvna od temperovej farby potrebovala ešte jedno pranie, ale aj to pokladám za veľký úspech, keďže už som pár vecí musela po takejto kreatívnej aktivite vyhodiť, keď ani po 3ťom praní farba nezišla.

Odstraňovač škvrn stojí cca 4 eur a jeho objem je 200 ml. Vystačí na dlho, aspoň čo som si všimla, keď som ho používala. Stačí pár strieknutí na škvrnu a to z tohto prípravku akoby ani neubudlo 😉.

2. FeelEco prací gél Baby pre deti do 3 rokov

Veľakrát zákazníka zaujme obal na prvý pohľad a až tak začne čítať zloženie výrobku a ja patrím medzi takýchto zákazníkov.

Pri FeelEco výrobkoch je obal skutočne pekný, farebne ladiaci s obrázkami usmievajúcich bábätiek a to vždy zaujme 👍

FeelEco prací gél  Baby má objem 1,5 l ,ktorý vystačí na 25 pracích dávok. Jeho cena je cca 8 eur.

Je vhodný na bielu, farebnú i tmavú bielizeň, čo veľmi oceňujem, pretože nemusím kupovať iný a vyperiem všetko. Vďaka svojmu zloženiu a zmesi enzýmov je veľmi efektívny už pri nízkych teplotách prania a zložky na ochranu farieb zabezpečia, že bielizeň bude vyzerať rovnako aj po opakovanom vypraní.

Neobsahuje žiadnu parfumáciu, alergény, konzervačné látky, a tým pomáha predchádzať vzniku nežiaducich dermatologických reakcií pri kontakte pokožky s pranými tkaninami.

Všetky obsiahnuté aktívne pracie zložky sú rastlinného pôvodu a sú ľahko biologicky rozložiteľné.

3. FeelEco aviváž Baby pre deti do 3 rokov. 

Prací gél som používala stále aj s avivážou FeelEco Baby, ktorá má objem 1 l a vystačí až na 40 pracích dávok. Cena je cca 3,80 eur.

Všetky povrchovo aktívne zložky obsiahnuté vo FeelEco Baby aviváži sú ľahko biologicky rozložiteľné, odstraňujú elektrostatický náboj z textílií a bielizeň je po vypraní mäkká a ľahko sa žehlí, čo je skutočne fakt a za toto palec hore. Prádlo bolo mäkkučké a vyžehlené raz dva. Taktiež je bez parfumácie a je dermatologicky testovaná na osobách s citlivou pokožkou.

Aviváž FeelEco je vyrobená z prírodných materiálov a je biodegradabilná (biologicky rozložiteľná) = šetrí životné prostredie.

Ja som po prvom praní bola trošku sklamaná z vône, resp. žiadnej vône 😄 Ale v zložení je napísané , že neobsahuje žiadnu parfumáciu a pri detských vecičkách je to len plus. A ako som spomínala vyššie, prádlo bolo mäkké a ľahko sa žehlilo. Mňa tieto výrobky presvedčili a ostanem im určite verná. Cena sa môže zdať niekomu vyššia oproti iným prípravkom na pranie, ale tým, že aviváž vydrží až 40 praní je veľké plus, a netreba jej dávkovať veľa. To isté platí pri pracom gély. A to, že šetríme životné prostriedie snáď už ani písať nemusím. 

4. FeelEco na cumlíky a fľašky Baby sme samozrejme museli otestovať tiež.

  • Je vhodný na umývanie detských cumlíkov, fľašiek, jedálenského riadu, príborov, plastových podbradníkov a plastových hračiek
  • Obsahuje glycerín na ochranu pokožky rúk
  • Účinný na mastnotu, zvyšky mlieka, čaju a štiav
  • Bez parfumov, alergénov a konzervačných látok
  • Všetky povrchové aktívne zložky sú rastlinného pôvodu a sú ľahko biologicky rozložiteľné, čo ocenia majitelia domácich čističiek odpadových vôd

S prípravkom som vyčistila plastovú termosku na jedlo pre deti, plastové lyžičky, plastovú nádobu do ktorej dávam ovocie, plastovú hračku a fľašku s cumlíkom na pitie mlieka. 

Pri umývaní som postupovala podľa návodu: 

1 čajovú lyžičku som rozmiešala v dreze s 5 l teplej vody a vyčistila som nádoby a opláchla vodou.

Všetká mastnota zišla hneď dole, mne prípravok nedráždil ruky ako u iných chemických čistiacich prípravkov, čiže som s týmto výrobkom spokojná. Vydrží na veľmi dlhé obdobie, keďže stačí naozaj iba malá lyžička prípravku. 

FeelEco na cumlíky a fľašky Baby má objem 500 ml a jeho cena je cca 4,40

eur. 

5. FeelEco sprchový gél s vôňou levandule a Ylang-Ylang pre dospelých. 

Jeho obsah je 300 ml a cena cca 4,30 eur.

Výrobca uvádza, že sprchový gél s vôňou levandule a Ylang-Ylang navodzuje stav relaxácie a uvoľnenia. Pri každodennom používaní jemne ošetruje pokožku. Allantoin a ďalšie upokojujúce a vyživujúce zložky dodávajú pokožke pocit prirodzeného zvláčnenia a hebkosti po celý deň. Tento sprchový gél obsahuje prírodný olej z levandule a alantoín.

Gél obsahuje len ľahko biologicky odbúrateľné zložky.

Feel eco sprchový gél Levanduľa & Ylang-Ylang bol nezávisle dermatologicky testovaný a vďaka optimálnemu pH 5,5 a citlivej formulácii s aktívnymi látkami je mimoriadne šetrný k pokožke, ktorú nevysušuje. 

Postupovala som podľa návodu na použitie:

Malé množstvo prípravku po napenení v dlaniach som naniesla na navlhčenú pokožku, dobre rozotrela a opláchla vodou. Vôňa bola pre mňa neskutočne krásna, keďže zbožňujem vôňu levandule. Pokožka po umytí bola jemná a vláčna. Ja som po týždni a pol sprchový gél už nemala, lebo som maniačka na tú vôňu a vôbec som

ho nešetrila. Určite si tento výrobok ešte kúpim, pretože tej vôni sa nedá odolať. 

Na záver by som moje testovanie zhodnotila ako veľmi pozitívne. Prípravky sú kvalitné a šetriace prírodu, nie sú testované na zvieratách, ale na ľuďoch s citlivou pokožkou. Cena výrobkou sa hodnotiť nedá, mne napr. vyhovujú, skrz zloženie s ktorým som stotožnená. Inému môžu prísť výrobky drahé. Myslím si, že FeelEco rada Baby je práve tá správna voľba pre naše deti, aby sme ich od malička nevystavovali chemickým, kožu dráždiacim a parfémovaným prípravkom. Testovala som len pár výrobkov FeelEco, ale stojí za to pozrieť si aj ich ďalšie výrobky a vyskúšať. Ja to určite spravím 👍. 

#test_feeleco #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli