84 / 97
    kapor, grilovaný baklažan, pečené zemiaky, kyslá kapusta

    1 kapor z mrazaku ulovený mojim manželom za pomoci jeho asistentky t.j. mňa , na priehrade Domaša
    korenie Vitana kure 7 bilín - vidíte aj čítate dobre. Týmto korením potrieme rybu zvonku aj z vnútra, prešpikujeme cesnakom a nechame odležať 2-3 hod. v chadníčke, podľa toho aký sme hladní a ako stíhame.
    2 - 3 vačšie cibule pokrajame na kolieska a premiešame s
    korením Vitana 7 bilín kure.
    K cibuli je velmi dobre primiešať aj slaninku nakrajanú na menšie kocky a prešpikovať s cesnakom. My sme dnes mali bezmäsitý deň, tak slaninka len na dekoráciu.
    Touto cibuľou naplnime vnútro už odstatého kapra. Manželovi dame očistiť zemiaky a sama skočím do pivnice na kyslú kapustu. Manžel po zotmeni do pivnice nemože, čo ak by natrafil na myš, alebo by ho tam nedaj Bože niekto prepadol. Ak prepadne ženu, nič zlé jej predsa neurobí...
    Do kyslej kapusty narežeme cibulu. okoreníme, osolíme , pridáme trocha oleja a nechame odstať. Kyslá kapusta v tomto chrípkovom období je výborná aj ako príloha sa hodí.
    Očistené, narezané zemiaky dame na plyn a ked by už, už chceli vrieť odstavíme a scedíme, dame na plech.
    korenie Vitana kuře 7 bilin si odsypem do mištičky, primiešam vegetu , sušený cesnák - aj ked sa v korení nachádza, a korenie Bylinkové maslo. Robím to podľa oka. Moja kamoška tomuto pomeru hovorí " pí x oko "
    Takto upraveným korením, posypem zemiaky, polejem olejom, premiešam a šup do rúry a tiež kapra.
    Pre seba som si ešte okorenila aj baklažán, ten ja velmi ľúbim, manžel nie.
    A už len čakať a pozerať ako nedočkavý manžel behá do kuchyne pozerať a kovorí " tu to už vonia, už máme? " Ked sa už konečne dočká, na moju otázku: " aké to je? ", dostanem odpoved " špíčkové"
    Samozrejme , malým deťom, treba kostičky z rybky povyberať.
    Nie žienky, nič som si nevypila, aj ked k takej večeri by bodlo červené vínko...
    Ozaj som použila korenie Vitana 7 bilín kuře. Nemám rada a nikdy nepoužívam originál korenie čo je na ryby, lebo mne to vobec nechuti. Radšej si namiešam sama , alebo použijem grilovacie korenie + moje vylepšenie , ale zistila som, že toto korenie , obsahuje všetko čo ja dávam až na bobkový list / ten nedávam/ .

    30. okt 2015

    P.s. bola som naštvaná na manžela, lebo on fakt večer do pivnice nepôjde, to musím ja... ešte mi nezabudne pripomenúť, "keby Ťa niekto prepadol a chcel znásilniť, nebráň sa, aby ťa nezabil " No nezabijem ho ☹

    16. mar 2016