82 / 97
    zemiakové lokše

    u nás obľubené jedlo
    zemiaky uvariť v šupke, vychladiť a prelisovať, postrúhať alebo poriadne podúsiť.
    pridať hladkú muku tak aby bolo cesto vlačné, dalo sa dobre spracovať na jeden veľký šúľok, ktorý narežeme asi na 2 cm valčeky a rozvaľkáme na tenko. Opečieme z obidvoch stran na panvičke, /alebo kto má ten liatinový kruh/ prepražíme si maslo a opečené lokše dobre pomastíme, osolíme.
    U nás sa lokše zapíjajú kyslím mliekom /acidko...../
    ja si ich ešte posypem kryštal cukrom.
    Pripadne mate lokše k červenej kapuste a masu, atd.....

    2. jan 2016

    @helena56800 jaj, tak toto by som si dala.... predstav si že už som vyskúšala hocičo, ale na lokše akosi nemám odvahu, aj keď ich milujem

    2. jan 2016

    @evicaka , no ja som už pred rokmi mala alergiu robiť ich, mm ich stále chcel, vždy v piatok navaril hrniec zemiakov a čakal kedy prídem z roboty...ked som ho cestou z práce videla ako pozerá z okna, hovorila som kolegyniam, že ked prídem domov a budú uvarené zemiaky, vyhodím hrniec z okna 😀... raz som odmietla urobiť , tak sa pustil do toho sam 😀 len nikdy nevie akú múku, tak pre istotu namieša hladku aj polohrubu 🙂

    2. jan 2016

    možno raz urobím... teraz si užívam, že varí mm. Nikdy nevaril a teraz ho to po 25 rokoch chytilo a naozaj mu to ide. Ešte keby mal mieru... na Silvestra urobil 150 rezňov, doteraz nechápem!!! už sa nám robia to toho gule za ušami , ale poctivo chválime aby ho to náhodou neprešlo. Nahovorím ho aj na tie lokše. Poviem že na neho nemám a on sa to toho určite pustí

    2. jan 2016

    @evicaka 150 rezňov

    2. jan 2016

    @helena56800 nie, nie je to preklep

    2. jan 2016

    a inak sme doma štyria

    2. jan 2016

    @evicaka len mu polichoť, ani moj nevedel ani praženicu....z masa nevie ale pirohy, lokše aj halušky urobí, len má problémy s mukou ....

    2. jan 2016

    @evicaka no Tvoj asi varí jak na vojne pre celú rotu 🙂

    2. jan 2016

    no veď chváliť chlapa je základ šťastného manželstva

    2. jan 2016