14 / 65
    niečo hotové, niečo sa ešte maceruje...

    ako si to vyrobila?

    3. apr 2016
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený

    recept : Robí sa v pomere 1 : 5 alebo silnejši 1 : 2
    Robila som silnejšie teda pomer 1 :2
    200 g medvedieho cesnáku
    4dl vodky 40 %
    som dala do 7 dcl skla, hermetický uzavrieť, nechať macerovať 2 - 3 týždne, potom precediť, naliať do flaše najlepšie tmavej sklenenej /kúpila som liekovky v lekárni / a piť po dávke min. mesiac.
    2x denne po 25 - 30 kvapiek / jedná plná kávová lyžička/. Pre lepšiu chuť može pridať do trocha vody alebo mlieka :
    dá sa robiť aj slabši teda pomer 1 : 5 čiže 100g cesnák a 500 ml alkoholu
    potom sa pije 3x denne 25 - 30 kvapiek / jedna malá lyžička/
    motoristi pozor, neviem či by to ukázalo 🙂 Tinktúra sa má uchovávať v chlade, najlepšie v chladničke a záruka je 3 roky, ale odporúča sa spotrebovať do dvoch rokov.

    11. apr 2016

    Tinktúra je dobrá na :
    Posilňovanie obranyschopnosti organizmu, dezinfekčné účinky na tráviacu a dýchaciu sústavu, pozitívne pôsobí proti vysokému krvnému tlaku a proti ateroskleróze (upchávanie tepien v dôsledku ukladania cholesterolu a vápnika). Prečisťuje obličky a močové cesty. Priaznivo pôsobí aj proti infekčným ochoreniam, ničí choroboplodné zárodky.

    3. máj 2016