Najlepšie kura, z remosky od starenky
Moja mama používa už vyše 40 rokov remosku, ktorú dostala od babky. Ja som pred pár rokmi kúpila remosku (značka Remoska stále existuje) a niektoré veci veru pečiem iba v nej.
Kúpila som dva roky dozadu na Burze fungl novú socikovsku. Len bola bez kábla,ten už neviem zohnať . Musím si požičať 🙂
Kuriatko z nej chuti eno nuno
ja som si kúpila asi pred 5 mesiacmi novú, bola super zľava :D ale chcela som už dávnejššie, kedže to brutálne šetrí elektrinu a pri dnešných cenách hotový zázrak
Chlebík vyzerá krásne 🙂
@0silvia0 rozdiel je v tom, že to pečie iba zvrchu, ale misa je hliníková, tie nové majú aj teflónovy povrch, takže to dobre vedie teplo. Ja v tom robím pečené zemiaky, fracúzske, zeleninu, mäso hocijaké, kuracie labky.
Súú rôzne typy, aj také čo mže dať na plyn, majú aj obyčajnú pokrievku, potom niečo podobné ako tlakový hrniec ale slabšie vydanie :D a tú remoskovú pokrievku na pečenie, samozrejme sa od toho odvíjaaj cena, Ja mám tú základnú a som spokojná veľmi.
Túto mám, stála vtedy 79€
https://www.nay.sk/remoska-p32f-01-4l-prima-gla...
Rovnaku mame remosku, akurat v nej maso sme robili odisiel nam sporak rura a cakame na novy 😀😀
Mňam. Babkin ryžový nákyp.
No žiaľ vybuchol pri poslednom nákype....
@ufatess dakujem 😊
To je parada,kolke z vas maju tiez tuto retro remosku a nielen ze,su funkcne,ale aj vyuzivane 👍👍 to by boli pani soudruhove spokojni, ze aky dobry vyrobok tu po nich ostal 😁😁
@adulkam aj moja mamina ma staru,ale tiez bez kabla 😀 svokrovci to mali pekne zabalene a maju aj ten nadstavec na babovku 😀
@mateson veru,moja babka robila kura iba v nej a tiez kysnuty slivkovy kolac 😋
Tuším sa blíži čas obeda!
Ja slintám!
@adulkam @hranolka22 baby, ale kábel sa dá normálne dokúpiť v elektre; muž tak kupoval, presne na takúto 44 ročnú 😉
@greeri ano,da sa 👍 Ja som ale mala s kablom od svokry tak som neriesila a mamina to nechala tak 😅
@hranolka22 ak by ju už mamina naplánovala použiť, ja by som sa jej rada ujala...mne ostal po starenke kábel a spodná miska....tiež kvaskujem, u nás by sa nenudila🙈😂
Dievcata a to kurča aj podlievate v remoske.ja ju tiež mam a viac mi chuti v rure to kurča .čo robim zle,nemam ho chrumkave
Ma to aj moja mamina v spajzi. Aj svokra na pojde 😂
Asi nad noj porozmyslam ako to tu citam 😉
@gabka2809 jasne,prezistim a dam vediet 😊
@hranolka22 ďakujem🙏❤
A ako je to s čistením a umývaním? Nie je to nepraktické?
wau remoska a ostatné retro veci nám ostali v dome čo sme kúpili. Uvažujem že ju vyskúšam. Potrebujem overené recepty 🙂
@brendaa na nete najdete kadeco,alebo skusat treba,aj remosky mali rozne velkosti 😊
@petuska1610 ja to umyvam rucne a v pohode vsetko ide dole a pod chlebik davam papier na pecenie este
Krásny chlebík. Remoska je supervec. A aký recept si použila, prosím?
@lusyc ja robim od oka podla toho ake muky mam doma,ale mozem poslat taky zakladny hrncekovy recept,ktory mam overeny 😊
@hranolka22 áno, prosím.
@hranolka22 mozem poprosit receptik? Dakujem
@lusyc
@lenka905 tento dievcata sa mi vzdy podaril.Kluene mozte vynechat tie semienka slnecnicove a ak nemate remosku ci janske sklo,tak normalne na plechu v rure mozete upiect 😊
@hranolka22 ďakujem
@petuska1610 vrch iba utrieš vlhkou hubkou tennsa nesmie dať pod vodu a misu normálne hubkou. Ja mám teflonovu misu, takže to je raz dva. Do umývačky nesmie ísť
@hygienka ďakujem
@hranolka22 ahoj, ja ju idem teda zniest z povaly, ked ju tak chvalite, len neviem ako v tom robit ? Mama ju skoro vobec nepouzivala, neviem ci si bude pamatat. Dava sa tam aj trochu oleja ci vo vlastnej stave ?
@hranolka22 vďaka za recept skúsim a keď mám novšiu teflónovej tenisky dať aj papier na pečenie či mi to vyklopi pekne? A potierať tukom spodok?
Remoska je český "vynález" aj my sme ju mali III... Sestra na priváte len v tom varila...Nasa by mala okolo 50 rokov keby bolaaaa ešte
@hranolka22 ako prosim ta pecies chlieb? Nechas najprv nahriat prázdnu remosku alebo davas do studenej?
Najlepšie kurča je v remoske je úžasné chrumkavá koza ako z pipigrilu. A super aj francúzke zemiaky aj ryžový nákyp 😍
Peciem v nej lekvarove ci makove buchty,
35 minut a hotovo
Kuriatko perfektne
Bravcove na platky nato syr, mnam
Zemiaky, ryza...
Urobi skoro vsetko, tiez odporucam
@bykaterina keď som robila francúzke zemiaky tak sa mi zdali skôr uvarené ako upečené 🙂) neviem, kde sa stala chyba...
@ivcam2 kurca davam trocha vody a na vrch maslo,uz kazdy kolko ma rad vypeku 😊
@slavomira236 pod chlebik ja davam papier na pecenie,aby mi ho moc nechytilo odspodu a aj muka ostane na nom a lepsie sa vycisti ta misa
@margaretka_ chlebik necham vykysnut v osatke, ale tak 15 minut menej ako bezne a vyklopim do studenej remosky.Zapnem a kym sa ohreje tak chlebik este pekne podkysne
@bykaterina veru,kuratko je skvele 😊
@ellca123 veru,velmi dobry vynalez a vzhladom na zvysujuce sa ceny energii aj uspornejsi ako rura,najmä ak sa v malom vari 😊
@mykaellle mozno vela tej zalievky 🤔 ale treba skusat,ja robim od oka,ale francuzaky v rure kedze nas je doma 6 a z remosku by bolo malo 😁
@mykaellle možno prípravou, niekto dáva surové a niekto už uvarené a tam môže byť problém
Ja som asi jedna z mála, čo nezdieľam nadšenie z remosky.
Pre mna je problém ten hliník....zase ti až taká výhra nie je.
Ja to volám spomienkovy optimizmus, v súčasnosti sú už tak vymakane rúry, že skryjú do vrecka x zbytočných kuchynských spotrebičov
My sme remosku doma nepoužívali, ale asi tri roky dozadu som si kúpila novú. Dal sa vybrať aj druh teflonu a je teda super, mám aj s kukacím okienkom a rada v nej varím ;) ale jasne, sú jedla ktoré potrebujú trúbu.
A este aky vynalez teraz v lete. Ked nechcete v kuchyni zbytocne teplo z rury, tak to supnite na balkon terasu a vypekate. 😁
Nečítala som všetkých ale ja ju nemám. Kamoška ju mala a asi este aj ma ešte kým sme slobodne boli a niečo v nej robila veľmi si to chválila. Mne to prišli maličké na ,,rúru,,.Už som pred rokmi nad ňou rozmýšľala lebo práve ona chcela na svoju ,,50,,novú tak sme sa kamosky skladali .Keď si predstavím ďalší spotrebič ktorému treba miesto v kuchyni vždy ma prejde chuť ju kúpiť.. moja rúra sa nahreje za 5 minut ,spotrebu tiež nemusím riešiť ved je to chvíľa co sa to vsetko pečie ,nie su to hodiny a mame dvojtarif.
Ja som ju kupila na chalupu. Tam mame pec a keď som chcela v lete piecť, musela som vykurit celu chalupu. Tak sme kupili remosku, tu modernú, teflonovu. A robim v nej vsetko, co normalne robievam v rure. A bonus: ked ideme napr. na vylet, zapnem ju cez casovac a po navrate mame navarene a teple.
@hygienka presne 👍
@nyusika kto chce,pouziva,kto nechce nepouziva a nemusime sa navzajom presviedcat o "svojej pravde" 😊🙏
@renette ano,tie modernejsie maju uz funkcie,ked raz odide na vecnost tato retro,tiez sa asi pozriem po novsej verzii 😊
@hranolka22 ja to vobec nehejtujem, zle si ma pochopila.
len som napisala, ze nostaglicka hodnota vysoko prevysuje prakticku, to je vsetko.
@hranolka22 ďakujem
Jeeej, remoska....ja som vytiahla fungel-novu, ked som isla na intrak v 2002. To lezala v skrini od 1973, kedy ju nasi dostali ako svadobny dar, ale kedze dostali vtedy dve-tri, jedna ostala. Vyuzila som ju. Musim kuknut, ci este funguje, ostala u nasich na povale, ten chlebik v nej ma laka 🙂
@kassia_a za mna lepsi ako v rure alebo janskom skle 😀
kdesi som čítala, že remoska je najpredávanejší spotrebič vo Veľkej Británii (alebo najpoužívanejší? už neviem presne), ja využívam na chalupe aj doma, keď sa mi z rúry nechce vyťahovať všetky panvice, panvičky a ostatné prostriedky na volské oká, palacinky a lievance 🙂
Aj my používame túto starodavnu 😀 najlepšie kurča 👍
@hranolka22 naša nemá priamo v sebe časovač. Ja mám taký, čo sa dáva do zásuvky a do neho zapojím remosku. Možno sú aj také, čo to majú, ale naša má iba 0/I
My ju používame stále... totalitná-kvalitná...