1 / 1

    Nečítala som knižku, ale s prvým bodom nesúhlasím, môj druhý syn odmietal tuhú stravu do 3 rokov a krásne rozprával od 1 roka. Tretí syn prešiel normálne na tuhú stravu a do 3 rokov nepovedal ani slovo. Alebo mám neštandardné deti. 😂 Ostatné body v pohode.

    24. okt 2021

    Ja by som sa chcela opýtať (keďže máš rada literatúru tohto typu a teda máš čo to prečítané), ktorú knižku o deťoch by si odporučila všetkými desiatimi 🙂 ktorá je tvoja naj a najviac ti dala.
    Mam totiž chuť si prečítať niečo niečo tohto súdka ale tých kníh je neúrekom 😅

    24. okt 2021
    jaja256
    autor

    @adriana2503 ano je ich vela a clovek sa v tom potom moze aj zacat stracat a rozmyslat ci vlastne reaguje tak, ako by mal..ono vychova vo vseobecnosti je pre nasu generaciu dost narocna si myslim (nehovorim ze pre generacie pred nami nebola, len v inom vyzname), pretoze ak chceme vychovavat lepsie, okrem podmienok (vysoke naroky/tlaky na matky, uponahlana doba,...) musime - teda ak chceme a o to stojime - este aj vedome "prepisovat" vzorce, ktore tu zanechali predchadzajuce generacie...

    ak by som mala vybrat jednu (i ked ja ich mam v laske viac a stale sa k nim vraciam) tak si precitaj 5 jazykov lasky pre deti od Geryho Chapmena. To by mohol byt zaklad.

    a pre matky (ale aj kohokolvek ineho), aby sa pocas materskej "dovolenky" nezblaznili silno odporucam knizku "Bud, kde si" od Stepana Smolena. Mna zachranila pred vyhorenim.

    24. okt 2021