janinkalc
27. okt 2017
484 

Testovanie Stone Legend

Tak a je to tu. Dva týždne prešli ako voda a my máme #test_stonelegend za sebou.

Ako dopadol? Prečítajte si 🙂

Do testovania som sa ešte nikdy nezapojila, no keď som videla, že sa bude testovať Stone Legend od Delimano, neváhala som ani minútu, napísala som komentár a čakala. Mala som šťastie, keď mi prišla správa, že ma vybrali a mám čakať kuriéra.

A radosť z balíčka mal aj môj malý huncút 🙂

V balíčku na mňa čakala táto univerzálna rajnica. Priznám sa, že som bola trošku sklamaná, čakala som panvicu, ale ako sa hovorí "darovanému koňovi na zuby nehľad", nejako sa skamarátime 🙂

Kedže som nevydržala do druhého dňa, hneď som sa pustila do testovania. Ako prvé som vyskúšala banánové lievance. Rajnicu som len veľmi jemne potrela kokosovým olejom a začala. A tu nastalo sklamanie č.2.  Lievance boli v strede zhorené a po bokoch surové. Robila som ich na plynovom sporáku na najnižšom plameni. Chcelo by to asi rozptyľovač na plameň, ten však nemám. Myslím si, že rajnica je vhodnejšia na elektrický sporák alebo indukciu, kde je teplo rovnomerne rozložené. Alebo som len proste nemala dobrý deň a lievance by sa nevydarili ani v inej panvici, ktovie... Fotku zhorených nemám, kedže putovali rovno do koša...

Nevadí, veď máme pred sebou ešte dosť času, uvidíme ako si poradí s inými receptami.

Keďže mám doma rybára, ktorý bol na love úspešný, prvý obed v univerzálnej rajnici bol

Pečený zubáč s tekvicou a zemiakmi na rozmaríne

Na tento obed som sa fakt tešila, zbožňujem ryby. Rajnicu som jemne vymastila kvapkou oleja, poukladala nakrajané zemiaky, tekvicu a ochutila soľou, sladkou červenou paprikou a rozmarínom. Prikryla alobalom, dala do rúry a čakala. Po pol hodine som rajnicu vybrala a dala dole alobal. Už vtedy som vedela, že tento obed si fakt vychutnám 🙂 Poukladala som na prílohu zubáča, dala na vrch maslo a dala dopiecť. Mňam! Na včerajšie sklamanie som zabudla, obed hotový, zjedený.

Na ďalší deň som chcela upiecť niečo dobré ku káve, tak som sa rozhodla pre môj obľubený:

Mrkvovo ananásový koláč

Kedže v reklame hovoria, že všetko v jednej rajnici, od miešania až po pečenie, pustila som sa do toho. Hrnček sem, hrnček tam, všetky suroviny som dávala rovno do rajnice, zmiešala cesto a dala piecť. Prvýkrát bez vymastenia. Koláčik hotový a nezhorel! Super, som spokojná 🙂

Ďalšie dni sa u nás hlavne pieklo. Kedže muž je aj poľovník, vyskúšala som:

Pečené stehno z diviaka so sušenými slivkami

... Na obed sme mali aj 

Pečenú lopatku z diviaka špikovanú cesnakom

aj obrátené rezne z diviaka, ktoré boli tak mäkkučké, že sa po nich len tak zaprášilo, nestihla som ani odfotiť 🙂 Keďže máme radi aj kuracie mäso, vyskúšali sme aj:

Medové kuracie stehná so šalátom a cesnakovým dipom

ale aj bezmäsité jedlá ako:

Zapekané cestoviny s brokolicou

Camembert so šalátom

Samozrejme sme museli vyskúšať aj pár koláčov ako:

Mäkké plnené rožteky

Pizza slimáky z lístkového cesta

Čokoládový koláč s broskyňami a posýpkou

Tento koláč som robila na želanie môjho drahého dva dni po sebe, lebo je fakt rýchly a chutný, len som do posýpky pridala trochu škorice, nech má trošku zmenu 🙂

Týmto koláčom som skončila moje testovanie. Ako ho hodnotím? 

Univerzálna rajnica je fakt univerzálna. U nás mala najväčšie využitie pri pečení v rúre. Za to jej dávam 10/10 bodov. Je fakt super, netreba ju vôbec vymasťovať a múčiť. Cesto môžete rovno vyliať do rajnice a dať piecť, určite sa neprilepí ani nezhorí.

Za varenie na sporáku jej však musím dať 7/10.  Robila som aj kuracie stehná, prsia, camembert, tie nešťastné lievance a robilo sa mi horšie. Možno je to len chyba sporáku a na elektrickom by to bolo fajn, to však posúdiť neviem. Alebo veľkosťou rajnice, je dosť veľká na jeden horák.

Tiež musím spomenúť, to, čo tak reklamujú v TV.  Fakt sa rajnica nepoškriabe?

Nôž som použila v rajnici iba dvakrát. Pri rezaní mrkvového koláča a krájaní stehna z diviaka so sušenými slivkami. Rajnica má škrabance, niektoré iba jemné, no niektoré hlbšie, tak buď môj muž veľmi brúsy nože alebo...  🙂

Celkovo hodnotím testovanie pozitívne, bola som rada, že som sa mohla zučastniť a rada by som si ešte dokúpila pekáč s pokrievkou, tá mi dosť pri tejto rajnici chýbala, ale alobal to zachránil. Škrabance nabudúce odpustím, veď bežne nožom nekrájam v pekáči, no bola som zvedavá...

Toľko moje skúsenosti so Stone Legend .

Stone legend je perfektny riad, akykolvek od nich. Akurat si robim zasoby z Kauflandu ;).

26. okt 2017

Ahoj prosim mozem Ťa poprosiť presný postup na Kolac mrkvový s ananásom? Ďakujem

27. okt 2017

Aj si robim zasoby z kauflandu ale par kuskov uz doma mam a musim povedat, ze lepsi riad som nemala

27. okt 2017

Janka aj ja sisom prosím recept na mrkvovoananasovy koláč a aj ten posledný cokoladovy prosim 🙏 si šikovná

27. okt 2017

@voscekova
@gabriela1414 ďakujem ☺️obidva sú iba jednoduché hrncekove 😀

páči sa, mrkvovo ananásový koláčik :

suroviny : 6 vajec, 1 hrncek oleja, 2 hrnceky krystaloveho cukru (ja som dala hnedy), 4 hrnceky nastruhanej mrkvy, 2 konzervy kuskoveho ananasu, 4 hrnceky polohrubej muky, 2 prasky do peciva.

postup: cukor, vajicka a olej vymiesame do peny. pridame mrkvu, ananas aj so stavou, muku zmiesanu s praskom do peciva. premiesame a dame piect na cca 25 minut na 180stupnoch.

Ja som dala polovičnú dávku a na vrch vyšľahaný tvaroh s cukrom a smotanou na šľahanie+ stužovač

A čokoládový:

Cesto 2 hrnceky polohrubej muky, pol hrnceka hnedého cukru, 1 prasok do peciva, 1 cokoladovy puding ( prasok ) , 2 vajicka, 1 deci oleja, 3/4 hrnceka mlieka, 1 biely jogurt.
Ja som robila z polovičnej dávky.
Všetko spolu zmiešame a vylejeme na plech. Na vrch poukladáme broskyne, ja som dala z konzervy a rozmixovala som ich. Posypeme posýpkou- pol malej kocky masla+hnedý cukor množstvo podľa chuti+ detská krupica pol hrnčeka+ dve lyžice múky hladkej. Vypracujeme rukou mrveničku a posypeme koláč. Pečieme cca 25 minút pri 180stupnoch.

Dobrú chuť 😋

27. okt 2017

@janinkalc Ďakujeme veľmi pekne 😉

27. okt 2017

@voscekova za málo ☺. Ja ananás nakrajam na drobno, lebo v konzerve sú veľké kúsky. Je super šťavnatý 😋

27. okt 2017

@janinkalc Ahoj, pekne prosím o receptík na tie plnené rožteky. prosííííííííím 🙂 Veľká vďaka vopred

16. nov 2017

@andulja jasné, nech sa páči . hádam sa to dá prečítať ☺️

16. nov 2017

Vyzera to úžasne, vsetko by som hned ochutnala. Ako robite tie pizza slimaciky?

17. nov 2017

@ontaria to je iba lístkové cesto, kečup alebo pretlak, oregano a potom podľa chuti salama, šunka, syr , môže byť aj kukurica, šampiňóny... Zrolovat, nakrájať na hrubšie kolieska a dať piecť 😉

17. nov 2017

...áno, s tým poškriabaním máš pravdu...aj ja som si panvicu hneď pošriabala, keďže v reklame spomínali, že sa nepošriabe...takže celé zle...nepoužívam ju na varenie, pretože olej horí po bokoch, dno nie je dokonale rovné ako u panvíc a hrncov iných značiek ktoré mám...piecť som neskúšala...radšej na klasickom väčšom plechu. Hrniec som nakoniec darovala, nenašla som pre neho veru uplatnenie v mojej kuchyni...

15. aug 2021

Začni písať komentár...

Odošli