janka_naturamed
18. apr 2017
81 

Vitamín K2: Pre naše mamičky novinka, v zahraničí hit

Budúce mamičky by sa mali starať o svoje zdravie dvojnásobne. Počas tehotenstva je namieste zvýšiť prísun vitamínov a minerálov, pretože z nich čerpáte vy aj vaše bábätko. Veľká pozornosť sa poslednú dobu venuje aj vitamínu K2. Prečo je to tak?

V bežnej strave je ho málo

Vitamín K2 je dôležitý predovšetkým v treťom trimestri tehotenstva. Prestupuje totiž cez placentu a ovplyvňuje tak správny rast a vývoj kostí a zúbkov dieťatka. Preto je potrebné, aby ho mala matka dostatok. Odporúča sa užívať aj vo forme výživových doplnkov, pretože je v bežnej strave veľmi vzácny. V malých množstvách sa vyskytuje v brokolici, špenáte, pečeni, vajciach, mlieku alebo v rôznych syroch.

Pred aj po pôrode

Aj po narodení bábätka treba dbať na dostatok vitamínu K2, pretože sa dostáva aj do materského mlieka a prostredníctvom neho aj k bábätku. Novorodenci a dojčatá totiž ešte nemajú črevá dostatočne „osídlené“ batériami tvoriace vitamín K a počas dojčenia zväčša neprijmú adekvátne množstvo. Aj preto sa v súčasnosti každému novorodencovi podáva do svalu po narodení vitamín K ako prevencia krvácavej choroby novorodenca.

Dôležité je aj déčko

Už od detstva nám hovorili, že na silné kosti a zdravé zuby treba piť mlieko. Áno, mlieko je celkom slušným zdrojom vápnika, no ten sa sám do kostí nedostane. Preto je nevyhnutný vitamín K2, ktorý zabezpečuje presun vápnika do kostí a tým ich posilňuje.

Vitamín K2 od NaturaMedu je dokonca ešte efektívnejší – obsahuje totiž aj vitamín D3. Ten podporuje a spevňuje štruktúru kostí a významne tiež prispieva k vstrebávaniu vápnika a fosforu v tele. Vápnik a fosfor sú minerály, ktoré sú dôležité pre normálnu funkciu kostry a pevné zuby. Vďaka tejto kombinácii je produkt Vitamín K2 veľmi účinným pomocníkom v prevencii proti zlomeninám, ale tiež pomáha zachovať silu zubov, svalov, čistí cievy a podporuje funkcie imunitného systému. Užíva sa 1x denne, no pre väčší účinok možno užiť aj 2 kapsuly. Neobsahuje žiadne chemikálie ani konzervačné látky a je vhodný aj pre tehotné a dojčiace mamičky.

Kúpite z pohodlia domova na bezplatnej linke 0800 444 204 alebo na www.vitamink2.sk

Začni písať komentár...

Odošli