1 / 1

    Nadherna torticka,poprosim receptik.

    14. mar 2020

    Aj ja poprosím receptík 😉

    15. mar 2020

    Mascarpone krem (plnka aj poter): 1kg mascarpone, 2x250ml smotana na slahanie, cukor podla chuti. Vyslahame smotanu s cukrom a po lyzici pridavame mascarpone a slahame aj pokym sa nam nevytvori husta hmota. Dame do chladnicky poriadne vychladnut. Kto ma rad moze pocas slahania pridat vanikovy burbon, alebo rum, dodato tomu trosku inu chut.
    Cokokorpus (prisady na jeden korpus rozdeleny na dve casti - piekla som dva korpusy): 4 vajicka, 120g cukru, 4PL olej, 100g hl.muky, 2PL kvalitneho holadskeho kakaa (z mojho robim aj kakauko pre deti, cize je sladsie). Do tuha vyslahame bielka, postupne pridavame cukor. Nechame poriadne vyslahat. Potom do toho postupne prislahavame zltka (na jemnych otackach), postupne prilievame olej, a na koniec uz len jemne zmiesame s preosiatou mukou s kakaom. Pecieme 35min na 160st.

    Upeceny korpus som rozdelila na 2 platy, kazdy korpus je poliaty cukrovym roztokom, potreti visnovym dzemom, posypany granatovym jablkom a na tom poriadna vrstva kremu (je ho dost, netreba setrit).

    15. mar 2020