jaska_c
4. feb 2017
50 

Som človek obojživelník

Viete aká je výhoda 8-mesačného človeka? To, že väčšina vecí, ktoré práve robíte alebo prežívate, je ÚPLNE NOVÁ! Tu je pár príkladov:

Leziem!

Minulý mesiac mi to šlo len dozadu. Zväčša som sa odparkoval pod skrinku, stolík alebo stoličku a musel som volať odťahovku, teda mamu, aby ma odtiaľ dostala. No teraz mi to ide aj dopredu a myslím, že som celkom rýchly. Mama mi hovorí malý mop. Minule ma pochválila, že som užitočné dieťa, lebo som povymetal aj také miesta, kde sa bežne s vysávačom nedostane. Začínam experimentovať s tým, že sa vytiahnem na kolená a húpem sa spredu dozadu. Naši sa na tom zabávajú, ale veď ich to prejde keď začnem štvornožkovať. 

Plávam!

S vodou som sa už stretol. Tečie z vodovodu a tiež je vo vaničke, keď sa kúpem, hoci počas kúpania sa mi úspešne darí z nej polovicu vyšpliechať po kúpeľni. Teraz sme ale s našimi boli na výlete, kde bol bazén a tej vody tam bolo VEĽA. Keby ma tato tak silno nedržal, hneď by som celý ten úžasný podvodný svet preskúmal. Mama ma potom prezerala, či za ušami nemám žiabre a či nemám plávacie blany medzi prstami. No čo, vodu jednoducho milujem. A hoci zatiaľ plávam len s podporou mamy alebo tata, myslím, že toto je niečo v čom budem dobrý. 

Teplotujem!

Nie všetky nové veci sú skvelé. Niekoľko dní som mal teplotu a poviem vám, bolo mi riadne nanič. Nechcelo sa mi hrať, jesť a zdokonaľovať lozenie už vôbec nie. Najlepšie mi bolo na rukách. Ideálne maminých, ale keď nevládala, zmieril som sa aj s tatinom. Mama vravela, že mi asi idú zuby. Nemám nič proti nim, ale nemuseli by mi robiť tak zle a nemuselo by im to trvať tak dlho.

Začni písať komentár...

Odošli