kacenad1
16. aug 2017
164 

Pečenie je radosť s CROCCO 🙂

V prvom rade ďakujem za možnosť testovania týchto koláčikov. Priznám sa, že by som si ich asi nekúpila. Mala som v minulosti skúsenosť s niečím podobným, no tie bolo treba pred pečením vybrať na plech a nechať ich tam nakysnúť a ani chuť nebola bohviečo. Práve preto ma zaujali tie vaše, že len šupnem do rúry a za chvílku vyberiem.  

V druhom rade ďakujem za to, že som si našla opäť novú výhovorku prečo necvičiť a nechudnúť, pretože som musela, podotýkam MUSELA testovať koláčiky. No a ako by to bolo keby som sa ja nezapojila do ochutnávania.

Nedočkavo som čakala po oznámení výhry ďalšie inštrukcie. Volala mi milá pani z MINIT Slovakia a povedala kedy budú koláčiky dovezené. A tak aj bolo, došlo nám 7 balíčkov a už sme sa nevedeli dočkať kedy ich ochutnáme. 

Inak prišlo v tom najvhodnejšom čase, cez prázdniny, ja na dovolenke, vonku skoro 40 stupňov, vnútri  30 a mne sa nechcelo ani dýchať, nie to ešte stáť pri rúre a piecť koláče. Lebo u nás treba sladkosi a koláče schovávať lebo inak sú hned fuč. 

Do testovania som sa rozhodla zapojiť, okrem mojej rodiny aj môjho otca, najväčšieho kritika na jedlo zo všetkých kritikov 🙂

Fotky ako sme pripravovali koláčiky vám žial neviem poskytnúť, kedže je čas prázdnin, decká lietajú po vonku, a ani jedno z nich nezaujíma čo robí ich mama v kuchyni. Ale  zato keď sa otvoria dvere do bytu a počujete otázku: " Mamiiiii, čo to tu tak krásne vonia?" tak to hovorí za všetko.

Prvé sme sa rozhodli testovať jahodové croasanty. Musím povedať, že v mojej rúre im 15 min nestačilo, po 15-tich minútach vizerali takto:

Piekla som ich teda 25 min., čo mi v konečnom dôsledku vôbec nevadilo. A toto sú už upečené, škoda, že necítite tú vôňu 🙂

Na prvý pohlad tá plnka nevyzerala (aspoň pre mňa) veľmi vábne, ale keď som ich ochutnala, boli vynikajúce, mäkučké cesto, dosť plnky, a nepôsobila tá plnka tak umelo ale bola fakt chutná. Veľmi sme si na nich pochutnali. S malou dušičkou som brala koláčiky k našim, sadli sme si, položila som dózu na stôl, otec ochutnal a plná očakávaní som čakala čo povie. Povedal:" Sú na jednotku " 🙂 Až som neverila vlastným ušiam, že on, čo raz má niečo veľa plnky, raz málo, raz je suché cesto, potom veľa šťavy a neviem čo všetko, tak on povedal toto. A ďalšia vec, že on a polotovary velmi nejdú dokopy 🙂

Ďalší deň sme testovali syrové pagáčiky. Na tie sa najviac tešil syn. Na moje prekvapenie ich bolo v sáčku viac ako som čakala. Bolo ich 26.

Boli mäkké, na vrchu chrumkavé a veľmi chutné. A názor môjho otca, že som ich mohla trošku viac upiecť, ale že sú dobré. Aj tieto som piekla 25 min. 

Ďalšími adeptmi na ochutnávku boli čokoládové. Musím povedať, že tieto nám chutili asi najmenej. Koláčiky boli mäkké, no keď vychladli tá čokoláda vo vnútri bola tvrdá a to mi tam nepasovalo.  Nasledujúce boli nugátové croasanty. Pri tých sa trošku zastavím. Pre mňa boli TOP!

Najprv ma upútala tá vôňa. Zaujímavé je, že mi nugátové moc nemáme radi a ani nič také nekupujem a nerobím, ale keď som ich ochutnala, boli famózne. Ja som mala chuť schovať sa s nimi a všetky ich zjesť 🙂 Tieto najrýchlejšie zmizli z plechu. Keďniečo pečiem, tak to nechám na plechu vychladnúť a potom to prekladám do misky alebo na tanier. Priznám sa, že som ich zjedla najviac a hlavnému ochutnávačovi (tatkovi) sa ani neušlo. A to vždy hreším syna ako môže zjesť naraz 5 keksíkov. A odpoveď: " Neviem sa ovládať " Presne takto som sa cítila ja. Dojedla som jeden a už som išla nenápadne do kuchyne po ďalší. Už v duchu som si vravela, cica nežer 🙂 Proste som mala chuť na ne, tak sme do nich chodili kým sme ich nezjedli, trvalo to asi pol hodinu. Tieto išli na dračku.

Ďalšie boli malinové. Tie som dala vyskúšať mamine, lebo mali mať návštevu. Samozrejme som bola prítomná aj ja. Mamina veľmi chválila jednoduchosť a rýchlosť prípravy . Chválila aj návšteva a samozrejme aj najväčší kritik 🙂 No jednu pripomienku predsa len mal, že ich nie je v sáčku viac 🙂

Potom prišli na rad marhuľové. Na tie som sa ja osobne veľmi tešila. Nečakane prišla aj mamina na kávu, tak som samozrejme zabalila aj tatkovi a my sme si ich pochutnávali v altánku pri kávičke 

Aj deti odbiehali od svojej činnosti aby si pochutnali lebo sa báli, že sa im neujde. Aj tieto som síce piekla 25 min. do chrumkava ako to máme radi. Boli chrumkavé, a zároveň mäkké a tá plnka mi strašne pripomínala domáci marhulový lekvár mojej maminy. 

Tieto boli pre mňa ďalší TOP.

Ako posledné sme si nechali oškvarkové. Čítala som, že necítiť v nich tie oškvarky. Tieto som tiež piekla 25 min. Ale oškvarky v nich teda bolo cítiť. Boli chrumkavé, tiež ich bolo v sáčku 26 ks ako syrových, čo sme uvítali a najviac si na nich pochutil môj manžel. A dokonca povedal: "Kludne by som ich urobil aj pre návštevu a vôbec by som sa za ne nehanbil."

Čo sa týka E-čok, to som ja neriešila. Nejeme to každý deň a niekedy je lepšie keď, nevieme čo jeme.

Ja som sa rozhodla testovať koláčiky v pohodlí domova, keď sme všetci doma, keď nejdeme nikam, lebo najlepšie sú čerstvé, o čom svedčí aj to, že za chvílu bolo po nich. Ani jeden nám nikdy nezostal na druhý deň a to sme ich väčšinou robili až tak podvečer. Moje celkové hodnotenie je, že každý z rodiny si našiel nejaké oblúbené chute, pre mňa obrovská výhoda z hľadiska večného nedostatku času je tá rýchla a jednoduchá príprava. A pre mňa je výhodou aj to, že keď príde nečakaná návšteva a moje všetky tajné skríše zo sladkosťami sú vybrakované, tak môžem siahnuť do mrazničky po koláčikoch a viem že sú tam, lebo u nás sladkosti dlho nevydržia. Jasné, že nie je nad domáce kysnuté koláče, ktoré máme tak radi, ale musím povedať, že určite sa u mňa v mrazničke ešte objavia. A čo sa týka negatíva, tak okrem tej tvrdšej čokolády v čokoládových čo nám nepasovalo nemáme žiadne pripomienky a veľmi ste nám týmto spríjemnili a osladili to naše dovolenkovo-prázdninové obdobie za čo vám ďakujeme 🙂

S pozdravom Katka s rodinkou

#test_crocco

Začni písať komentár...

Odošli