1 / 1

    Recept na prívarok
    200 g šošovice
    Kúsok masla
    2 lyžice hladkej múky
    1 stredne veľkú cibuľu
    2 strúčiky cesnaku
    500ml smotanu na varenie
    bobkový list
    ocot
    soľ
    mleté čierne korenie
    6 mensich zemiakov
    Klobásky
    Postup:
    Speníme na masle cibuľu a cesnak
    Pridáme múku, stiahneme z ohňa
    Pridáme predvarenú alebo večer namočenú šošovicu, pokrájané zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, vegetu ak máte radi, dolejeme vodu a necháme variť.
    Keď sú zemiaky takmer mäkké pridáme na kolieska pokrájanú klobásku, a varíme kým nebjde všetko mäkké. Pridáme ocot.
    Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali trošku múky.
    Poriadne premiešame a vypneme varič.
    Servírujeme s chlebom alebo s volským okom(vajíčko)
    Dobrú chuť

    10. okt 2018