katarinacierna
17. aug 2017
201 

CROCCO - nemusíte sa vedieť obraciať v kuchyni aby ste si napiekli čerstvé dobroty

Dostali sa nám do rúk na testovanie koláčiky, koláčiky CROCCO od firmy MINIT Slovakia. Veľmi som sa potešila.

Nečakaná návšteva?

Dlhé leňošenie v posteli?

Všetko to je v poriadku, pokiaľ máte v mraziaku schované CROCCO. S nimi vás nič neprekvapí. Ja nie som ten typ, ktorý by rád trávil v kuchyni celé dni a prplal sa s cestom a podobne. U nás maximálne štrúdľa z lístkového cesta, či nejaký hrnčekový koláč a to je všetko.

V obchodoch preto siaham po mrazených croasantickoch, lebo s tým nie je veľa roboty. Avšak vždy keď ich chcem piecť musím ich nechávať na plechu cca 2-2,5 hodinky kysnúť. A tu sa dostávame k tej najväčšej výhode CROCCO, keďže rovno z mraziaku putujú na plech a do trúby. Keď kupujem deťom croasanty, sú naplnené tak ani nie na polovicu. Preto ďalšia výhoda CROCCO je, že tieto koláčiky sú také naplnené, že po upečení vám aj čokoláda z nich trčí.

Na testovanie sme dostali balíček, ktorý obsahoval syrové pagáčiky, oškvarkové pagáčiky, nugátové a jahodové croissanty, marhuľové, malinové a čokoládové koláčiky.

Výrobca uvádza  - piecť 15 minút pri 185°C. Keďže nemáme všetci rovnakú trúbu môže to byť +- 5 minút. Nám úplne stačilo 15 a mali sme ich prepečené  chrumkavé. Veľakrát som sa pozabudla že niečo pečiem, no ich výrazná vôňa mi ich vždy pripomenula.

Malinové ma prekvapili najviac. Už počas otvorenia balíčka vás môže omámiť vôňa čerstvých malín. Cítila som sa ako v lese. Potom bol druhý šok, keďže moje deti sú viac-menej čokoladové, na prekvapenie im malinové strašne chutili. Cesto je nadýchané, mäkké a decentne sladké.

Jahodové už síce nemali takú výraznú vôňu, no chuťovo im nič nechýbalo.

Marhuľové sú po upečení nadýchané, krehké a chrumkavé. Každý jeden kúsok je bohato naplnený sladkou marhuľovou náplňou. Avšak aj napriek príjemnej chuti, nás ohúrili najmenej.

Zabudla som ich žial odfotiť, keďže sa rýchlo zjedli a mne ostal jeden jediný kúsok:/

Čokoládové  a nugátové boli a aj ostanú u nás doma top! Už keď ich dávate na plech, vidíte ako čokoládka z nich vykúka. A po upečení to je lahoda pre mlsné jazyky. Určite to je jedna z chutí, ktorej ostaneme verní.

Syrové pagáčiky - poznáte to... Vonku je teplo a dať si vychladené pivko je najlepšie osvieženie. Myslela som, že syrové pagáčiky budú ideálna voľba k pivku v tomto teple, no myslím, že názov syrové iba prešlo okolo toho pravého významu. Keďže sme ich testovali ako posledné, boli veľkým sklamaním oproti ovocným (ktoré boli až preplnené svojimi príchuťami), pretože syr tam teda chýbal úplne.

Oškvarkové pagáčiky nás naopak potešili. Boli nadýchané ako od babičky. Treba ich zjesť ešte teplé, lebo potom to už nie je ono. K vínku či pivku, úplne ideálne!

Menšie zhrnutie: Netreba nič rozmrazovať, netreba nechať nič kysnúť. Stačí vám 15 minúť a máte sladké a slané dobroty čerstvé ako z pekárne rovno na stole. A čo je viac, ako potešiť deti čertvými dobrotami. U nás v rodine si isto svoje miesto našli. Nie preto že sme ich testovali, ale preto, že naozaj ich príprava je jednoduchá.

#test_crocco

Tolko emulgatorov a stabilizatorov pokope som uz davno nevidela... sa cudujem, ze s tymto typom vyrobku chcu prerazit na fore pre mamicky a deti. Niet nad poctive domace kolace, nemusia to byt croissanty, ale viem, co do toho dam a nebojim sa to dat detom.

17. aug 2017

@luciferova tazko sa vyjadrit,lebo by tu vznikla zbytocna hadka...v kazdom pripade ste sa vyjadrila co Vam neberiem a prajem pekny den

17. aug 2017

@katarinacierna ano, suhlasim. ja som sa vyjadrila k vyrobku. Vy ste len testovali 🙂

17. aug 2017

@luciferova jasné,chápem;)

17. aug 2017

Začni písať komentár...

Odošli