21 / 35
    Komentár bol odstránený
    katasa
    autor

    Krehký makový koláč
    Suroviny:

    Cesto:
    250 g polohrubá múka
    120 g práškový cukor
    1 balíček vanilkový cukor
    150 g maslo
    1 ks žĺtok
    Náplň:
    150 g krupicový cukor
    300 g mletý mak
    1 ks bielok
    2 balíčky vanilkový puding
    750 ml mlieko
    1 balíček vanilkový cukor
    Poleva:
    100 g práškový cukor
    2 ks citrón
    Postup receptu:

    1. Zo všetkých surovín na cesto pripravíme drobenku. Polovicu nasypeme do papierom vyloženej tortovej formy a pritlačíme. Uvaríme klasický puding spolu s krupicovým cukrom. Po dovarení pudingu doň vysypeme mak a necháme vychladnúť.
    2. Bielok spolu s vanilkovým cukrom vyšľaháme do pevného stavu a opatrne vmiešame do krému. Pripravený krém vylejeme na drobenku, ktorá je vo forme, rozotrieme a posypeme drobenkou, ktorá nám ostala. Pripravenú zmes vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch do slabo hneda.
    3. Citrónovú šťavu vymiešame spolu s práškovým cukrom na bielu polevu. Pripravenou polevou potrieme povrch vychladnutého koláča.
    Koláč pečieme vo vrstve vyššej ako 3 cm, aby nebol suchý. Pre lepšiu chuť, môžeme počas prípravy pridať do vychladnutého krému kúsky čerstvého ovocia podľa vlastného výberu.

    18. máj 2014
    18. máj 2014

    @katasa dakujem🙂

    19. máj 2014