kora79
5. máj 2016
43 

Blog

Začiatok...

V úvode by som vám chcela načrtnúť o čom budem písať. 

Dresscode je sám o sebe niečo čo je potrebné dodržiavať aby sa zachovala ,,pracovná morálka" a učitý štýl obliekania pre daný segment: ako je farba, dĺžka, strih,.

Ale vkusné formálne či neformálne oblečenie sa týka aj bežného života a podľa toho sa k ľudom veľakrát pristupuje.

Rada som experimentovala a rôzne sa obliekala, ale sama na vlastnej koži pociťujem aj dnes, že je veľký rozdiel ako k vám ľudia pristupujú či v banke, v obchode na nákupoch alebo u lekára keď ste elegantne oblečená, upravená / samozrejme aj nechty- nehovorím hneď o francúzkej manikúre, ale aspoň nech majú tvar a priesvitný lak ako základ/ alebo máte na sebe napr. tepláky, vlasy ako po výbuchu, o nechtoch vo veľa prípadoch ani nehovorím, ÁNO aj takto ľudia chodia kľudne von a nemajú s tým problém. Je to všetko o ľudoch.

Samozrejme v pracovnej etikete nejde len o obliekanie ale aj o správanie a celkový dojem kde veľakrát ,,Missky"s konfekčnou veľkosťou XS/S  to majú o niečo jednoduchšie ako dámy, ktoré sa ničia v posilovni, diétami atď. Ale vytrvalosť a celkové vyžarovanie je v nás. Môžme mať na sebe aj šaty od Diora ale ak sme v našom vnútri smutné a vrčíme na celý svet okolo nás nepomôže nám to posunúť sa ďalej alebo dosiahnuť výsledky o ktorých v hĺbke duše snívame. 

V dnešnej dobe je toľko možností ako sa elegantne, vkusne obliecť pre office a business štýl, že ani neviem kde začať a hlavne rada uvítam akékoľvek novinky vo sfére obliekania sa pretože doba ide ďalej a trendy neobídu ani office a business štýly, ale predpokladám, že dĺžky a strihy ostali len tá farebnosť je o čosi pestrejšia čo som si mohla všimnúť aj v bežnom živote napr. v bankách.

Budem prinášať stále niečo fresh pre túto tému: dresscody, office a business štýl , možno pre niekoho nudnú alebo nepotrebnú tému. 

Hlavne sa budem držať dĺžok, strihov a farieb. No možno niekedy uletím pretože začína byť teplejšie a mňa už lákajú krásne A sukne s potlačou kvetov a krikľavé blúzky.... ale brzdím a pokračujem v duchu témy, striedmosť je tiež dôležitá hlavne pre nositeľky prsia von a nohy von pretože toto sa v office a business štýle nenosí alebo sa mýlim? 

Kľudne ma opravte ak sa mýlim, bude to príkladné pre dámy, ktoré radi skúšajú niečo nové ale len pokiaľ etiketa pustí a toto je moja úplna myšlienka o čom bude môj blog. 

Začni písať komentár...

Odošli