lenocka1984
20. apr 2017
1015 

Prečo je Curaprox iPhonom medzi kefkami?

Paradoxom je, že na víkend s Curaproxom som sa dostala, i keď na Modrom Koníku nie som aktívny prispievateľ (zato som veľmi aktívna nakupujúca!!) a do žiadnej inej testovacej akcie som sa predtým nezapojila.

Keď mi oznámili, že cestujem do Jasnej, veľmi som sa potešila. No bola som si vedomá, že na Curaprox produkty našu rodinu už presviedčať netreba, lebo máme doma takmer celý ich arzenál. Keď som si čítala harmonogram prezentácií, dosť som nechápala, o čom chcú prednášať 10,5 hodiny.

O čistení zubov, ktoré trvá 5 minút??

Po príchode do štvorhviezdičkového hotela v krásnom prostredí, sme sa zoznámili s veľmi milými a profesionálnymi organizátormi aj s účastníčkami navzájom. Tri z nás si so sebou doniesli aj manžela a dieťa a boli sme plné očakávaní, ako to bude prebiehať. 

Prednášky sa striedali s praktickou inštruktážou a na moje prekvapenie, nenudila som sa ani minútu. Dokonca bolo informácií toľko, že nám nestačil ani časový limit. Prezentácie viedli zubní lekári a dentálna hygienička, ktorí síce spolupracujú s Curaproxom, ale ani náhodou nám netlačili do hlavy kaleráby v snahe čo najviac ich produkty spropagovať. 

Nebolo to len o ďeťoch, ako som si myslela.

Prvý deň sme sa zamerali na vlastné čistenie zubov, o ktorom som si do tej chvíle myslela, že na ňom nie je čo vylepšovať. O tom, že kefka Curaprox je iPhonom medzi kefkami, som vedela už pred tým. Nie(len) pre svoj švajčiarsky pôvod alebo coolový dizajn. Spĺňa totiž atribúty správnej kefky tým, že má malú hlavičku, zarovnané štetiny, ktoré sa dostanú všade, ich správnu hustotu a mäkkosť. Lenže načo je vám iPhone, keď neviete sťahovať apky? Na telefonovanie a smskovanie by vám stačila aj stará Nokia 3310! A tak som aj ja tento víkend s hrôzou zistila, že si 32 rokov čistím zuby síce s dobrým nástrojom, ale zle. Pre mnohé z vás to možno nebude žiadna novinka, ale ja som robievala nasledovné chyby:

  1. Drhla som si hlavne žuvacie plôšky. Ďasná sa mi darilo elegantne krúživo obchádzať a už vôbec som nevenovala pozornosť priestoru pol milimetra pod ďasnom, kde sa zubný povlak usádza tiež. Pritom správne by mala byť kefka spolovice na ďasne a spolovice na zube.
  2.  Keď hovorím drhla, tak drhla. Na ranné rýchločistenie sme si s mužíčkom zaobstarali elektrickú zubnú kefku, ktorá si to odkefuje za nás, ale večer som dala do čistenia všetku silu, preto moja kefka po mesiaci vyzerala ako "ryžák" na vaňu! A to je tá tvrdšia varianta s 3960 štetinkami. Obaja sme aj vďaka tomu skvelí adepti na ustupovanie ďasien - paradentózu. 

   3. Na medzizubné priestory som používala len niť. Zuby mám kvôli úzkej     klenbe dosť natesno, preto sa to väčšinou nezaobišlo bez krvi. O medzizubnúch     kefkách som si myslela, že sa používajú len na vyťahovanie hovädzieho spomedzi     stoličiek, vôbec som nevedela, že kefka má prejsť celá dnu a von do všetkých tých     trojuholníčkov, ktoré máme medzi zubami pri ďasne. Kvôli krvácaniu som túto     procedúru zredukovala na sviatočnú. Až tu som sa dozvedela, že krv mi ide práve     preto, lebo obsahuje protilátky, ktoré ničia nahromadené baktérie v mojich panensky     nepoškvrnených priestoroch. 

(Ak sa chcete spýtať, čo sú tie moje "výrastky" na zuboch, ako to nazvala kočka, ku ktorej som chodila na nechty, predbehnem vás. Sú to tzv. attachmenty na neviditeľný strojček Invisalign, ktorý nosím)

    4. Držala som kefku v ústach ako dieťa lyžicu, keď sa učí jesť. Kefka sa má     držať ako pero v mieste jej zakrivenia alebo ako husľový sláčik. Zabráni sa tak     prílišnému tlaku a úchop bližšie pri hlavičke nám umožnuje lepšiu koordináciu     pohybov v ústach. 

    5. Zuby si umývam v kúpelni. A ešte k tomu postojačky! Že čo je na tom zlé? No v     princípe nič, ale komu sa chce stáť a kukať do blba viac ako 2 minúty? Na make-up     mám vyhradený toaletný stolík s pohodlnou stoličkou, no pri čistení chrupu stojím jak     za trest. A ako si neviem namaľovať oči bez zrkadla, tak si bez neho neviem ani umyť     zuby. Podvedome sa venujem najviac tej časti sánky, ktorú vyškerená vidím v zrkadle. 

    Od teraz je moja výbavička bohatšia o single kefku, "medzizubky" a 3960-ku som     nahradila 5460-kou, prípadne ešte mäkšou Smartkou, ktorá má až 7600 štetín. Vďaka     Zubnej karte mám navyše na Curaproxky zľavu. S čistením sa zabávam pred telkou     počas filmu. Cítim sa vtedy taká efektívna!

    6. Nikdy som nebola u dentálnej hygieničky. Skrátenú verziu hygieny mi vždy     urobil môj zubár štýlom obúchanie zubného kameňa, o správnom čistení ma však     doteraz nikto nepoučil (okrem reklám z telky, pričom každá hlásala niečo iné).

Vďaka Curaprox víkendu som sa dozvedela aj veľa zaujímavostí a som vďačná, že sa im podarilo vyvrátiť niektoré zaužívané mýty:

  • Pasta ani ústna voda zuby nečistí. Keď "opečiatkujete" záchod, nevyčistí to ani Domestos, ani zavesný osviežovač sám o sebe. Musíte predsa len vziať tú kefu a pošúchať. Trošku nechutné prirovnanie, ale aj zubný povlak odstránite primárne mechanicky. Aj taká dentálna niť z neho odstráni len 4%. Pasta aj voda majú svoj význam, ale v boji s povlakom sú len deodorantami.
  • Po chorobe meniť kefku netreba. Baktérie bez tepla a vlhka zahynú, takže ak ju opláchnete pod čistou vodou a nezakryjete vlhkú krytom, pri ďalšom použití ju považujte za sterilnú.
  • Fluór a fluorid (sodný) sú dve rozdielne veci. Fluorid sa pridáva v malom množstve do pást a v niektorých amerických štátoch aj do pitnej vody - preto majú amíci taký oslnivý chrup. Aj u nás bola snaha vodu fluorizovať, no v roku 1988 sa od toho upustilo, keďže to nebol najlacnejší špás a aj zo zdravotných dôvodov, keďže vraj spôsoboval demenciu. Chcela som povedať, že Američania sú dôkazom, že ju nespôsobuje, ale zahryzla som si do jazyka, keď som si spomenula, koho si práve zvolili za prezidenta. Fluór je normálne jed, no anióny fluóru sú našou sklovinou srdečne vítané napríklad v minerálnych vodách.
  • Nečistite si zuby hneď po sladkom, či kyslom. Sklovina je mierne rozleptaná a náchylná na poškodenie mechanickým šúchaním viac, ako keď hodinku počkáte.
  • Zápal v ústach (stačí, že mi krvácali ďasná, lenže ja som mala aj hnisavé ložisko pri zube, kým mi ho nevytiahli) nabudzuje imunitný systém a môže spôsobiť problémy s cievami, ischemickú chorobu srdca a dokonca až infarkt. Žial s arytmiou mám osobnú skúsenosť a som rada, že spojenie so zubami sa potvrdilo aj vedecky. Po vytrhnutí zuba pominula.
  • Škrípanie zubami je kompenzácia stresu. Takže keď bude môj drahý nabudúce vŕzgať, miesto ccc-kania ho opusinkujem.
  • Výborná správa: ak si po jedle nemôžeme vypláchnuť ústa vodou, pre sklovinu dobré pH má aj pivo!
  • V noci sa nám tvorí o 2/3 slín menej. Preto mám mláku na vankúši, len keď si podriemem cez deň v tandeme s bábätkom. 

Ups, bábätko! Keďže je to portál pre mamičky, asi ste čakali nejaké info o starostivosti o bejby-zúbky. Budú, aj recenzia z testovaných produktov bude, ale až nabudúce, lebo toto som si jednoducho nemohla nechať len pre seba 🙂

#test_curaprox

#test_curaprox3

curaprox 👍je top

19. apr 2017

vyborny članok, dakujem 🙂 aj u nas je Curaprox top👍

19. apr 2017

Fakt uzasna recenzia, mas na pisanie talent 🙂

19. apr 2017

Super napisane👍

19. apr 2017

Ďakujeme za vynikajúcu recenziu. Skvelo sa čítala! Tešíme sa na ďalšie časti. 🙂

19. apr 2017

Od kedy chodím na dentálnu hygienu, toto vsetko vďakabohu viem. Ale tiež som sa to dozveďla v minúte dvanástej 😀

19. apr 2017

Super recenzia🙂 ja si takto čistím zuby už viac ako 6 rokov, odkedy som navštívila dentálnu hygieničku Zuzku, s ktorou ste mali prednášku. Odvtedy nemám žiaden problém a chodievam k zubárovi len na preventívne prehliadky😉

19. apr 2017

Vynikajuci clanok! 👍 Zial, prave curaproxkam stale neviem prist na chut... kvôli tym zarovnanym stetinam mam vzdy pocit, akoby som si zuby pretierala len spongiou...

19. apr 2017

Necitam recenzie,ale tato bola super

20. apr 2017

@hori, ja som na zaciatku mala tiez pocit, ze aka simple kefka, skoro ako na topanky 🙂 no prave tie rovno zastrihnute vlakna cistia povlak z celeho povrchu zubov, pricom nie su take tvrde, aby poskodili dasna. na kurze som sa smiala, ze nas ucia hladkat zuby, ale na rozrusenie povlaku netreba vraj drhnut (ako som sama zvykla). na obrazku vidiet, ako rovne stetinky cistia povrch oproti zastrihnutym. a to aj bez prehnaneho tlacenia...

20. apr 2017

Dakujem všetkým za povzbudenie k ďalšiemu písaniu 🙂

21. apr 2017

Výborný článok👍🏽Ja som mala byt tiež na tom víkende ale z náhlych zdravotných dôvodov som to musela zrušiť 😢Mna zaujíma ten strojcek čo máš. Koľko to približne stojí? 😊

27. apr 2017

To je škoda, bolo tam super,
@beaatkaxy. Na strojček sa ma uz pýtalo viac báb, takze chystám blog na tu tému na budúci tyzden 😉

27. apr 2017

@hori v podstate ani nie je čo dodať k vysvetleniu od @lenocka1984 . Pri kefkách tiež platí "v jednoduchosti je krása" 🙂

3. máj 2017

dakujem za vsetky rady! takze nabuduce pivo a pusky pri skripani zubov a po chorobe nemusim menit kefku a vela ineho co som sa dozvedela a jaaaaaj tej medzizubnej kefky sa trochu bojim, ja mam zuby velmi ale ze velmi nahusto...
tesim sa na dalsie citanicko leni!!🙂

28. aug 2017

Začni písať komentár...

Odošli