6 / 41
    Samostatne triedime aj tetrapaky.
    li_la
    autor

    Čo je to ale vlastny ten Tetra Pak? „Tetra Pak je spoločnosť s vedúcim postavením na trhu v oblasti spracovania a balenia potravín. V úzkej spolupráci so svojimi zákazníkmi a dodávateľmi dodáva bezpečné, progresívne a ekologické výrobky.“ Pod pre nás dobre známym názvom „tetrapak“ sa teda myslí viacvrstvový obal z mliek, džúsov a iných potravín označeným špeciálnym znakom. My ich zbierame pre špeciálnu základnú školu v našom meste, ktorá potom za tieto tetrapaky dostanú nejaké peniažky, takže takto pomáhame na dvoch frontoch.

    28. apr 2013

    @li_la my triedime tetra paky medzi plasty....

    28. apr 2013
    li_la
    autor

    @philipha22 Áno, tetrapaky sa môžu zbierať a separovať rôzne, zväčša medzi plasty - pokiaľ je kontajner na plasty špeciálne označený, že do neho tie tetrapaky patria, lebo zväčša sa zbierajú samostatne. My sme našli takúto sympatickú "zberňu" tetrapakov. 🙂

    28. apr 2013
    li_la
    autor

    @philipha22 Tu je vysvetlenie, prečo sa tetrapaky zbierajú samostatne: Nápojové kartóny, napríklad obaly z mlieka či džúsu, sú kompozitným obalovým materiálom, inými slovami, nie sú vyrobené z jedného materiálu. Sú tvorené približne z 75% papiera, 20% plastu (polyetylén – PET) a z 5% hliníkovej fólie. Je ich možné recyklovať dvoma spôsobmi.

    Pretože väčšinu obalu tvorí papier, tak sa dajú nápojové kartóny spracovávať ako starý papier z modrých kontejnerov.

    28. apr 2013