19 / 41
    Ryža zo včera dnes na obed
    li_la
    autor

    Pred nákupom preto vždy skontrolujem chladničku, pri nákupe si všímam dátum spotreby, využívam princíp rotácie – nové, čerstvo kúpené potraviny dávam dozadu, staršie s blížiacim sa dátumom spotreby dopredu, pokiaľ je to možné jedlo, ktoré už nezjeme, dávam do mrazničky (to ma potom vždy veľmi poteší, keď nemusím robiť ďalší nákup a stráviť doobedie varením, ale jednoducho si jedlo vytiahnem z mrazničky). Alebo sa jednoducho zvyšky snažím efektívne využiť. Z banánov kokteil, zo zmäknutých broskýň koláč a množstvo iného. Pridávam aj tiež jeden môj obľúbený recept. Ryža zo včera dnes - Suroviny:
    1 porcia vcerajsej ryze
    1/2 lyzicky horcicneho semienka
    5-7 kari listkov
    1/4 lyzicky kurkumy
    1/4 lyzicky paliveho chilli korenia
    sol (prisolime az hotove jedlo, lebo vcerajsia ryza byva uz osolena)
    2 mini kukuricky
    2 struciky cesnaku
    hrst hrasku
    jarna cibulka na ozdobenie
    Postup
    Na zohriatom oleji nechame vypraskat horcicne semienka, prihodime kari listky (nemusia byt)a nasekany cesnek. Pridame koreniny a zeleninu a dobre premiesame. Prikryjeme a opekame asi 3 minutky. Pridame ryzu a poriadne premiesame, aby sa vsetka ryza pekne zafarbila od korenia. Chvilocku opekame za staleho miesania na slabom ohni. Ak treba dosolime. Hotove dame na tanier, ozdobime posekanou jarnou ciblkou.

    28. apr 2013