Pred dvoma týždňami u nás zazvonil ujo kuriér. Privítala som ho krásna, s uterákom na hlave a s maskou na tvári, ale hrdo som si balík prevzala.
Po jeho otvorení som ostala prekvapená, aký voňavý dopis sa v krabici spolu s dobrotami na testovanie ukrýval.
Vôňa škorice mi pripomenula Vianoce a ja som sa na chvíľu zastavila a zamyslela sa, ako čas neskutočne letí. Ideme určitým rituálom práca, škôlka, domácnosť. Veď to určite mnohé poznáte.
Po prezretí balíčka mi hneď prebehlo hlavou, čo všetko budeme piecť. Toľko možností. A tak aj vďaka testovaniu sa u nás začalo zvianočnievať o kúsok skôr, ako po iné roky.
V dnešnej dobe asi ťažko hľadať človeka, ktorý by nepoznal, alebo aspoň nepočul o BIO produktoch.
Ja som za zdravšie verzie, ale zas, priznám sa, naša rodina nie je 100 % Bio. Ale po testovaní percento u mňa stúpa.
Mali sme možnosť testovať 10 produktov dmBio.
dmBio špaldová múka
Špaldovú múku zvyknem používať relatívne často a takmer všade ňou nahrádzam tú klasickú. No prave táto má prekvapila, ako jemne bola zomletá, a možno aj práve preto má dmBio špaldová múka svetlejšiu farbu ako tá, čo používam.
dmBio hrozienka
U nás hrozienka nie sú extra obľúbené, ale tieto teda prekvapili. Musím vyzdvihnúť ich výraznejšiu chuť a pravdepodobne veľmi dôsledný zber, pretože sme nenašli ani jednu stopku. Práve pre tieto stopky sme hrozienka v minulosti odsunuli na nižší stupeň obľúbenosti. Ďalšie plus pre mňa je obal, ktorý sa dal pekne otvoriť a následne po zatvorení zalepiť páskou na obale. Tak hrozienka ostanú čerstvé a hlavne ostanú v balíčku a nie po celej poličke v kuchyni.
dmBio jahodový džem
Ten u nás zabodoval a boli sme aj dokúpiť. Krásna červená farba a kúsky jahôd mu dávajú body naviac. Nie extra sladký, ale zase nie ani kyslý, presne taký akurát.
dmBio kokosové chipsy
Pre nás nič extra, priznám sa, že som čakala od nich viac. Mne sa najlepšie osvečili na dozdobenie suchých koláčikov a dezertov. Vôňa bola krásna, no chuť pre nás nie.
dmBio čokoláda s kúskami malín,brusníc a čucoriedok
Stretla som sa s ňou prvýkrát. Extra horká a kúsky ovocia jej len pridali na hodnote. Môžem konštatovať, že chuť horkej kakaovej čokolády a kyslého bobulovitého ovocia sa im vydarila.
dmBio kypriaci prášok
Na prvý pohľad som nezbadala žiadny rozdiel oproti klasickému kypriacemu prášku. No neskôr som zistila, že koláče máme pekne nadýchané aj keď sme použili polovičné množstvo.
dmBio agávový sirup
S týmto sirupom som ja mala premiéru. Využili sme ho nie len pri varení a pečení, ale aj na prípravu nápojov. Najviac prekvapila jeho intenzívna ovocná sladkosť a práve touto si nás získal a dostal čestné miesto v našej domácnosti.
dmBio Ghee maslo
O tomto masle som už počula viackrát a aj vďaka testu dm som mala tú česť zoznámiť sa s ním prvýkrát. Chuť a vôňa prečkala moje očakávania. Jeho veľkou výhodou je možnosť zohrievať ho aj na vysoké teploty bez spálenia. Nahradila som ním olej vo všetkých receptoch a myslím, že neuškodilo ale pomohlo.
dmBio kakao
U mňa sa dostalo na prvú priečku z produktov, ktoré sme mali možnosť testovať. Neskutočná chuť, vôňa a tá jeho farba. Naozaj ho stačí pridať oveľa menej ako klasického kakaa. U nás sa osvečilo aj horúce kakao s marshmallow. A teda, tomúto produktu ja ostávam verná a bude hlavný pri príprave našich vianočných koláčov.
dmBio kokosový olej
Tak tento je tiež zázračný. Keď som ho otvorila, jeho vôňa ma lákala k ochutnaniu.
Využívali sme ho na pečenie a vyprážanie sladkých dobrôt. Krásne doplnilo chuť palaciniek a lievancov. Jeho veľkou výhodou je aj jeho použiteľnosť v kúpelni. Na pokožke sa okamžite topí a zanecháva pocit jemnosti.
Jeho cena je veľmi priaznivá na uvedený objem.
V závere Vám pridám pár receptov, ktoré sme počas testovania skúšali. V článku som už spomínala, že mojím najväčším favoritom je kakao, a tak sme ho využívali často.
Kakaovo-tvarohové slimáky
Príprava je veľmi jednoduchá! Rúru zapneme na 180 °C. Do veľkej misy dáme tvaroh, vidličkou ho rozpučíme, pridáme cukor, mlieko a olej, premiešame a nakoniec prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a rukou spracujeme na pevné cesto. Hneď ho aj vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika, potrieme vrch rozpusteným maslom, posypeme nahrubo kakaom a napokon ešte cukrom, zrolujeme z dlhšej časti a nakrájame na 1,5 cm hrubé slimáky. Tie uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch potrieme ešte mliekom a dáme piecť na 20-23 minút. Užite si ich!
Makové hviezdičky
Budeme potrebovať:
V jednej mise zmiešame múku, škrob, mak a kypriaci prášok. V druhej mise vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a postupne pridávame žĺtky. Primiešame múčnu zmes a vypracujeme pevné, hladké cesto (ak treba, pridáme ešte trocha múky). Cesto zabalíme do fólie a uložíme na cca 30 min do chladničky. Rúru zapneme na 180 °C. Plechy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho hviezdičky (alebo ľubovoľné tvary). Ukladáme ich na plech a pečieme cca 12 minút. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť na plechu. Takto pokračujeme so zvyškom cesta. Pred podávaním si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a polovicu keksíkov do nej namáčame. Uložíme schnúť na papier na pečenie.
Kakaové linecké koláčiky
Budeme potrebovať:
V mise si zmiešame múku s kakaom, cukrom a kypriacim práškom. Pridáme maslo a vanilkový extrakt a spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na pol hodinu do chladničky. Rúru zapneme na 170°C, cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na cca 12-15 min, treba to kontrolovať. Vyberieme a necháme vychladnúť a potom zlepujeme džemom.
Jablkovo - kakaový perník
Pri tomto recepte nepotrebujete žiaden mixér a ušpiníte iba jednu misku. Je to rýchlovka. Perník je šťavnatý a dlho vydrží vlhký. A tá vôňa...
Rozmery plechu cca 23x30cm. Použite radšej menší plech, alebo tortovú formu s vyšším okrajom, aby z perníka nebola placka.
Budeme potrebovať:
Rúru predohrejeme na 180 stupňov. Múku, cukor, kakao, perníkové korenie a kypriaci prášok zmiešame vo väčšej miske. Jablká nahrubo nastrúhame a pridáme ich k zmesi spolu s vajcami, mliekom a olejom.
Plech vymastíme a vysypeme múkou. Zmes z misy vylejeme na plech a stierkou uhladíme.
Koláč pečieme asi 25 minút a podávame ku kávičke. Môžeme poliať ľubovoľnou polevou, alebo len zasnežiť cukrom.
Testovanie prebehlo extrémne rýchlo a veľa mi dalo. Mám v pláne piecť oveľa viac suchých koláčikov a dezertov. Určite sa s receptom a výsledkom pochválim aj tu na Modrom koníku.
Vďaka testovaniu sme mohli začať s Vianocami trocha skôr, a tak si užívať toto čarovné obdobie o niečo dlhšie.
Samozrejme, produkty budem využívať nie len počas sviatkov, ale aj počas celého roka.
Ešte raz ďakujeme, že aj ja som si mohla vyskúšať čo testovanie obnáša. A aj vďaka testovaniu sme si vytvorili náš adventý kalendár, ktorý nám obdivuje každá návšteva.
Začni písať komentár...