lili007
9. mar 2017
110 

Prečo sa tešiť na jar?

Milujem tú jarnú vôňu, isto je každému známa. Je ako signál nových začiatkov, nového života, nových príležitostí... Slnečné lúče dodávajú potrebnú energiu a elán, teplejší vzduch vyťahuje ľudí von z ich domovov, ihriská sa zapĺňajú a aj móda je pre oko lahodnejšia, pestrejšia. Neviem čím to je, že v zime sa väčšina odieva do čiernych farieb ale na jar akoby všetci odhodili zábrany a púšťajú aj do svojich šatníkov viac veselosti a odvážnych kreácií.
Ponuky výkladov v obchodoch sa predbiehajú, kto bude lepším trendseterom a kto určí farebný trend roka. Čítala som, že farbou roka bude zelená, inde ale hovorili, že tutovkou je červená, v obchodoch však prevládajú pastelové tóny, tak si myslím, že to je v podstate jedno. Hlavne nech je outfit pestrý, farebný a človek sa v ňom cíti dobre, no nie?   

S jarou prichádza aj sezóna záhradkárov. Však iba ten, čo na jar zaseje, môže na jeseň zbierať plody svojej úrody. Ja sa pôjdem, rovnako ako minulý rok, o vhodných rastlinách do mojej mini záhradky poradiť na Festival záhrad do Bory Mall. Vlani som tu nakúpila tie najkrajšie muškáty v okolí.

Páčilo sa mi, že okrem predaja rastlín som získala potrebné poradenstvo ako sa o rastlinky či stromčeky starať. Rady od odborníkov a záhradkárov zároveň sú tie najcennejšie.


V Boroch vždy spojím príjemné s užitočným. Kým som nakúpila, čo som mala v pláne, deti s manželom si pokojne piknikovali na ozajstnej trávnatej lúke s tuli vakmi a občerstvením. Chvíľu som si myslela, že sa mi sníva a mala som chuť tam stráviť zvyšok dňa. Keďže tento rok bude počas festivalu aj výstava vyše tísícky druhov motýľov, tak s určitosťou viem, že deti na tieto "nákupy" prehovárať nemusím, pobežia samé.      
Aby som nezabudla, Festival záhrad sa v nákupnom centre Bory Mall koná 8.-9.4. 2017. Kto sa pridá?    

#borymall #festivalzahrad #tipnavikend #blogujem #mk_blog_academy

Chcem uz sadit 😎🌹🌺🌸🌲

9. mar 2017
lili007
autor

@moncici7 Veru aj ja...síce len na balkóne ale už sa neviem dočkať letných večerov na terase🙂

9. mar 2017

@lili007 no s dobrym vinkom kvietocky vtaciky parada

9. mar 2017
lili007
autor

@moncici7 Ako vieš? Sleduješ ma? 🙂 ...presne toto...muškáty, cyprusy, levandula, mäta, deti, vínko, sviečky, západ slnka...raj na zemi...😉

9. mar 2017

@lili007 ja este hojdacia siet 😜

9. mar 2017
lili007
autor

@moncici7 a zvuk cvrčkov či cikád 😉

9. mar 2017

@lili007 aj to mame to je dobre a ked budeme v sietke s vinkom mozme si poslat foto

9. mar 2017
lili007
autor

Dohodnuté😉

9. mar 2017
9. mar 2017

Začni písať komentár...

Odošli