lili205
17. okt 2021
49 

Ako sme putovali krajinou Dobrotkovo...

Kde bolo tam bolo, za siedmimi horami a za siedmimi dolinami, v krajine kde sa piesok lial a voda sypala, žila princezná Nelka so svojimi rodičmi. Bola to mala lapajka s vyberavým jedalnickom... A tak prišla posila z Dobrotkova na ochutnávku. 😁 A ako to celé dopadlo? Čítajte nižšie 🙂⬇️

Nelka sa balíčku veľmi potešila, asi ako všetky deti. Odkedy som jej povedala, že budeme testovať tieto produkty, vždy pri TV reklame skákala nadšením a nevedela sa dočkať. 😁 Celkom ma prekvapil obsah - jednak veľkosťou, keďže som očakávala, že dostaneme možno 2 balenia z každého (bolo ich 5 ks), a taktiež reklamnými predmetmi - plyšáky a kniha s úlohami a nálepkami. To bolo naozaj milé, párky hneď vyhodili barbie z karavanu a spolu s princom nasadli za volant. 😄 A nálepkami mame doteraz polepený celý domček pre bábiky. 🙈 

Ale teda poďme k jadru. Určite vás zaujíma, ako hodnotíme testované produkty. Ešte ozrejmím, ako je to so stravovaním u nás. Nelka je naozaj veľmi slabý jedák, kopec potravín odmieta a vymýšľa s jedlom (áno, priznám sa, že to má zrejme po mame 🤷‍♀️). Šunku máme v jedálničku každý deň, málokedy ju zje s chlebíkom, väčšinou len tak čistú, do ruky. ➡️ To je už náš každovečerný rituál. Zjesť na večeru kašu, sadnúť pred telku, pozrieť rozprávku a spať. A ešte pred tým ako si sadne pred telku, príde do kuchyne po koliesko šunky. To sa zopakuje asi 3x v rámci pozerania rozprávky. 😄 Párky má príležitostne tiež, ale nejedávame ich 7 dní v týždni. Priznám sa, že keď bola menšia, takéto spracované mäso som odmietala a verila, že moje dieťa toto jesť nikdy nebude. 🤷‍♀️🙈 No hold, matka mieni - dieťa mení... A ja som niekedy rada, keď zje aspoň to. Takže poďme na to:

  • ŠUNKA

Šunka Nelke chutila. A čo na ňu hovorím ja? Jedno balenie je 10-dekové, 8 koliesok, čo je tak akurát na rýchlu spotrebu. Šunka je kuracia, chuťovo fajn, s vysokým podielom mäsa. Avšak nevýhodou sú pridané éčka, ktoré tam, pokiaľ sa jedná o produkt pre deti, naozaj byť nemuseli... Ale k tým éčkam sa vyjadrím ešte na konci článku.

  • PÁRKY

Hodnotím ich rovnako pozitívne, celej rodine chutili... Taká klasika - ale detská, samozrejme, že mastné šťavnaté spišské párky nečakajte. 😀 Pri varení nepopraskali, chuťovo dobré, také suchšie, veľkostne ok. V balení ich je 10 ks, privítala by som kľudne aj menšie balenie, také polovičné by bolo fajn. Obal atraktívny, akurát pre deti, aby ich upútali v regáli. Čo sa týka zloženia, nie je to žiadna sláva - ale teda povedzme si úprimne, sú to PÁRKY - čiže pokiaľ ich nekúpite v nejakom bio obchode, počítajte aj s Éčkami. Ale na spestrenie jedálnička môžu byť.  

A teraz niečo k tým Éčkam. Do očí hneď udrie E250, čo je dusitan sodný, najbežnejšie používaná konzervačná látka pri takto spracovanom mäse. Jednak vytvára peknú ružovú farbu mäsa, ale jej význam je najmä v tom, že znižuje možnosť otravy a infekcie baktériami z potravín. Samozrejme, že sa dajú kúpiť produkty aj bez E250-ky, ale to skôr v nejakých naozaj bio-obchodoch alebo možno priamo od farmárov, kde je tá spotreba potom aj kratšia. Dajte si však pozor na tzv. bezéčkové šunky dostupné bežne v hypermarketoch, ktoré však hlásajú, že sú bez ečok, ale realita môže byť inde. Tieto produkty môžu obsahovať zeleninové extrakty - a tam sú často dusitany. Laicky povedané, zelenina sa pri pestovaní prehnojí dusíkom, a potom sa z toho urobí extrakt. Je to akási šedá zóna, lebo výrobca nenapíše na obal, že obsahuje dusitany, ale pridá zeleninu ako surovinu pre výrobu, no tá obsahuje dusičnany (zvyčajne mangold), ktoré sa pri výrobe čiastočne, alebo úplne, zmenia na dusitany. 

Osobne si myslím, že všetkého treba s mierou, aj keď sa, samozrejme, snažím dcére ponúkať len tie najkvalitnejšie suroviny. No keď si v obchode vypýta, že si poprosí tú šunku s pekným farebným obalom, tak jej ju častokrát kupim. 🙂

Apropo, k tým obalom - veľmi pozitívne hodnotím prevedenie obalu od Dobrotkova aj s celým príbehom o rozprávkovej krajine, drakovi Škvrkonošovi a ostatných hrdinoch. Je to naozaj milé a najmä pre deti atraktívne.

Takže rýchle zhrnutie na záver:

+ produkty s vysokým podielom kuracieho mäsa, bez lepku a alergénov,

+ chuťovo veľmi dobré,

+ u šunky veľkosť balenia,

+ milá reklamná rozprávková kampaň,

- obsah éčok,

- balenie párkov mohlo byť menšie.

Na záver sa chcem poďakovať za možnosť testovať tieto produkty, aj sme si pochutili, aj sme sa zahrali 🙂

#test_hyza #test_dobrotkovo #recenzia #recenzia_hyza_dobrotkovo45

Začni písať komentár...

Odošli