11 / 52
    panenka plnená slaninou a slivkou, pečené zemiaky, slivková omáčka

    Poprosim recept

    18. sep 2017
    lilidix
    autor

    @eimid
    Bravčovú panenku v strede prerežeme, slivky obalíme do slaninky, naplníme mäso, panenku zvonka osolíme, okoreníme. Na panvici osmahneme z každej strany, dáme na pekáč, podlejeme vývarom, dáme piecť do trúby.
    Slivková omáčka:
    150 g slivkového lekváru, kúsok masla, 2 lyžice hladkej múky, citrónová šťava, 2 klinčeky, 1 lyžica rumu, štipka mletej škorice, cukor a soľ.
    Najprv z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, do ktorej vmiešame lekvár, zalejeme vodou (asi 3/4 litra) a rozšľaháme. Pridáme klinčeky, škoricu, cukor a soľ a všetko spolu povaríme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou a rumom.

    19. sep 2017

    @lilidix dakujem

    20. sep 2017