171 / 290

    Vies co....tu robi vela kvalita zeminy.Ani striekat nemusis,na jesen rozumne pohnojis mastalnym hnojom z domacej produkcie a mas urodu ako lusk.

    3. júl 2019

    @amel my nehnojíme... resp. Mulčujem starou podstieľkou a zverstvo behá takmer všade, takže bobky máme kade tade 🤣 ... výhoda je, že tu nikto nebýval min.10-15 rokov a pozemok bol zanedbaný. Roboty ako na kostole, ale aspoň máme istotu, že aj keby sa v minulosti chemicky ošetrovalo, tak je to už fuč. Na jabloni bolo koooopec kopec mravcov a vošiek. Každý deň som ho chodila sprchovať prúdom vody a rukou ich dávala dole z listov. Sused, že mi predá postrek.. hovorím nie ďakujem, buď to ten strom dá, alebo nie. Nechápal... máme tam až 2 jablká 🤣 sadený teraz na jar 😉 pár listov dostalo zabrať, ale už je celkom OK

    3. júl 2019

    @lilyen2011 mas oddychnutu podu aj, preto krasne rodi 😉
    Ved aj kedysi sa poda rok nechavala "lezat uhorom"
    Zaujali ma tie redkvicky, mne by uz davno zdrevnateli 🤦‍♀️😉
    Postupne pozeram tvoj album 😉 drzim prsty nech sa dari 😉

    6. júl 2019

    @jonki na 2 reďkovky sme zabudli a len sme sa čudovali, čo nám to tam rastie za obra (v tom vyvýšenom paletovom záhone). Dnes som vyberala už tretiu várku... reďkovky len tak hala-bala hádžem do záhonu a kde sa chytí, tam rastie -
    Neriešim to... 🤗 všetko sú to prvé pokusy, nikdy predtým sme nič nepestovali, preto to tak pozorujem ako malé zvedavé dieťa 😂

    6. júl 2019

    @lilyen2011 ak si nechala este nejaku redkvicku v zahone skus nechat vyrast do kvetu😉 prilakas vcely a po kvete narastu lusky, ktore vies nakrajat do salatu-avsak pozor su este pikantnejsie ako koren. Ja som zvysok luskov nechala vyschnut, vybrala semeno a na jar posadila. Ale popravde v druhej varke teraz uz lusky nie su take pikantne ako minuly rok.

    Celkom chapem tvoju "radost maleho dieta" my tiez experimentujeme- sice nie uplne permakulturne- mam rada riadky 😅🤦‍♀️-som Monk-mna ta permakulturna diverzita zatial vyrusuje. Ale mam to v malych mono usekoch a samizrejme nestriekam.

    6. júl 2019

    @jonki skúšame kadečo... dnes napr. na obed bola špenátovi-žihlavová polievka a úplne super. Robili sme už 2-krát, lebo som na ňu mala chuť. Tú som ani nestihla cvaknúť, tak rýchlo zmizla

    6. júl 2019

    @lilyen2011 ja som si dusievala mladu zihlavu-cibula, cesnak, na to zihlava na rezance-chvilku podusit aby prestala stipat a k zemiakom ako priloha. Len mam pocit ze ma z toho zapeka. Robievam mangold/spenat to mam vlastne.
    Srand- takeho cloveka je prijemne najst na konovi, medzi vsetkymi tymi fotkami detskeho oblecka a outfitov je to vcelku prijemne spestrenie ❤😉

    6. júl 2019

    @jonki ja som mangold hladala, keď som kupovala semená a nikde nemali. Budúci rok musím asi objednat z internetu volakde. Chcem zohnať nehybridné semená, lebo skoro všetky mám f1 až na kukuricu a uhorku. Tak oblečko a také sme tiež riešili aj som háčkovala, šila a tak... ale, že by som to mala ako prioritu sa nedá povedať... teraz na dedine mi to je úplne jedno aj tak sú večne vonku obaja medzi zverinou.

    6. júl 2019