lubi051
24. feb 2018
272 

Dôkaz, že aj lacná kozmettika môže byť kvalitná

Častokrát stojíme v drogerií a rozhodujeme sa, ktorý produkt si vyberieme. Či ten lacnejší alebo drahší. Ja osobne sa takmer vždy rozhodnem pre ten drahší, lebo mám nejako automaticky v sebe zakódované, že drahšie veci musia byť automaticky aj lepšie. Ako som sa len mýlila....

Za málo peňazí, veľa muziky...

... Tak v tomto prípade to teda dokonale platí. Dostala som na testovanie kozmetiku a výživové doplnky z dm drogérie. Priznám sa, že vždy keď som išla do dm, tak som samozejme poškuľovala po ich výrobkoch. Niekoľko z nich som si aj kúpila a takmer vždy som bola spokojná. Avšak nikdy, naozaj nikdy som si nekúpila ich výživové doplnky ani pleťovú kozmetiku. Načo aj, keď som bola vernou fanúšičkou Clinique kozmetiky (jeden pleťový krém vyjde okolo 55€ pre info). Veď to, že "BOLA"....

1. Pleťový krém Balea ultra sensitive

Musím uznať, že spočiatku som tomuto krému veľmi krivdila. Zdal sa mi taký obyčajný. Asi pre obyčajný obal. Ale! Po viac ako týždni používania, lebo moja pleť je rozmaznaná a pleťovú kozmetiku musím testovať dlhšie ako týždeň, sa mi moja pleť krásne rozžiarila, póry boli oveľa menšie a pre mňa hlavné- neleskla som sa ako diskoguľa! Čo na ňom ďalej oceňujem je, že má veľmi jemné a neparfumované zloženie a je vážne určený pre ultracitlivú pleť- čo ja mám. Nemôžem totiž používať parfumované pleťové krémy a mne keď sadne niečo okrem Clinique krému, tak to je zázrak. Takže áno, toto je zázrak za málo peňazí číslo 1!

2. Kapsuly na pleť s kyselinou hyalurónovou

Po viac ako týždni používania musím vážne uznať, že moja pleť značne pookrela. Mám zmiešanú ultracitlivú pleť s rozšírenými pórmi a sklonom k akné (áno, dokonalá kombinácia, hlavne keď nikdy neviem, či si mám kúpiť kozmetiku na mastnú, zmiešanú alebo citlivú pleť). Pleť je oddýchnutá, rozžiarená, ubudli mi aj tie miniatúrne dve vrásky na čele ale čo je pre mňa dôležité- stiahli sa mi póry a nemám ani jednu vyrážku alebo uhor!!! Pre mňa je to dar z nebies tento výrobok a budem si ho priebežne kupovať počas roka. No takže máme zázrak za malé finančné náklady číslo 2!

3.Alverde telové mlieko s mandľou

Priznám sa, že som bola veľmi zvedavá, aký bude tento produkt, pretože Alverde kozmetika sa snaží čo najviac zložiek nahradiť prírodnými a je to aj vegánska kozmetika, no doteraz ma nedokázala žiaľ presvedčiť o svojich kvalitách. Pokiaľ sa mi nedostal do rúk tento telový krém. Podľa mňa je absolútne úžasný. Má zloženie s extraktom madle a bambuckého masla- čo je pre mňa top kombinácia. Úplne jemnulinko, no krásne vonia, skvele sa roztiera a hneď sa vstrebe. Žiadna mastnota. Možno aj preto je taký dobrý, lebo je to limitovaná edícia a tie sú vždy niečim vylepšené. Takže toto je "the king" číslo 3!

4.Bylinkový čaj s vitamínom C a príchuťou čerešne aceroly

Ďalšia moja topka z testovania. Nemám veľmi rada tie presladené čaje. Tento čaj si získal nielen mňa ale aj môjho manžela. Je taký nevtieravý, mierne sladkastý, mierne bylinkový... Skrýva v sebe z každého rožka troška. My sme si ho veľmi obľúbili a jednoznačne vyskúšame ešte ostatné čaje tejto značky. Pre mňa je pitie tohto čaju skvelý relax. To je finančne nenáročný top čaj číslo 4!

5.Balea balzam na pery s bambuckým maslom

Milo ma prekvapil tento balzam. Veľmi milo. Po mojej "labelovskej" ére naledovala "eosovská" éra, no a po nej je aktuálne éra "baleácka". Očaril ma nielen svojim jednoduchým fialovým obalom (správne tušíte, fialová je moja obľúbená farba), ale hlavne svojimi kvalitami. Pery udržia celé hodiny jemne až nežne hydratované. Má len jednu chybu- že je len jeden. Budem si ich musieť kúpiť aspoň dvadsať- aby som ho mala apoň v najpoužívanejších kabelkách. 😀

6.Balea pena do kúpeľa s jablkom a mandľovým olejom

Keďže nemáme vaňu, tak som si z nej spravila sprchový gél. Ten názov by aj sedel, lebo má vážne gélovitú konzistenciu červenej farby. Mimo iného krásne pení ale načisto si ma omotala svojim vlastnosťami. Nielenže má neodoľateľnú vôňu, ale moja citlivá pokožka je po sprchovaní krásne jemná, hebká a HYDRATOVANÁ!!! Mňa doteraz vysušovali všetky sprchové gély, aj krémy (veru aj Baleácke) tak neskutočne, že pokiaľ som sa nenakrémovala po každej sprche, tak ma neskutočne svrbela pokožka. Pri tejto pene nič. Len jemná, prevoňaná a hydratovaná pokožka. Takže toto je kráľovná nášho sprchového kútu. Vďaka tomuto testovaniu si na sprchovanie odteraz kupujem len peny do kúpeľa. 

7. DGP Vital komplex na vlasy NEO- kapsuly

Toto je výživový doplnok vďaka ktorému by som mala mať krásne a silné vlasy. Používam ho druhý týždeň a zmeny, ktoré som ja zatiaľ zaregistrovala sú- že ma menej svrbí pokožka hlavy a netvoria sa mi tak mokvajúce ložiská, s ktorými som mala predtým problém. Celkovo mi menej padajú vlasy a menej sa mi štiepia ich končeky. Takže uvidím, aké budú moje vlasy po dobratí celého balenia, no zatiaľ som s nimi spokojná. 

8.Balea vitalizujúci šampón na normálne vlasy s mätou a citrónom

Odporúčam ho ženám, ktoré nemajú problémy s vlasovou pokožkou, tak ako mám ja, čo som aj uvádzala vyššie. Tento šampón príjemne vonia, stačí ho malé množstvo a dobre napení aj dlhé vlasy (ja ich mám dlhé takmer po kríže a stačilo mi množstvo asi 2 vlašských orechov). Čo na ňom nesmierne oceňujem, že doteraz som naozaj nikdy nemala tak krásne jemné a lesklé vlasy ani keď som prišla od kaderníčky. V tomto je fakt top! No ja ho naďalej nemôžem používať, čo ma veľmi mrzí, pretože ma z neho svrbela pokožka hlavy, no to kvôli už vyššie uvenedým dôvodom. Inak pri normálnej pokožke hlavy Vám ho vrelo odporúčam.

9.Babylove krémik do nepriaznivého počasia s hamamelom a pantenolom

Tento krémik je primárne určený pre detičky, no môžu ho samozrejme používať aj dospelý. Mne osobne je na pleť veľmi mastný, ale môjmu synčekovi (1 rok a 8 mesiacov) veľmi vyhovuje hlavne teraz, keď je počasie doslova nepriaznivé. Lukásko má veľmi citlivú pokožku a nie všetko mu vyhovuje. S týmto krémikom sme však spokojní, má úplne jemnulinkú vôňua plní svoj účel na jednotku. Malý si ho dokonca každé ráno aj sám pýta, aby som aj jemu nakrémikovala tváričku, keď vidí mňa, ako sa krémujem 🙂. 

10.Kúra s vitamínom B12 na tvorbu energie

Tento výživový doplnok by mal zaistiť prísun energie. Síce je primárne určený pre starších ľudí alebo športovcov, ale ja myslím, že je veľmi vhodný aj pre mamičky na materskej, čo mi dáte určite za pravdu. Má tekutú konzistenciu ktorá sa vypije. Je to také sladkasté, takže dá sa to vypiť. Prvé dva dni sa absolútne nič nedialo. No potom som naozaj mala viac energie. Nečakajte však, že budete ako naspídovaná veverička. Tak normálne to nakopne, nabudí a dokonca mám pocit že aj zlepší náladu. Za mňa super produkt.

Toto bol môj "gumidžús" podledných 10 dní.

11.Wellness kúra pre sviežu pleť

Táto kúra mala byť na 7 dní a mala mať osviežujúce a hydratačné účinky na pleť. Ja som ju však musela po prvom použití prestať používať, pretože ako som už vyššie spomínala, mám ultracitlivú pleť a nemôžem používať žiadne parfumované pleťové výrobky, takže po použití jednej ampulky ma svrbela celá tvár a mierne som opuchla. Čo však nesadlo mne, neznamená, že nesadne inému- dala som túto wellness kúru mojej mamine, ktorá má teda tiež citlivú pleť, no na rozdiel odo mňa jej nevadia parfumované pleťové výrobky a voalá- jej táto kúra dokonale sadla, mala z nej krásnu, rozžiarenú pleť, zúžené póry, krásne hydrattovanú pleť a mala dokonca aj menej vrások. Takže pokiaľ nemáte tak veľmi náročnú a citlivú pleť ako mám ja, vrelo do toho!

12.Alverde intenzívny krém na ruky s granátovým jablkom a maslom karité

No veľmi som si obľúbila aj tento krém. Rýchlo a ľahko sa vstrebe a dobre plní svoj účel. Nemám rada mastné zloženia, ktoré sa nie a nie vsiaknuť. Jeho vôňa je skôr taká umelá, ale zato účel plní výborne. Splní to čo sľúbi a spĺňa moje požiadavky na dobrý krém na ruky. Teda odporúčam.

Za mňa sú tieto výrobky viac než len dobré. Sú výborné. Nato, že sa jedná o výrobky lacnej cenovej kategórie, toho spĺňajú viac ako som očakávala. Ja osobne som veľmi náročná na kozmetiku a snažím sa o seba starať kvalitnými výrobkami, ktoré častokát nie sú vôbec lacné. Tento test mi však dokázal, že aj lacné výrobky môžu byť častokrát na rovnakej úrovni, ba dokonca aj lepšie, ako drahé a značkové. Čo je samozrejme dobrá správa aj pre moju peňaženku. Ďakujem za možnosť testovania týchto výrobkov. Bolo mi cťou! 

#test_dm13

Začni písať komentár...

Odošli