32 / 612
    Hráškové rizoto s kuriatkom, confit (v tuku pomaly a dlho varená) z červenej cibule.

    Vyzera to fantasticky. ak budes mat cas, pridas aj receptik? dakujeeem

    15. dec 2015
    lubos
    autor

    @blondiee83 ok.
    HRÁŠKOVÉ PYRÉ:
    Vhodíš čerstvý alebo mrazený hrášok do malého množstva vriacej vody, vývaru alebo smotany na varenie, chvíľu povaríš, rýchlo schladíš a pomixuješ na pyré (pár celých hráškov si nechaj do rizota).
    CIBUĽOVÝ CONFIT:
    Na jemné pásiky nakrájanú červenú cibuľku pomaly a dlho varíš pri nižšej teplote na obľúbenom tuku alebo oleji. Na konci môžeš pridať trošku cukru a octu, napríklad červeného vínneho alebo balzamika.
    RIZOTO:
    1. Opražíš nadrobno nakrájanú cibuľku na oleji alebo masle (bez karamelizácie, teda zafarbenia cibuľky).
    2. Pridáš guľatozrnnú ryžu (alebo rizoto ryžu) a pokračuješ, pokiaľ ryža nezačne byť priesvitná po krajoch. Možno budeš musieť pridať tuk.
    3. Pridáš biele víno (toľko, aby si ho pod ryžou videla) a zvaríš asi o polovicu.
    4. Postupne pridávaš horúci vývar (mäsový alebo zeleninový). Vždy len zarovno ryže, aby si mala lepšiu kontrolu nad jej varením. Občas zamiešaš, aby sa nepripálila.
    5. Keď je ryža "al dente" podľa tvojej chuti, odstavíš od plamena (stále by mala byť trochu krémová, nie suchá) a pridáš hotové hráškové pyré, kúsky hrášku, kocku masla a nastrúhaný parmezán podľa chuti.

    Viac už toto rizoto nevaríš - malo by byť jemne "al dente", cítiť parmezánom, vínom a hráškom, správne osolené (ak treba), krémové a jemne sa roztekať na tanieri (nie však ako krupicová kaša). Ak je suchšie, pridaj ešte horúci vývar.

    Tu som na rizoto položil kúsok pečeného kuracieho prsa (výpek tiež môžeš použiť pri varení ryže), cibuľové confit a rukolovo mrkvový šalát.

    Hotovo. Ak máš otázky, pýtaj sa. Ak nie, var a daj vedieť. Ďakujem.
    Veľa zdaru prajem!

    8. jan 2016