64 / 612
    Kelový krém so šampiňónmi, kelovými "rezancami" a lieskovcami.

    Mozem poprosit recept?
    Vsetko vyzera uzasne 👍🏼

    24. feb 2017
    lubos
    autor

    @sezam_ka Ahoj. Ďakujem za záujem. Máme vo zvyku rozdeliť kel na bledšie listy (vnútorné) a tmavšie zelené listy (vonkajšie).

    1. Polievku začíname klasicky osmažením cibule na masle, pridáme jeden - dva nadrobno nakrájané zemiačiky na zahustenie, nakrájanú bledú časť kelu mna chuť.
    2. Všetko spolu osmažíme, pridáme cesnak a bylinky podľa voľby (napr. tymián, majorán, oregáno) a zalejeme vodou alebo vývarom. Osolíme, okoreníme.
    3. Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky hotové, potom necháme jemne vrieť a pridáme na rezance nakrájanú zelenú časť kelu, kvôli farbe a vláknine varíme iba krátko. Polievku celú, alebo iba časť rozmixujeme so zemiakmi.
    4. Šampiňóny sme osmažili na masle so soľou a korením.
    5. Lieskovce sme opiekli v rúre pri 160°C asi 8 - 10 minút, kým nezačnú hnednúť a šupka sa nezačne odlupovať. Šupku potom papierovým obrúskom v kovovom sitku trením ošúpeme, lieskovce nasekáme a dáme do polievky.

    Väčšina domácich kuchárov sa bojí polievku osoliť. Netreba sa báť, ak sa to jedlu zíde.
    Veľa zdaru prajem!

    24. feb 2017

    @lubos srdecna vdaka! 😊 chystam sa nieken na tento recept. Velmi sa tesim za tuto Tvoju inspiraciu, a to ma uz pobyt v kuchyni velmi nenadchynal ;)
    Este raz dakujem.

    24. feb 2017

    Paradne recepty.nejake musim vyskusat.dakujem za inspiraciu 👍😉

    18. jún 2018
    lubos
    autor

    @ivki7 ďakujem! Snáď pomôžu... Prajem veľa úspechov!

    18. jún 2018

    Zdravim Lubosko. Prave som vyskusala tuto kelovu polievocku.Je delikatna 🙂 sice je malo zelena ale to bude tym ze kel bol uplne svetlucky velmi malicky rozdiel bol medzi vnutornou a vonkajsou castou 🙂

    20. jún 2018
    Komentár bol odstránený
    lubos
    autor

    @ivki7 ahoj! Ďakujem krásne za fotečku! Polievka vyzerá super. Si šikulka! Niekedy použijem trik, že v takýchto prípadoch povarím úplne na konci na pár sekúnd v polievke jemné špenátové listy (alebo inú sýto zelenú zeleninu a šalát). Potom pomixujem spolu s polievkou, ktorá je tak trochu zelenšia...

    20. jún 2018

    Super trik 😉 dakujem 🙂

    20. jún 2018