233 / 612
    Jednoduché kačacie lasagne s lúskovým šalátikom
    Komentár bol odstránený
    lubos
    autor

    ačiacie mäso vykostite a pomeľte. Osmažte cibuľku, najemno nakrájanú mrkvu a petržlen, pridajte cesnak. Po chvíli červené víno, zvarte na polovicu, pridajte paradajkový koncentrát. Osmažte, pridajte mäso a duste, pokiaľ nebude celé hnedé, nie červené. Pridajte paradajkový pretlak, aj za väčší pohár. Masa by mala byť tekutejšia, ako na bolognese - cestovina, lasagne, veľa vody z omáčky "vysajú". Duste aspoň 2 hodiny, pomaly. Soľte a koreňte, pridajte čili a pretlačený cesnak, ak chcete. Môžete pridať aj oregáno, bazalku a bobkový list ešte k duseniu.

    Kačacie kože môžete vypiecť na tuk a pridať do omáčky, keď bude hotová.
    Z kostí a krídel si spravte polievku, vývar.

    Na dno formy dajte trochu omáčky a prekladajte plátkami lasagne a strúhaným syrom. Na poslednú vrstu mäsa dajte nakrájané paradajky, nastrúhajte syr, formu prikryte a pečte v rúre na 180°C asi 35 minút. Odokryte, nechajte syr z vrchu pod grilom zapiecť. Nechajte chvíľu chladnúť a krájajte.

    14. jún 2017