331 / 612
    Profiterolky plnené mascarpone a šľahačkovým krémom
    lubos
    autor

    Profiterolky sú tradičné guličky z odpaľovaného cesta. To spravíš podľa tohto receptu: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/album/insp... a nastriekaš na papier vyššie kopčeky o priemere asi 2-eurovky. Prstom namočeným do vody treba uhľadiť vršok každého kopčeka a dať ich piecť na 25 minút. Prvých 10 minút pečieš na 220°C, zvyšok na 180°C. Treba ich teda nechať v rúre riadne vyschnúť, ináč spľasnú.

    Plníš krémom z mascarpone, vyšľahanej šľahačky, alebo čo Ti hrdlo ráči. Namočili sme ich z polovice do ganache (ganáš: 1/2 smotana na šľananie, 1/2 horká čokoláda - spolu roztopiť).

    31. jan 2018

    Och 🤦🏼‍♀️😁😁mnam toto aka provokacia 😇

    31. jan 2018
    lubos
    autor

    @liv1 celé je to do 45 minút hotové. Aj s 30 minútami pečenia. Tak šup šup... 😝

    31. jan 2018

    @lubos nooo takto 😁. Ja bezlepkovo a bezmliecne😅. Preto ta provokacia.. A dnes uz su na plane halusky, hokaido gulas a veganska mrkvova pomazanka 😁

    31. jan 2018