339 / 612
    Lososové "Lomo saltado"
    lubos
    autor

    Kúsky lososa nasoľte, a osmažte na nepriľnavej rozpálenej panvici kožou nadol. Začnite pri vysokej teplote a hneď stíšte na mierny oheň. Smažte, pokiaľ porcie nie sú zo 70% hotové, potom otočte na druhú stranu na pár desiatok sekúnd a nakoniec z oboch strán.

    Lososa vyberte z panvice, prebytočný olej zlejte a na tej istej panvici pri silnom plameni narýchlo (a na viackrát, ak treba) opečte na drobné plátky nakrájanú zeleninu (červená cibuľa, paprika, cuketa, brokolica, karfiol, ...), ku koncu pridajte pretlačený cesnak, čili mleté alebo čerstvé, sójovú omáčku a trochu octu alebo citrónovej šťavy a petržlenovú vňať, nakrájané paradajky, soľ a korenie.

    My sme ešte zalievali výpekom a malými kúskami opečenej mäkkej jemne pikantnej klobásy.

    14. feb 2018